Službenim kolima po dete u vrtić

0
1218

Osim što službenom škodom često suprugu dovozi i odvozi sa posla, a dete iz vrtića, izvršni direktor niške Direkcije za javni prevoz Nenad Stanković (SNS) je nedavno tim autom putovao i u Rusiju.

Službenim kolima po dete u vrtić

Juzne vesti1

Na snimcima Južnih vesti se vidi kako se sporni automobil kišnog dana krajem septembra, pri kraju radnog vremena, nepropisno zaustavlja ispred „Socijalnog“ u Dušanovoj ulici, a da u njega zatim ulazi Stankovićeva supruga.

Škoda oktavia Direkcije za javni prevoz se često može videti popodne i uveče parkirana u Panteleju, ispred zgrade u kojoj Stanković stanuje, a neretko i ispred privatnog vrtića u Duvaništu, kada vozi i odvozi dete.

Prema dokumentaciji do koje su došli novinari Južnih vesti, ovaj automobil, koji je kupljen jula 2011. godine je samo u poslednje 2 godine prešao bezmalo 90.000 kilometara.

Ipak, ne zna se gde je ovaj automobil sve vozio jer ne postoje putni nalozi za njega.

JKP Direkcija za javni prevoz Grada Niša nema zakonsku obavezu vođenja putnih naloga za službene automobile te Vas ovim putem obaveštavamo da ne raspolažemo kopijama istih – piše u pisanom saopštenju.

Vredi pomenuti da je tim automobilom Stanković pre mesec dana u ime Skupštine Grada Niša, čiji je potpredsednik, putovao čak u ruski grad Kursk koji je od Niša udaljen preko 2.500 kilometara.


Bez komentara

Novinari Južnih vesti nisu uspeli da dobiju komentar ni direktora Direkcije Saše Petronijevića, ni samog Stankovića jer su, kako je u Direkciji rečeno, bili „van zgrade na sastancima“.

Ipak, u izjavama koje su prethodno dali Narodnim novinama njih dvojica su odbacili optužbe za zloupotrebu službenog automobila.

„Glasine“ da koristi službenu „oktaviju“ u privatne svrhe Stanković objašnjava tvrdnjom da poseduje privatnu škodu oktaviju koja je gotovo identična službenoj.

Da Vas podsetimo:  Evo kada će Crna Gora povući priznanje Kosova!

U tekstu Narodnih novina se navodi da je Stanković to i dokazao polisama osiguranja, a objavljena je i njegova fotografija ispred dva skoro istovetna automobila.

Juzne vesti2

Stanković ispred „blizanaca“; foto: Narodne novine

Redakcija

Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime