Smajlović: Ja sam dokaz da Vučić nije cenzor / Svi mi smo dokaz da jeste

0
914

4wBrTvH

Predsednica Udruženja novinara Srbije, Ljiljana Smajlović, izjavila je za najnovije izdanje magazina “NIN” da ona može poslužiti kao dokaz da Vučić nije cenzor.

– Može neko da misli i da se ja pretvaram da se slažem sa Aleksandrom Vučićem zato što hoću da mu pomognem, ali i u vreme Slobodana Miloševića pisala sam neke stvari koje se nisu sviđale ljudima jer su smatrali da je sve idiotski što kaže Slobodan Miloševićm kaže Smajlovićeva za “NIN”.

– Ovde važi deviza: Neprijatelj, to smo mi. Od neistomišljenika se neumorno prave protivnici, od protivnika neprijatelji, a od neprijatelja – zakleti neprijatelji, veli Ljiljana.

Dok Ljiljana Smajlović tvrdi da Vučić nije cenzor, čisto da bi bila drukčija od ostalih, mi, nas više miliona, znamo i tvrdimo da u Srbiji ima cenzure. To što je Vučićeva cenzura perfirdno (amaterski) prikrivena, ne znači da je nema.

Pitamo Ljiljanu Smajlović i sve ostale novinare koji tvrde da Vučić nije cenzor, kada ste poslednji put objavili ozbiljnu kritiku na Vučićev računa? Kritikama su zasuti svi u Vučićevom okruženju, ali kada su mediji pisali kritički o Vučiću lično?

Kada su tabloidi pisali o Vučićevom tajnom razvodu i ponovnom venčanju?

Inače, Ljiljana je osoba koja je najmanje kompetentna da tvrdi da Vučić nije cenzor pošto sedi na čelu redakcije novina čiji je vlasnik Srbija, a na čelu te Srbije nalazi se Aleksandra Vučić.

Istina je da “Politika” objavljuje odlične istraživačke tekstove, ali to nije dokaz da cenzura ne postoji. Drugo, otkad su “Politika” i Ljiljana Smajlović pokazatelji da Vučić nije cenzor? Pitamo se koliko je puta samo UNS osudio cenzuru medija.

Ako smo se svi složili da cenzura postoji, onda neko mora i da je sprovodi.

Da Vas podsetimo:  Savet za štampu: Kurir, Nova.rs, Informer i Sremske vesti jesu, Ozon pres i Pančevac nisu prekršili Kodeks

Tvrdnja da Vučić nije cenzor predstavlja lični stav Ljiljane Smajlović i taj lični stav ne može se tumačiti kao kredibilan dokaz kada znamo i osetimo da su mediji cenzurisani.

Pitanje za Ljiljanu Smajlović: “Ko je onda cenzor ako to nije Aleksandra Vučić?” Neko cenzuriše medije. Neko sprovodi cenzuru. Novinari sami kažu da su cenzurisani. Ko je onda taj cenzor ako nije Vučić?

Da li Ljiljana Smajlović može da bude dokaz da je neko drugi cenzor? Ako ona ima te dokaze, neka ih objavi.

www.teleprompter.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime