Smajlović: Volela bih da čujem zašto me je Vučić smenio

1
995

Ljiljana-SmajlovicDoskorašnja glavna i odgovorna urednica Politike Ljiljana Smajlović misli da joj je otkaz u Politici dao premijer u tehničkom mandatu Aleksandar Vučić. Ipak, ona mu je u intervjuu Nedeljniku odala priznanje što na nju nikada nije vršio pritisak.

„Moj otkaz su potpisale direktorke, ali mislim da sam otkaz dobila od Aleksandra Vučića“, rekla je Smajlović i dodala da nije fer da orgovornost za „nezakoniti otkaz“ svaljuje na direktorke.

Kako je rekla, to je bio potez vlasnika i onog ko ima zlatnu akciju.

„Zato bih rekla da iza mog otkaza stoji državni vlasnik, odnosno Aleksandar Vučić“, precizirala je Smajlović.

Ona je dodala da bi volela da čuje od Vučića zašto ju je smenio, ali da ga to niko ne pita.

„Aleksandar Vučić, ne samo što je prećutao sve što se desilo sa Politikom, nego je na neki način ponizio redakciju koja je tražila da se o razlozima moje ostavke otvoreno razgovara na sednici Skupštine, organa upravljanja Politikom“, smatra Smajlović.

Nekadašnja urednica Politike podsetila je da je Vučićn „prošli put rekao nešto u smislu ‘ne čitam te novine, ali tamo mogu sve da posmenjujem’ i dodala da je rekao i da ga jedne velike državne novine predstavljaju na najgore moguće načine, da će da se pobrine da one budu u Muzeju apsolutizma i diktature Aleksandra Vučića.

Ipak, odala je priznanje Aleksandru Vučiću da na nju „nikada nije vršio pritisak“.

„Vučić nije nikada pokušao da izdejstvuje da se o nečemu piše ili ne piše, ili na koji način da se piše. Nije se mešao u uređivanje Politike i nije pokušao da iskoristi svoju ogromnu političku moć za pritisak na mene“, objasnila je Smajlović.

Da Vas podsetimo:  Prvа bitkа dobiјеnа: Srpskа nаukа odbrаnilа јеzik od zаpаdnih pritisаkа i nаsiljа

Napomenula je da se sa Vučićem viđala dva ili tri puta godišnje, kao i da joj je premijer početkom ili sredinom juna poslednji put rekao da treba da ostane na čelu Politike.

„Vučić bi mi svaki put rekao: ‘Molim te, ti samo radi svoj posao, onako kako radiš’. U nekom momentu više nisam mogla da znam da li to iskreno misli, ili promeni mišljenje kada razgovara sa Mirom Glišić Simić… Vučić bi mi svaki put dao podršku, ali sam se ja svaki put pitala koliko vredi ta podrška“, rekla je Smajlović.

Fonet

1 KOMENTAR

  1. evo ja cu ti reci zasto te dacic i vucic smenuli oni idu u uniju i nesmu nositi tamo cirilicu pismo ni nista srbsko jasan odgovor

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime