Smejem se kad Vučić nekome kaže da je fašista

8
1761
Boško Obradović / Foto: printskrin Youtube

Jučerašnji napad predsednika Srbije Aleksandra Vučića na narodne poslanike Dveri jasan je signal da je konačni obračun sa Srpskim pokretom Dveri počeo, i to sa samog vrha vlasti.

Sa jedne strane, deluje smešno da Vučić nekoga naziva fašistom, kad se upravo u političkom delovanju SNS mogu naći mnogi osnovni elementi fašizma: kult neprikosnovenog vođe, odredi batinaša na lokalu, šamaranje političkih protivnika, prebijanje novinara… Svega toga u političkoj praksi Dveri nema i zato je potrebno izmišlјati incidente koji se nisu dogodili i menjati teze: optuživati druge za ono što vlast sve vreme radi, a to je političko nasilјe.

Vlast je ona koja proizvodi i širi političko nasilјe u Srbiji: medijska cenzura, isklјučenja narodnih poslanika opozicije iz rada Narodne skupštine, noćno rušenje zgrada od strane kriminalaca pod fantomkama u Savamali, prebijanja građana u Subotici i Kostolcu od strane gradonačelnika i predsednika opštine iz redova SNS, konstatno najružnije vređanje političkih protivnika i medija, maltretiranje novinara ispred Doma Narodne skupštine na dan predsedničke zakletve Aleksandra Vučića…

Dakle, borba protiv Vučićeve diktature sa jasnim elementima fašizma ne može biti fašizam, već slobodarsko suprotstavlјanje političkom nasilјu vlasti.

Ono što, međutim, predstavlјa novost u jučerašnjem Vučićevom napadu na Dveri jeste javna pretnja da Dveri više nikada neće biti u Narodnoj skupštini, što jasno govori o diktatorskoj ideji Vučića da on – umesto građana Srbije na izborima – odlučuje ko će biti parlamentarna politička snaga, a ko ne. Ako se tome dodaju jučerašnje izjave predsednika Narodne skupštine Maje Gojković i predsednika poslaničke grupe SNS Aleksandra Martinovića da treba podneti krivične prijave protiv Dveri i da „Dveri treba da se izoluju iz političkog životaˮ, onda je to jasan signal da je konačni obračun sa Srpskim pokretom Dveri počeo, i to sa samog vrha aktuelne vlasti, sa cilјem da lideri Dveri završe u zatvoru, a da se Dverima zabrani politički rad.

Da Vas podsetimo:  Nema Srbske Sparte

Mogu samo da kažem da nas vlast ovim pretnjama ne može zaustaviti niti uplašiti. Nisam klasičan političar, ne umem da trpim nasilјe, laž, lopovluk i da me neko pravi budalom. Nisam vaspitan da ćutim i trpim nepravdu. Imam i pokazujem emocije i ne dozvolјavam da nas neko gazi. Reagujem protiv političkog nasilјa SNS i ne plašim se vlasti. Govorim u ime naroda koji je oplјačkan i ponižen i svih onih koji su protiv Vučićeve vlasti.

Nastaviću da se borim protiv diktature i da otkrivam kriminal i korupciju u vrhu vlasti. Posebno ću nastaviti da otkrivam plan Zapada da ucenjeni Aleksandar Vučić, koga su pre šest godina doveli na vlast, iduće godine potpiše priznanje tzv. nezavisnog Kosova. Znam da smetam i znam šta znači Martinovićeva pretnja da će mi platiti van Narodne skupštine, ali se ne plašim pretnji SNS fantoma. Borba se nastavlјa. Nema povlačenja – nema predaje!

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri

8 KOMENTARA

 1. @Srbo, svako ko veruje da su dveri i Bosko ista bolji od SNS-a nema ni gram mozga. Dveri su usle u skupstinski restoran uz pomoc americkog ambasadora nije mi jasno kako neko moze da ocekuje od njih bilo sta dobro, Nikad mi necemo nista nauciti iz nasih gresaka ocigledno… Sutra kad bi Dveri dosle na vlast ponovo bi se sprovodila potpuno ista politika koje se i sprovodi od 2000 godine do dana danasnjeg i ko to ne razume TAJ nema ni gram mozga. Sve ovo je jedna velika cirkuska predstava kako bi se stvorila iluzija da uopste postoji kao neka opozicija u Srbiji a zapravo ni jedna stranka trenutno ne misli dobro Srbiji.

  • žarko,potpuno si u pravu,ali,jedino dveri iznose činjenice.nisam ja posebno oduševljen,jer tu nema ni jednog pravog opozicionara.na šta mislim,pa mislim na one koji su uvek bili dokazani opozicionari,a ne na one tipa draškovića i onih od 1990,kad su komunisti postavili svoje komunističke omladince da vode stranke koje su napravili udba i kos.trenutno jedino dveri prenose mišljenje nas srba,za razliku od naših neprijatelja komunista.za razliku od njih svi ostali su u skupštini na drugoj strani.jer su ostali iz takozvane opozicije lažna opozicija koja u stvari ima zadatak da statira.nešto mi ne pije vodu,da su ih doveli amerikanci,a oni drvlja i kamenje protiv njih a kunu se u ovu sovjetsku rusiju.međutim podržavam potpuno komentar SAMO ISTINA.što se tiče ovih titovih pristalica to se zna,SAMO SE BUDALA I NEPISMENI HVALE SA SVOJOM GLUPOŠĆU.medicinski fenomeni,mnogo godina ali bez mozga.

 2. Hm,hmm..ko se,poslednji smeje,najsladje se smeje,porucuje Aleksandar Rankovic iz aleje velikana u koju dovlace smrad,i u “ preambuli kaze“..BRAVAR JE BIO NAJBOLJI !

  • Hm,hmm…naravoucenije :covek bez obraza,ne moze da vodi tvorevinu obraz,,i svojata srbiju i srBstvo,a naravno,izabranika naroda Vucica,meni omrazenog,od jevrejskog groblja u Sarajevu,preko Slavka Aleksica,Sonje Kradzic,Vojislava Seselja,Tomislava Nikolica. Ali,tu li gi lili. Postoje “ vise vrsta cetnika“, sa gradjanskom zaprskom Nedica i ljotica,kao “ srbska teta vegeta“.. sa “ lovistem u Jajincima, popom Macom,cuvenim ljoticevcem Marisavom, junakom kragujevackih Sumarica.
   Smrt fasizmu,sloboda Srpskom narodu !

 3. Danas na veliki dan prisajedinjenja Srema, Bačke, Baranje i Banata sa Srbijom opet nova poniženja od proustaške i prohrvatske struje koje drma poniženom Srbijom. To su isti oni koji su pomogli da se srpske njive i preduzeća prodaju Hrvatima i da se u Srbiju uvozi hrvatsko smeće od hrane dok hrvatski branitelji Srbima ne dozvole nikakovu kupnju u lepoj njihovoj. Poniženje je u vidu ne pominjanja Baranje i zapadnog Srema s gradovima Vukovaom i Ilokom i okolnim selima. To je sve bilo jedna celina koja se prisajedinila Srbiji no hrvat Josip, Joža Broz Tito taj deo je oteo i poklonio svojim Hrvatima i Hrvatskoj. Ne čudi me ćutanje proustaša u Srbiji ni ove izdajničke vlasti koja s njima sarađuje čudi me ćutanje naivnog srpskog naroda, Dveri i svakog srpskog rodoljuba. Ćutanje do kada podignomo glas kažimo istinu neprestano tražimo ukidanje autonomije koju nam je nametnuo ustaša Broz. Što nije dao autonomiju Srbima i Hrvatima u Bosni ili Srbima u negovoj Hrvatskoj. To je mogao jedino naivnim Srbima a podržali su ga na sramotu srpski generali nastali po šumama bez škole i morala. Srbija treba proglasiti jedinstvo i celovitost na celoj teritoriji(ukinuti autonomiju) baš kao Hrvatska ako je to Hrvatska mogla posle genocida nad Srbima i proterivanje celog naroda koji je tada bio u ustavu onda to i Srbija MORA. No to neće ići pod zločinačkom organizacijom SNS i njenom vođi Vučku koji sustavno uništavaju Srbiju i Srbe.

  • Hm,hmm…ustasa,Aleksandar Rankovic,primio je predlagace,da srbi dobiju autonomiju,i odjebao ih je „mislim,da ne postoje tolike razlike,izmedju hrvata i srba,da bi trebala autonomija“..predlagaci su bili Vicko Krstulovic i Mosa Pijade. A, nacsastanku, Milovan Djilas,je zbog toga nazvao velikosrpskim nacionalisto Mosu,na sta ga je Mosa,pred svima oterao u majcinu. Delove od ,Srba,,oteo i,od Slovenaca,licno je knez Pavle,i dao Hrvatima.
   U lazima sumkratke noge imklevete !

 4. bravo boško,uz tebe su oni koji imaju mozga,dostojanstva i poštenja.protiv su crveni banditi i njihovi kriminalci.potrebno je da se javnosti obratiš da si protiv-pljačkaša na vlasti,kriminalaca sa kojima sarađuju,uništavaju državu,spremaju naseljavanje arapa po srbiji a za to vreme svesno isteravaju na jako perfidan način srpsku omladinu.da svaki dan smišljaju kako da donesu novi zakon da bi pljačkali narod,kao što su doneli odluku da se uvede plaćanje tehničkog pregleda svakih šest meseci,što nema ni u jednoj državi EU,ili zamena tablica svakih sedam godina.znači umesto da se otvaraju firme i narod se zaposli,oni donose zakone o novim porezima.da bi plaćali svoje klimoglavce koje su zaposlili u državne firme uvode nove poreze da bi ih plaćali.DA ĆEŠ AKO TE NAROD IZGLASA,pohapsiti sve one koji su opljačkali državu i da ćeš im sve oduzeti u korist države i poslati ih u zatvor,sve one koji su poubijali srpske novinare i sudije,policajce,pohapsiti i kazniti za primer.DA ĆEŠ,pozvati sve čestite ljude koji nisu oblatili svoj obraz,da učestvuju u vlast,tako što bi u cilju oporavka ojađene srbije,svojom čašću i znanjem uzdigli ovu državu koju su ovi i oni pre njih uništili i dalje je uništavaju.nakon toga će narod preuzeti odgovornost za budućnost kako svoje dece tako i države.

  • Hm,hmm…a,da obuce uniformu,kao pravi “ ljoticevac“, i nacionalizuje,,i obuce,cuvenu “ vucicevu pidzamu“..“ u ime neroda „….???

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime