Smenjen i peti direktor, stižu pobratimi, podanici, prijatelji…

0
541
OŠ Vuk Karadžić u Surdulici / Foto: Info Vranjske

Danilo Bulatović, direktor OŠ „Vuk Karadžić“ i jedini kandidat za tu poziciju Nastavničkog veća, razrešen je dužnosti i na njegovo mesto je postavljena Dragana Nešić, kuma vođe surduličkih naprednjaka i predsednica komisije za izbor direktora škole.

U roku od samo dva meseca u vreme pandemije i školskih raspusta smenjeno je čak pet direktora osnovnih i srednjih škola u Surdulici, a njihova mesta zauzeli su kadrovi (prijatelji, pobratimi i odani podanici) lokalnog SNS vlastodršca.

Sve je počelo neposredno pred održavanje izbora kada je tokom trajanja završnih ispita smenjen direktor OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, što se nikada i nigde u Srbiji nije dogodilo, čak ni pod SNS-om.

Ubrzo nakon izbora smenjena je i direktorka Doma učenika srednjih škola u Surdulici, Maja Mitić.

Usledilo je razrešenje dužnosti direktora Vladice Gavrilova iz poljoprivredno-šumarske škole „Josif Pančić“, koga je o smeni i pre izveštaja inspekcije, obavestila buduća direktorka.

Prošle nedelje otkaz je dobio i direktor OŠ „Bora Stanković“ u Jelašnici.

Svima njima je poslata vanredna prosvetna inspekcija iz Beograda koja je došla na osnovu “anonimnih prijava” u Ministarstvu prosvete, a kako bi ispitala rad direktora.

Pitanje je šta se tokom dva meseca promenilo u obrazovnom sistemu pa su potrebne ovakve hitne i radikalne kadrovske promene uoči početka školske godine.

Da li je moguće da je u Surdulici pitanje ko će voditi školu pred 1. septembar važnije od pitanja zdravlja i bezbednosti dece i njihovog prilagođavanja na novonastale okolnosti izazvane pandemijom?!

Očigledno jeste, i pored slogana “Za našu decu”. Za neku decu sigurno jeste, samo, koju?

Izvor: Vranjske

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime