Smete li da pogledate u oči

2
1313

Odluka centrale Demokratske stranke Srbije, ma šta to bilo i značilo, da raskine lokalne koalicije sa naprednim radikalima, samo onoga kome su vrane popile mozak mogla je da nagna na pomisao kako se neumitno bliži kraj vladavine gospodara Vučića i njegove družine.

Na drugoj strani oni koji sa obe noge čvrsto stoje na zemlji i racionalno poimaju stvarnost, verovatno su se samo nasmejali kada su čuli odluku vrha DSS. Em naslednici Koštuničinog legalizma odavno ne predstavljaju, ako su ikada i predstavljali, respektabilnu političku snagu, em ideologija, politička doslednost i moralna načela u zemlji Srbistanu odavno nisu na ceni. Tačnije,  od trenutka kada je zahvaljujući Koštuničinom legalizmu Rade Marković, nekada čelni čovek DB-a, izvođač Miloševićevih prljavih radova i jedan od gospodar života i smrti, ostao na čelu službe dovoljno dugo da uništi tragove koje bi u normalnoj zemlji mnoge odvele na višedecenijsku robiju.

Stoga zapovesti centrale DSS nikako ne treba pridavati značaj. Niti odluka društvanceta, koje sebe pretenciozno naziva Gradskim odborom, da ne postupi po naređenju stranačke centrale treba da predstavlja neko iznenađenje, budući da je ovde sitnosopstvenički interes godinama unazad dominantan politički obrazac. I što je najvažnije, jer je dvojcu Petković – Bojović i ekipi interes Čačka i Čačana oduvek bio ispred partijskog?

Uostalom, nije li svojevremeno, u interesu Čačana, mlađani poslanik Petković, kome se kada je otvoreno pokazao zube Ilić magistru Velimiru prognozirala blistava politička karijera, glasao da se Čačku uskrati deo transfernih sredstava? Nije li se, tokom svih ovih godina lokalno DSS društvance, u interesu Čačka i Čačana a ne kao što dušmani kažu zarad interesa sebe i svojih porodica, nepogrešivo držalo principa – ko u vladi sa njim u paradi?

Da Vas podsetimo:  Kriv je jedino Toma

I šta onda ima nejasno u tome što su Petković i Bojović stisli petlju da stranačkoj centrali kažu odlučno NJET, i po cenu da budu sikterisani iz jedne tako moćne partije kakva je DSS.

Intrigrantnije je kako će se ova DSS zajebancija, odraziti na odnose unutar čačanskih, s koca i konopca skupljenih, naprednjaka, pa čak i u slučaju da kompletno DSS društvance preleti u njihov tabor. Da li će čačkonačelnik Milunčić smoći snage da se odupre družini nezadovoljnoj podelom izbornog plena, koja bi sad  da se domogne fotelja u kojima sede dojučerašnji deesesovski eksperti?

A može biti da će se, naravno u interesu Čačka i Čačana, ova koaliciona igrarija razvlačiti do novih lokalnih izbora. A sve po sistemu – neki bi kao da ih smene, a Milunčić kao ne’ da!

Aleksandar Arsenijević
www.ozonpress.net

2 KOMENTARA

  1. Autor razmišlja u kategorijama stare psihologije moći. Tu nema pomoći. Svaki mu je tekst veoma veoma provincijalan. Treba reći, provincijom su se bavili i Felini i Andrić i Fokner. Ali kod njih nema ničeg provincijalnog. Ovde smrduca. …A što se tiče gledanja u oči (tu modu je u politiku uveo Slobodan Milošević), uzmite pa čitajte Dezmonda Morisa. On kaže da je to animalna osobina. Tzv buljenje, staring, kod svih zverki je uvod u agresiju. Koristi se u svrhu odvraćanja od iste. Ne znam koliko je preporučljivo u ljudi.

  2. Arsenijeviću,nije Koštunica,ništa drugačiji od ostalih takozvanih ,,opozicionara,, jer su to sve deca titovih partizana,postavljenih da odrade udbin posao,koji je bio zamajavanje Srba da se ne dosete da udba meša karte.Tako je i koštunica,samo radio po planu udbe i kos-a,što mu dođe isto.Ko to još nije shvatio,neće nikada.Što mu dođe isto,kao sa ovim danas TELETABISAMA,unucima titovih udbaša.Trebalo je to svima biti jasno kada je koštunica video da su u dss ušli jako fini ljudi,koji su im ugrozili prevaru,pa je polako sve ih rasterao a na njina mesta su doveli proverene saradnike vlasti.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime