Snajperisti sa Majdana odavno su mrtvi

0
931

TOPSHOTS-UKRAINE-EU-RUSSIA-POLITICS

U učesnike protesta 20. februara u Kijevu pucali su snajperisti – pripadnici Službe bezbednosti Ukrajine. Oni su sada svi već mrtvi.

Ovo je izjavio šef međunarodne službe političkog odeljenja Ministarstva odbrane DNR Vladislav Brig, pozivajući se na informaciju pripadnika Službe bezbednosti Ukrajine lojalnog Novorosiji.

Prema saznanjima ovog izvora, snajperisti koji su 20. februara pucali u leđa evromajdanovcima u Institutskoj ulici u Kijevu bili su pripadnici Službe bezbednosti Ukrajine, koji su za popriličnu naknadu bili unajmljeni specijalno za izvođenje ove provokacije.

„Oni su dobili novac. Svi su dobili novac, i to im je praktično sve bilo odmah isplaćeno. I savetovano da se sklone iz Kijeva. A zatim su ih jednostavno likvidirali. Jednog za drugim. Poslednji je, prema mojim saznanjima, ubijen u julu“ – rekao je izvor.

Po rečima pripadnika SBU, ostalo je jako malo ljudi koji su upoznati sa detaljima operacije. Zato više neće biti nikakve istrage.

Praktično istu verziju događaja ispričao je u martu ove godine bivši šef SBU Aleksandar Jakimenko.

Po njegovim rečima, u pucanje iz snajpera na „evromajdanovce“ i „berkutovce“ mogao bi biti umešan komandant Majdana Andrej Parubij, koji je kasnije postao prvi čovek Saveta za nacionalnu odbranu i bezbednost Ukrajine.

Snajperisti se u obojenim revolucijama uvek koriste za izazivanje eskalacije nasilja demonstranata protiv vlasti.

Fakti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime