Snima se nastavak legendarnog filma „Leptirica“

0
42

Proslavljeni reditelj Đorđe Kadijević izjavio je da snima nastavak legendarnog filma „Leptirica“ iz 1973. godine koji je on režirao i napisao prema pripovetci Milovana Glišića

Printscreen

Kadijević je rekao za N1 da novi film nije rimejk u punom smislu reči i da je njegova osnovna ideja da smo mi, a ne samo mi, već jedan širi planetarni prostor u znaku velikog prokletstva, koje nas prati, a „naročito nas na nesrećnom Balkanu tokom čitave istorije“.

Film se, kako dodaje zove „Kletva“ i sugeriše osećanje da su neka prokletstva bačena na nas od boga ili sudbine otkad znamo za sebe. „I i ta lebdeća strahota kletve transponuje se u urbani ambijent i to u doba korone“, otkriva Kadijević.

„Korona je sastavni deo tog proklestva, a tematika ide mnogo šire od toga i govori o jednoj pojavi koja je planetarna, nije smao lokalna, da nismo mi samo prokleti već i širi prostor ovog sveta“, rekao je Kadijević

On je otkrio da snimanje filma treba da počne oko Nove godine i da će biti rađen u koprodukciji Filmskih novosti i jedne filmske kuće iz Zagreba.

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime