SNS bagru ne zanimaju pošteni izbori – kradu, lažu i otimaju

0
1044
Nenad Borović / Foto: printscreen (Facebook)

„Samo je ulica način da se SNS bagra otera, njih pošteni izbori ne zanimaju, kradu, lažu i otimaju, to je budućnost u koju veruju.“  Nenad Borović , tadašnji funkcioner DS o režimu SNS. (Tviter, 29. 4. 2016. godine)

Predsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke u Rumi i pokrajinski poslanik te stranke u Skupštini AP Vojvodine godinama je oštro kritikovao aktuelni režim. Na svom “Tviter” nalogu je krajem aprila 2016, odmah posle parlamentarnih izbora, napisao: “Samo je ulica način da se SNS bagra otera, njih pošteni izbori ne zanimaju, kradu, lažu i otimaju, to je budućnost u koju veruju”.

Prethodno je zapisao:

I kasnije je bio oštar kritičar funkcionera SNS. Za Milenka Jovanova je naveo:

Nabrajao je sve čime se služi aktuelna vlast.

Govorio je i o kupovini glasova i diploma.

Međutim, polovinom septembra 2019. pristupio je Srpskoj naprednoj stranci. Prethodno ga je Izvršni odbor DS kaznio isključenjem iz stranke zbog prisustva sednicama pokrajinskog i lokalnog parlamenta, koje ova partija bojkotuje.

Nakon pristupanja SNS, Borović je izjavio: „Ja ću se u svom radu truditi da opravdam poverenje i da kao poslanik doprinesem da rad poslaničke grupe ‘Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje’ bude kvalitetniji. Jednostavno dođu momenti kad čovek mora da preseče i kaže ovako više neću da radim, da budem u organizaciji koja politikom naziva svakodnevno prenemaganje i bežanje od problema, sklanjanje i izbegavanje da se na bilo koje važno društveno i državničko pitanje zauzme jasan politički stav. Ja sam se protiv toga pobunio, posebno protiv činjenica da se u DS vodi politika koja je diktirana po nalogu Dragana Đilasa, čoveka koji je DS potpuno upropastio, kazao je Borović, dodajući da je Đilas svoje džepove i džepove svojih saradnika napunio milionima, iz te iste DS kojoj sada postavlja ultimatume. (…) Slobodnom voljom, kao slobodan čovek, odlučio sam da se priključim organizaciji koja ne beži od problema. Hoću da budem u organizaciji u kojoj predsednik ne isteruje ljude jer imaju drugačiji stav. Hoću da budem u organizaciji u kojoj ljude stimulišu da rade za dobrobit građana, kazao je Borović“. (Kurir, 17. 9. 2019. godine)

Budući da je pristupio stranci koju je godinama optuživao za krađu i nedemokratski način vladanja, a da sada tvrdi da hoće da bude u organizaciji “u kojoj ljude stimulišu da rade za dobrobit građana”, Nenad Borović dobija ocenu – nedosledno.

Siniša Dedeić
Izvor: Istinomer.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime