SNS na udaru Agencije za borbu protiv korupcije zbog besplatnih zdravstvenih pregleda

1
1145

Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije, Tatjana Babić, rekla je da će ta ustanova ispitati sve slučajeve besplatnih zdravstvenih pregleda koje su stranke nudile u toku predizborne kampanje, a nisu smele.

sns-abpk

Tatajana Baić je za RTS izjavila da takve aktivnosti nisu izričito zabranjene zakonom i dodala da to ipak nije dozvoljeno jer ne predstavlja političku aktivnost. Ona je još naglasila da za takve aktivnosti ne postoji sankcija predviđena zakonom. Imajući u vidu to da je Srpska napredna stranka bila najglasnija kada je reč o besplatnim zdravstvenim pregledima, iako Babićeva nije precizirala o kojim strankama je reč, sasvim je izvesno da je reč o SNS-a.

Mediji su pisali da je Srpska napredna stranka u toku predizborne kampanje u nekoliko gradova nudila besplatne zdravstvene preglede u cilju sticanja većeg broja glasova. Preglede su vršili predstavnici Saveta za zdravstvo lokalnih odbora SNS-a.

Postoje tri stvari koje Agencija može da učini ukoliko utvrdi da je došlo do zloupotrebe javnih resursa. Babićeva je navela da Agencija može da pokrene postupak protiv funkcijera za kojeg postoji osnovana sumnja da je zloupotrebio javne resurse. Agencija može da izrekne meru upozorenja ili preporuku razrešenja. Ako se utvrdi da je do povrede došlo, sledi zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, rekla je direktorka Agencije za borbu protiv korpucije.

Evo nekoliko dokaza da su članovi Srpska napredne stranke u toku predizborne kampanje nudili besplatne zdravstvene preglede.

IZVOR: Teleprompter.rs / Telegraf.rs / Tanjug.rs

like-button.net here

wordpress-themes.org here

1 KOMENTAR

  1. „Agencija može da izrekne meru upozorenja ili preporuku za razresenje“

    I sta ovaj moj narod ima od tog vaseg „upozorenja ili preporuke“? More nosite se bre u mat..inu, samo badava otimate narodu pare. Znate dobro da su lagali i da sve sto su obecali nisu i nece da ispune i odrade. Pa sve su to bre preletaci i skakavci od stranke do stranke, samo da se obogate i ocerupaju nas.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime