SNS KOPIRA DS: “Pa i vi ste povećavali cenu struje i prodavali Telekom”

0
1005

kPDqzpHSrpska napredna stranka iz dana u dan potvrđuje da je samo nastavila pogubnu politiku koju je vodila Demokratska stranka.

Odgovor naprednjaka na gotovi svaku kritiku Demokratske stranke je “pa i vi ste to radili”.

DS je saopštila danas da je način na koji Vlada Srbije namerava da proda Telekom samo još jedan od dokaza za neznanje i nesposobnost ove vlasti i na štetu je građana.

SNS odgovara:

– Što se tiče prodaje Telekoma, da podsetimo DS da su oni isti taj Telekom prodavali, bezuspešno, samo da bi pokrili ogroman budžetski deficit, jer su narodne pare trošili i na kupovinu glasova pred izbore, da ne govorimo da su opustošili sva javna preduzeća, navodi SNS.

Dakle, osnovni argument naprednjaka za prodaju “Telekoma” je “pa i vi ste to radili”?

Problem je u tom što su naprednjaci 2011. godina najavili krivične prijave protiv čelnika tadašnje vlade zbog prodaje “Telekoma”.

– Srpska napredna stranka podneće nadležnom tužilaštvu krivične prijave protiv više osoba zbog prodaje Telekoma, rekao je tada Aleksandar Vučić.

Pored izgovora “pa i vi ste ga prodavali”, Vučić dodaje da su demokrate 2011. godine želele da prodaju “Telekom” po znato nižoj ceni, dodajući da će SNS pokušati da dobije najbolju ponudu.

Dakle, vi ne možete da prodate “Telekom” jer mi želimo da ga prodamo.

Naprednjaci i Aleksandar Vučić poskupljenje struje takođe opravdavaju činjenicom da je DS u nekoliko navrata povećala cenu struje.

Vučić je u Skupštini nabrojao sva poskupljenja struje koja su se dogodila za vreme vladavine DS-a.

– 15. 4. 2001. 36,9 odsto povećana je cena struje. Ne 10 ili 12, nego 36,9 odsto. Na to, mesec i po dana kasnije, dodatnih 40 posto. Kumulativno 90 posto. 9. 10. 2001. još 15 posto. 1. 7. 2002. još 50 posto povećanja cene struje. 1. 7. 2003. još 15 posto. 1. 7. 2004. još 13,1 posto. 1. 7. 2005. 9,5 posto, 1. 4. 2006. 15 posto… Da govorim o ovim poslednjim godinama, 1. marta 2010. godine 10 posto, 1. aprila, samo godinu dana kasnije, dakle, 2011. godine još 15,1 posto, nabrajao je Vučić u Skupštini.

Da Vas podsetimo:  PORAŽAVAJUĆI PODACI: U Srbiji 45 porodica TRAGA za najbližima, ovo je najčešći razlog NESTANKA

Ni tu ne bi bilo nikakvih problema da Zorana Mihajlović nije izričito obećala da će cena struje biti smanjena!

Zorana je tada obećale da će SNS smanjiti cenu struje za čak 20 odsto!

Da ne spominjeno Vučićevu odluku da stranim kompanijama daje subvencije, odluku koju je podržao i Mlađan Dinkić, čovek koji je tu pogubnu politiku i smislio!

Dakle, dolazimo do zaključka da je Srpska napredne stranka lagala da će čini sve suprotno od demokrata, međutim, kada su došli na vlast, samo su nastavili gde su demokrate stale.

Kada na to dodamo depeše koje je ranije objavio Vikiliks, a u kojima se navodi da je Srpska napredne stranka formirana u kabinetu Borisa Tadića, ovakva postavka uopšte ne bi trebalo da nas čudi.

Apsolutno nikakva razlika ne postoji između politike SNS-a i politike DS-a! Čak je i Bojan Pajtić priznao da su ekonomsku politiku prepuštali strancima. Isto to radi i Aleksandar Vučić!

teleprompter.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime