SNS paralelni svet

2
1208

U jeku najveće i nikad jače vlasti SNS-a u Nišu i skoro svuda, u jeku nikad manje demokratije, slobode govora i medijskih sloboda, gospoda vladari pored imitacije parlamentarne demokratije imaju imitaciju svega što prati jednu nazovi državu ili prednacrt države i društva, što i jesmo.

Pored medija koji su kupljeni, formirani i orobljeni svim polugama jedne nedemokratske vlasti su ono malo nezavisnih medija, a ista ta SNS vlast je formirala paralelan svet svega oko nas.

GONGO-vi iliti vladine nevladine organizacije imaju za cilj da zamute sliku svih strukovnih udruženja i prividom „različitosti mišljenja“ u svakom segmentu društva navodno pokažu kako civilni sektor radi svoj posao.

Ovi GONGO-vi su na svakom koraku i segmentu društva i deo su izvršne vlasti, direktno se finansiraju od iste i bivaju formirani od iste.

Slika strukovnih udruženja u oblasti medija ili pravosudnih pitanja, prenosi se na kompletan omladinski sektor, dok se sve to jako dobro i u sportu završava kroz klubove koji ili postanu poluga vlasti kroz upravne odbore ili se jednostavno formiraju novi koji kroz sistem jako brzo istisnu sve ostale.

Poluge pomoći države u njihovoj ekspanziji su lake i jasne. Strukovno udruženje ili bilo koje drugo se lako registruje u APR-u. Ako je neki savez u pitanju ili udruženje koje formiraju druga udruženja, vrlo brzo se kroz aparat vlasti utvrdi njihova reprezentativnost, pa tako oni postanu relevantni činioci u donošenju odluka i kreiranju politike u javnoj sferi.

Na svim konkursima isti GONGO-vi dobijaju skoro sav novac, a ako neko prođe kroz to sitno rešeto iz realnog sveta, to se koristi kao primer da ima različitosti i demokratije u toj oblasti.

Obesmišljavanje, diskreditacija i konfuzija su glavni ciljevi ovog sistema koji je kod nas doveden do savršenstva.

Da Vas podsetimo:  Celom svetu postaje jasno šta su posledice NATO agresije iz 1999.

U celoj priči se provlači još jedna opasna retorika. Ne, nije stranoplaćenička, već tradicionalno starosrpska „uspeh se najteže prašta“, gde ako neko i probije na bilo koji način ovaj sistem, pa im na stručni način doskoči i ne uspeju da ga otpišu u jednom potezu, obavezni trolovi nazovi „društvene opozicije“ odmah proglašavaju to isto udruženje ili savez ili osobu za saradnike vlasti i eto te na spisku plaćenika, nijednom činjenicom podržanom, spisku saradnika AV-a. Najgore je ako si iole uspešan i dobar u onome što radiš, politički progon ili nepodobnost će svi jedva da čekaju, ne razmišljajući da će u logičko-karmičkom krugu to i njima da dođe glave.

Za mojih više od 15 godina rada u NGO sektoru i sportu, svedok sam razgradnje svega dobrog koje nije počelo samo od SNS-a, već su jako dobro zagazili u te vode prvo velikani G17+, koji su očevi GONGO-va, gde su oni bili prvi od svih. Sve što tada nije valjalo i krenulo u lošem pravcu, ovi sada su napumpali steroidima i „velikom kintom“, ismejavajući procese zakonom propisanih konkursa i javnih rasprava i debata, doveli civilni sektor do grupice „budala i dinosaurusa“.

Stručnost se svela na politikanstvo, a najgori deo je što se sada otvoreno priča o tome, što govori o ozbiljnosti situacije.

Pa tako sada imamo medije koji serviraju sliku života po meri vladara, strukovna udruženja koja glume strukovna udruženja jer se tako nazivaju u imenu, NGO sektor koji ništa ne radi već samo postoji na papiru i sportske klubove koji bez ikakvog potencijala rade „nešto“. Sve to na period od nekoliko godina daće jako lepe rezultate po ovo društvo. Nažalost, sva deca i buduće generacije platiće „privilegijom“ života u društvu gde će te neuki i nesposobni lečiti, učiti, vaspitavati, informisati i zastupati.

Da Vas podsetimo:  Od Nemanje do Merlinke

Rezultati svega pomenutog su svima koji zažmure i zamisle „ŠBBKBB“ jasni kao dan.

Društvo neće da uništi virus koji pretvara ljude u zombije ili vanzemaljce. Uništiće ga Pink, Ministar, Banane i Guske, konkubine i ubutaljke u javnom sektoru, ali najviše „mi junaci“ što ćutimo.

I tako vi, intelektualci, opasni momci, junaci, nacijo Miloša Obilića i Cara Lazara, slobodarski narode Srbije i Niša, pobedila vas fukara, nadmudrila…

ćutite, može i gore…

a njima naravno: hvala im što postoje!

Srđan Nonić
Izvor: juznevesti.com

2 KOMENTARA

  1. Pocetkom januara ove godine vlasnik televizije Pink, Zeljko Mitrovic, je u jutarnjem programu njegove televizije rekao da je trazenje Djilasa bilo „nemoralno“ ali ne nezakonito i da je Pink prihvatio Djilasove ponude…

  2. LOPOVLUK SE BRANI LOPOVLUKOM?

    Ukoliko je Dragan Đilas radio protiv zakonske radnje, kako tvrde ljudi iz SNS, što ga ne uhapse i neka mu se sudi po važećim zakonima. U suprotnom, oni su saučesnici u lopovluku. Mislim da im više smeta Đilas kao političar, pa mu lepe lažne etikete. Setimo se šta su sve pričali o Saši Jankoviću dok je bio aktivan u opoziciji, od ubice, lopova i da je radio privatan posao, a platu primao na državna jasla. Kada se povukao iz politike niko ga više ne pominje. To je ta SNS-ova borba protiv kriminala, a svoj kriminal ne vide, videće ga drugi, kada suđu sa vlasti.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime