SNS „pukao“ na izborima u Zaječaru

0
1351

Juče su u Zaječaru održani lokalni izbori za gradski parlament. Rezultati su šokirali srpsku javnost, ali pozitivno. Velikog vođu Aleksandra Vučića, (koji je bio nosilac liste SNS) pobedio je Boško Ničić i njegov ’’Pokret za Krajinu’’.

Boško Ničić i Mlađan Dinkić
Boško Ničić i Mlađan Dinkić

Preliminarni rezultati kažu: Prema još nezvaničnim podacima Gradske izborne komisije Grupa građana „Boško Ničić-Pokret za Krajinu“ osvojila je 32,36 % glasova, Koalicija „Aleksandar Vučić brže, jače, bolje“ 31,01 %… Tako, ako bi ostali ovi rezultati, u budućem sazivu Skupštine, koja ima 50 odborničkih mesta, lista “Aleksandar Vučić-brže, jače, bolje”, imaće 18 mandata, isto i lista koju predvodi Boško Ničić. Ostali mandati raspoređeni su lista kolacije „Dr Nenad Ristović, pobeda za nas grad“ 9 odborničkih mandata i Koalicija “Ivica Dačić SPS-JS”, 5 mandata.

Ali, na više mesta utvrđene su nepravilnosti, pa će biti ponovljenog glasanja.

Boško Ničić bio je gradonačelnik Zaječara od 2004. do 2013. godine. U to vreme njegov kompanjon bio je Mlađan Dinkić, Ničić je učestvovao u rijaliti šou ’’Farma’’, gostovao je na Pinku, proputovao celu Evropu. Išao bi on i dalje, ali ima fobiju od aviona, pa ga je to sprečilo.

O njegovom radu kao gradonačelnika govori činjenica da su protiv njega podizane mnoge optužnice, ali je samo jedna dokazana.

Presudom Višeg suda u Zaječaru Ničiću je 2014. Godine utvrđena kazna zatvora od šest meseci i istovremeno određeno da se tako utvrđena kazna neće izvršiti ukoliko u roku od jedne godine od pravnosnažnosti presude, ne izvrši novo krivično delo.

Ničić je osuđen, jer je tokom 2006. dok je obavljao funkciju gradonačelnika Zaječara iz gradskog budžeta uzimao novac za službena putovanja u inostranstvo, a nakon povratka nije pravdao akontacije, niti je vraćao eventualno nepotrošen novac.

Da Vas podsetimo:  Uticaj Stelantisove investicije na lokalnu politiku

To je učinio u 11 navrata.

Pre nego što je postao, kako je sebe tada zvao, Timočki knez(!), Ničić je  januara 1994. je privođen zbog navodne sumnje za podstrekivanje na zloupotrebu službenog položaja. Nakon dva meseca provedenih u istražnom zatvoru pušten je bez podizanja optužnice.

Priveden je jer je, kao radnik Jugobanke, falsifikovao čekove i uzimao novac. To je Ničić kasnije negirao uz tvrdnju da je u pritvor bio zbog političkih razloga.

Ipak, sinoć je Zaječar slavio. Meštani su od dva zla izabrali manje…

https://www.youtube.com/watch?v=0GuyyZidrRU

 

VUČIĆ IZGUBIO JER JE NA ČELO ZAJEČARA POSTAVIO – VELJU 10 %

Vučić je, čim je SNS pobedio u zaječaru 2013. godine, na mesto gradonačelnika postavio jednog od najomrženijih Zaječaraca, osobu koja se zove Velimir Ognjenović, a koju ceo grad zna kao ’’Velju 10 %’’. Taj nadimak je zasluženo dobio jer je na svakom radnom mestu na kojem bi se našao od ljudi za učinjene usluge tražio toliku proviziju.

Ali, postavši gradonačelnik, apetit mu se itekako povećao. Procureo je snimak kako Velja 10% traži novac, ali je Vučić to nekako zataškao.

Evo snimka razgovora (svi Zaječarci dobro poznaju Veljin glas)nakog čega će biti jasno zbog čega su Vučić plus Velja pukli na izborima:

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime