SNS se odriče svojih članova – Lekarka, majka troje dece, puštena niz vodu

1
1430
Foto: printscreen

Biljana Gligorov Stevanović (1882) lekarka opšte prakse iz Niša samohrana majka troje dece sa posebnim potrebama, godinama unazad nalazi se na tržištu rada tj.nezaposlena je. Živi od socijalne pomoći, a do skoro nalazila se na radnom angažovanju u ATP Niš kao lekar. Za to angažovanje za 100 radnih sati u toku meseca što iznosi gotovo 13 radnih dana primala je ukupnu naknadau od 10 hiljada dinara i to kao lekarka. Medicinski fakultet završila je u roku.

Biljana za Otvorenosr.rs ističe da je od 2012.godine aktivan član i aktivista Srpske napredne stranke u Nišu, da je u toku izbornih kampnja od 2012.godine do danas po desetak časova dnevno provodila bilo u kol centru SNS-a u Nišu bilo na štandovkma ili u agitaciji tj. deljenju stranačke propagande, agitaciji od vrata do vrata, ali da uprkos obećanjima da će biti dobiti zaposlenje za stalno o toga do dan dan nije bilo ničega. Biljana ističe da je pre nekoliko nedelja odbornica SNS-a u skupština grada, lekarka, po stranačkoj direktivi dobila posao za stalno u jednom domu zdravlja u Nišu, a da za nju posla nema.

Foto: Privatna arhiva

„Bila sam radno anažovana na po 100 sati u toku meseca za šta sam preko socijalne službe kao lekarka imala naknadu od 10 hiljada dinara. Posle povrede koje sam zadobila na stepenicama stranačkih prostorija SNS-a u Nišu posle čega sam tri pta operisana onemogućeno mi je da radim čak ni na radnom angažovanju, a dokumentaciju koju sam podnosila na konkurse za posao kako u ATP Niš tako i drugim domovima zdravlja u Nišu su mi vraćali pod izgovorom da konkurs nije raspisan, iako to nije bio slučaj. Sada koristim ovu priliku da postavim pitanje da li sam ja građanka drugog, trećeg ili kojeg veće reda?!“

Da Vas podsetimo:  Radnik sa prosečnom platom za litar ulja radi 25 minuta, za veš mašinu osam dana

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime