SNV severnog KiM: Saopštenje

0
1755

snvsnv-amblemU vreme iz državnog vrha FNRJ dirigovane antiruske histerije, započete 1948. godine, kada se i ispijanje „ruskog čaja” imenovalo kao „informbirovština” i kažnjavalo paklenom robijom na zloglasnom Golom otoku, na poselima u maloj Crnoj Gori guslar bi obavezno otpevao i onu dobro znanu : „Nas i Rusa-200 miliona, a bez Rusa-sedam kamiona”.

Rusija i danas ima oko 200 miliona stanovnika, od kojih su mnogi svoj kapital uložili u posrnulu crnogorsku privredu i turizam. Boljitak od preko pet milijardi evra ruskih investicija osetio se u svim oblastima života Crne Gore, čije je rukovodstvo ovih dana, zajedno s Albanijom, odlučilo da predsedniku Ukrajine Janukoviču uvede – sankcije, koje su neka vrsta opomene Rusiji.

snv-saopštenjeMotivi takođe male Albanije, koja bi da, s Kosovom, Bujanovcem i Preševom, Zapadnom Makedonijom i crnogorskom teritorijom od Ulcinja, Bara, Tuza i sve do Gusinja postane „velika Albanija”, su više nego jasni i odavno poznati. „Nejasno” je samo da li se Crna Gora odlučila da ovim sankcijama ,,podrije temelje” Rusije zarad članstva u EU i NATO, ili su u pitanju neki sasvim drugi, javnosti „nepoznati” razlozi?

Većina Crnogoraca pravoslavne vere svojevremeno je pevala i : „Ko to može, ko to smije, razdvojit nas od Srbije”. Tako se pevalo, ali je, uz pomoć Zapada i srbofobične kampanje, na sumnjivom Referendumu, ipak, isposlovana nezavisnost Crne Gore i odvajanje od Srbije. Razdvoji Zapad ,,dva oka u glavi”, ali, ako je to za dobro Crne Gore i Crnogoraca, šta reći, osim : Srećno vam bilo!

Međutim, teško je zaboraviti što je i Crna Gora, priznanjem fantomske nezavisnosti Kosova, nanela težak udarac do juče bratskoj Srbiji. Da je u pitanju ,,samo” priznavanje ,,nezavisnosti” Kosova, možda bi teška rana od bratske ruke bila, ipak, manje bolna? Ali, neprebolno je što vlasti Crne Gore javno ne osuđuju one koji su na Kosovu do temelja uništili na desetine srpskih srednjovekovnih manastira i drugih pravoslavnih svetinja, od kojih mnoge predstavljaju svetsku baštinu. Upravo takvu vrednost ima i Nemanjin grad u Podgorici, na čijim će ostacima, sredstvima Vlade Turske, uskoro početi izgradnja Turskog kulturnog centra. Radi se o mestu gde su rođeni Stefan Nemanja i Sveti Sava, pa se ovo mesto upravo zato zove Nemanjin grad, a u najstrožem centru Podgorice je i Nemanjin bulevar.

Da Vas podsetimo:  Kako je Beogradu bio zabranjen rast u visinu

Taj čin atak je na srpstvo i pravoslavlje, koji će u istoriji Crne Gore biti zabeležen crnim slovima. Džamijanje srpskih svetinja bilo je svojstveno samo retkim osmanlijskim pašama, poput Sinan paše, koji je u blizini Prizrena porušio Svete arhangele i od materijala uništene zadužbine cara Dušana napravio džamiju u centru Prizrena. Predanje kaže da je, zbog tog svetogrđa, turski sultan poslao Sinan paši – svileni gajtan, koji je u to vreme imao samo jednu, poznatu namenu.

Izgradnjom Turskog kulturnog centra na ostacima Nemanjinog grada u Podgorici, crnogorska vlast svilen gajtan namenila je obrazu Crne Gore!

Kosovska Mitrovica, 23.03.2014.

PREDSEDNIK
SRPSKOG NACIONALNOG VEĆA
SEVERNOG KOSOVA I METOHIJE
DR MILAN IVANOVIĆ
Milan Ivanovic

like-button.net here

wordpress-themes.org here

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime