Socijala socijale Srbije

0
807

ruke-500x300Teško je živeti u Srbiji, svima je teško, ali postoje kategorije ljudi kojima država i ovu tešku situaciju čini još težom. Poslednjih par meseci često se mogu čuti informacije o ceni vrtića u Beogradu. Bilo je najava da će pojeftiniti, da će svi plaćati istu cenu i tako će i biti od ove godine. Lepo je od ove vlade što bar nešto čini za decu Srbije, ali ne za svu. Zašto mislim da ne za svu decu, zato što sva deca ne žive isto nemaju sva deca svaki dan mogućnost da popiju šolju mleka, pojedu čokoladicu ili idu u pozorište.

Pitanje koje bih postavila političarima koji su smislili da svi plaćaju istu cenu vrtića, da li stvarno mislite da isto mogu plaćati samohrani roditelji koji žive od jedne plate i oni roditelji koji imaju dve plate u kući. Kao da samohrani roditelji nisu već dovoljno kažnjeni što moraju sami da se staraju o svojoj deci, nego ih vi dodatno kažnjavate gospodo u vlasti. Nikada se niko u Srbiji ne bavi pitanjem samohranih roditelja. Sećam se negde za vreme izborne kampanje samo je jednom političaru palo napamet da ovo negde pomene, prošeta do jednog udruženja samohranih roditelja i od tad nikom više. Verovatno se ni on ne bi setio ove kategorije stanovništva da nisu bili izbori u toku.

Sramotite se gradske vlasti grada Beograda, ukinuli ste socijalna davanja, smanjili sve što se smanjiti moglo i sad ukidate popust za plaćanje vrtića samohranim roditeljima. Od kad je veka i pamtiveka sve stranke su se menjale nikada niko nije ukidao popuste, štaviše, uvek su svi bili spremni da pomognu ovim roditeljima. Ovo je prevršilo svaku meru bahatosti i bezobrazluka. Sviđalo se to nekom ili ne, ovo je samo logičan nastavak „reformi“ – svi koji su mislili da je opravdano prvo smanjiti penzije, sada, posle ukidanja subvencija na vrtiće, neka razmisle ko je sledeći na „reformskom“ tapetu…..oni koji najviše imaju a najmanje plaćaju porez i doprinose, koji najviše duguju za struju… oni nisu.

Da Vas podsetimo:  Državni praznik u stranačke svrhe

Trenutno prvi i najveći problem draga gospodo u vladi trebalo bi da vam bude zaštita socijalno ugroženih građana. Za ovu kategoriju građana grad Beograda bi morao uvesti 90% ili 100% regresiranja. Ne da to ne uvodite nego još namećete da plaćaju istu cenu kao i njihovi sugrađani koji imaju dva puta više. Sve same napredne ideje, jedna do druge… Najnovija ideja sa plaćanjem pune cene vrtića za samohrane roditelje samo je još jedna vaša bruka draga gospodo na vlasti!

Za Korene

Nada Milenković

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime