Spasavanje redova Vučića

12
1756

Kako vreme prolazi tako sve realnijom i sve opasnijom postaje Vučićeva priča o razgraničenju Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji. U sliku tog još uvek samo mogućeg, ali više ne nemogućeg, scenarija uklapa se predsednikova konstrukcija o tome da samo tako možemo dobiti nešto, a ne ostati ni na čemu kao što smo danas.

Doduše, to „ništa“ jeste epilog Vučećeve politike od 2013. godine do danas i predavanja svega onoga što je zapisano u Prvom briselskom sporazumu, a čime je Srbija dotada efektivno raspolagala. Pa kada se predsednik uverio da zauzvrat neće dobiti ni zajednicu srpskih opština, shvatio je da je pregovarački namagarčen od strane Albanaca i Evropske unije. Vreme za potpisivanje priznanja Kosova neumitno mu teče, Brisel ucenjivački pritiska, a on ostaje na goloj ledini bez i najmanjeg ustupka koji bi mogao da proda narodu.

Pritešnjen između dve vatre, između užurbanih Evropljana i nestrpljivih Albanaca da posvršavaju svoje poslove, suočen prvi put sa opozicijom Srpske pravoslavne crkve i njenim ugledom u narodu, predsednik ne može ni napred u totalni poraz ni nazad preko porušenog mosta. Ali, kako se to događalo u stripu mog detinjstva, „Zoro je došao“. I to pravo s` one strane Atlantika. Kolut ta spasavanje bio je bačen sa čamca „Razgraničenje“ kao početak akcije Spasavanje redova Vučića.

Razgraničenje je simbol navodne nove politike, ali sa starim ciljem – da Srbija zvanično prizna nezavisnost Kosova uz, kako to albanska strana vidi, korekciju granica. I zbilja, „razgraničenje“ upravo to i znači: korekcija granica između dve države kada one već priznaju postojanje svoje međudržavne granice. To nije uspostavljanje novih granica, na šta bi moglo da navede Dačićevo zalaganje za podelu pokrajine. Reč je, naprotiv, o finom povlačenju linija na terenu već postojećih granica (eng. delineations) na mestima sa raznim terenskim razlozima (presecanje imovine, priključenje graničnih naselja jezičke ili duge pripadnosti, lokalne prirodne okolnosti i sl).

Da Vas podsetimo:  Da li živimo BOLJE ili GORE nego pre 10 godina?

Ako su američki političari pokrenuli ovu stvar, to znači da se ona može završiti samo u okviru činjenice o njihovom priznanju Kosova u granicama te tvorevine, a ne bilo kakvo preispitivanje te odluke. Ali, zašto su je pokrenuli? Očigledno iz razloga nepoverenja u sposobnost EU da završi započeti posao. Svojim nefleksibilnim i nediplomatskim stavom prema Srbiji EU je dovela Vučića u bezizlazan položaj. Navukla ga je na „evropski put“ po cenu priznanja Kosova i ostavila ga na cedilu sa ultimatumom: sve za ništa. Tolerisala ga je u njegovoj kupovini vremena (besmisleni izbori ili rekonstrukcije vlade), računajući da mu treba još samo malo vremena da obrlati javnost Srbije do njene definitivne kapitulacije. U tom međuvremenu njihov favorit samo je gubio glavu u protivrečnim i nemogućim akcijama kojima niko živ nije razumeo logiku. Kako (Evropljani) nisu shvatili, razmišljaju pragmatični Amerikanci, da mu nisu dali nikakav izlaz? Kako nisu shvatili opasnost da ga tako samo mogu izgubiti kao jedinog garanta priznanja nezavisnosti Kosova? Krajnje je razumljivo da su stratezi preko okeana morali da uskoče u pomoć.

Amerikanci nisu ludi da izgube Vučića u (ne)vreme kada za njega nemaju nikakvu alternativu. Možda bi eurekom zvanom razgraničenje nešto mogli da postignu. Gotovo da su se posvađali sa evropskim liderima, na čelu sa njihovim liderom Angelom Merkel, ali izgleda da su ih ipak pridobili, ili, kako bi se to u Vojvodini reklo, „pretisnuli“. Sada, kada se Vučić najzad odvažio da zastane sa briselskim susretanjima sa Tačijem, postaje jasno da će naredna runda biti posvećena upravo razgraničenju.

Ovome kao da u prilog ide promena raspoloženja kod kosmetskih Albanaca. I njih su, po svoj prilici, Amerikanci „pretisnuli“. Na strani koja podržava Tačijev pragmatizam živa je tema o vraćanju Srbiji „Rankovićevog poklona“ iz 1959. Reč je, kako kažu, o manjem delu opštine Leposavić, njen sever sa Leškom, i manjem delu opštine Zubin potok. Doduše, za to traže Preševo, Bujanovac i Medveđu, što je prirodna maksimalistička pozicija za početak pregovora. Ako dođe do takvih pregovora, nadamo se da će srpska strana započeti sa Skadrom. Jedino tako bi mogla da spase pojam razgraničenja, jer u njega se albanske pretenzije ne uklapaju, i tako dalje, da se ne udubljujemo u ovu srpsku gubitničku igru…

Da Vas podsetimo:  Podele i razlike

Sve ovo ukazuje na mračnu dubinu u koju je zabrazdila zvanična politika Srbije. Amerikanci spasavaju redova Vučića da bi održali dinamiku svoje balkanske politike. Ključni cilj je uvođenje Srbije u NATO. Ako je „razgraničenje“ uslov da Srbija prizna Kosovo, o čemu Vučić govori uvijajući, možemo za kratko vreme očekivati tamošnje formalizovanje oružanih snaga i pritisak prema prostorima koje Albanci eventualno neće dobiti na pregovorima, recimo Bujanovac i Medveđu. Tada će jedini način da Srbija održi svoje krnje granice biti da pristupi NATO-u. Ne treba sumnjati da će ova vojna alijansa to uverljivo garantovati. U tom slučaju Vučić će dobiti i realnu unutrašnju podršku i ustoličiti se, kako je to u brionskom ustavu pisalo, „bez ograničenja trajanja mandata“. Srbija i NATO uspostaviće odnose po drevnom pravilu – oni nama zaštitu, mi njima pokornost.

Ko ne želi ovakav scenario za Srbiju najkasnije od 2025. godine, mora da se suprotstavi epohalnim prevarama kojima smo nevoljni svedoci.

blog Boška Mijatovića i Slobodana Samardžića
srbijasvet.wordpress.com

12 KOMENTARA

 1. Uvjeren sam da osobe poput Mladena, koji imaju podatke, vladaju njima, isticu ono sto im odgovara,
  presute sve sto im ne odgovara, neosporivo imaju intelektualnu tezinu………….. su osobe koje to sto rade , rade za novac !! To je “ firma” Jelene NATO Milic !!! To su Sorosevi pitomci !!To je skola Kandic- Biserko !!! Oni vladaju podatcima i cinjenicama i prisiljeni su zanti i stvari koje su u suprotnosti od onoga sto oni zele nametnuti! Zakljucci su im poslije svega zacudjujuci i za mnoge neprihvatljivi!!Jedino objasnjenje je novac……….. a logika kojom se oni rukovode u objasnjavanju i argumentiranju svojih tvrdnji je u susini jednostavna ! PET I PET NISU DESET………..SVE ZAVISI DA LÌ KUPUJES ILI PRODAJES ………..

  • Тачно, сувише је то организовано по принципу „неподобне чињенице под тепих“, а неке претпостављене, неосноване али наизглед могуће, примамљиве „добробити у излог“, да би било случајно. Ако мало обратиш пажњу, намиришеш их на километар. С тим што је то НАТО „чланство“ баш као и оно у ЕУ пре свега мамак чија је сврха да се народ преведе жедан преко воде. Али судећи по опадању популарности ЕУ (НАТО је увек био непопуларан), народ их је прочитао.

  • Јесте, НАТО те на то, а ти вичеш „Још!“ – уживанција једна. Питам се само зашто нас не примише пре бомбардовања, кад је Слоба понудио да уђе у НАТО и да им базе и којешта приде? Не, рече добри заштитник НА ТО, мора прво да ви избомбардујем, тек да се свету покаже ки је газда, па да ви подметнем кукавичје јаје у гнездо, да ви кроз њега изедем и исисам и направим од вас ништа, да ви узмем Косово, и још понешто, ако се посрећи, а тек онда може НА ТО, ако слушате, тј. пузите. Знају „странци“ да Србија то може само краћа за Космет, и вероватно још понешто, али ебе им се, оће НА ТО, па НА ТО. Уживанција, па (на)то ти је…

  • Ma bravo Vučiću izdajniče ode i Kosovo samo ti udaljavaj Srbiju i Srbe od Rusa i Rusije i guraj pod nož svojim gazdama sa zapada. Vučko je ponovno po ko zna koji put iznenađen i uvređen postupcima katoličko –protestanske osovine koja vekovima radi na uništenju pravoslavlja. Eto kao čudi se on svojim prijateljima vatikanu, eu, amerima u biti katoličko-protestanskoj osovni koja je ustašama i fašističkoj hrvatskoj pomogla genocidom izbirisati, poklati i proterati Srbe iz privremeno okupirane Republike Srpske Krajine. Za nagradu svoju fašističku hrvatsku primili su u zločinačku eu. E sad su njegovi gazde zaključili da je vreme da se izvrši totalni genocid nad Srbima Kosova a onda na red dolazi Republika Srpska pa Vojvodina. Umesto da pod hitno zatraži vojnu pomoć Rusije on prima naredbe od Kocijančićeve i sličnih najnižih činovnika njemu prijateljske eu: https://www.telegram.hr/politika-kriminal/kuha-se-na-kosovu-naoruzani-specijalci-hapsili-srbe-i-zauzeli-hidroelektranu-vojska-srbije-u-punoj-spremnosti/?utm_source=NetNaslovnica&utm_medium=Widget&utm_campaign=NetWidget
   Ovo vam je fašistička hrvatska miljenica eu baš kao i kosovo fašisti su u svim ratovima bili na istoj strani protiv Srbije a sad imaju svog čoveka koji im iznutra pomaže u nestanku Srbije i Srba kao plašljivog, kukavičkog i naivnog naroda: https://net.hr/danas/hrvatska/nacist-sa-sieg-heil-tetovazom-u-prime-time-terminu-uzasnuta-sam-on-je-tempirana-bomba-evo-sto-kazu-s-nove-tv/ , Naša braća poislamljeni Srbi dižu glas protiv kolinde i nacizma a vučić ni to ne sme i ne želi: https://net.hr/danas/svijet/profesor-sa-sarajevskog-fakulteta-napao-kolindu-njen-nastup-je-neumjesno-i-neprimjereno-mijesanje-u-unutrasnje-stvari-bih/ , Ovu fašističku hrvatsku kao i kosovo podržava vučićeva eu i vatikan: https://net.hr/danas/hrvatska/skandalozno-u-crkvi-se-predstavlja-lik-i-djelo-hrvatskog-viteza-maksa-luburica-ustaskog-zlocinca-koji-je-osmislio-jasenovac/ , Srpski neprijatelji vučićevi gazde i največi prijatelji kompletan katoličko-protestanski savez za uništenje pravoslavlja: https://www.telegram.hr/politika-kriminal/pojavila-se-sasvim-nevidena-prica-o-hitlerovom-koljacu-vatikanu-grijesima-zapada-i-johnu-le-carreu/ , Dok ustaša predstavnik hrvata u Srbiji traži sve veća prava Srbi u ustašiji ne smiju ni pisnuti sad ih i javno linčuju dok ustaše mašu šahovnicama po Srbiji dosta više. A izdajnik vučić im poručuje tražite sve što hoćete dat ću vam i više od toga? Čiji je on predsednik dok Srbi u okupiranoj Krajini nemaju struje, vode ni puteva u XXI veku: https://net.hr/danas/hrvatska/milorad-pupovac-napadnut-u-zagrebu-gadali-ga-ostacima-hrane-na-zagrebackoj-trznici-dolac/ . I na kraju svega izdajnik i vrhunski glumac uz to i bolesnik je podigao borbenu gotovost zbog Kosova i to je najviše šta mu gazde dopuštaju. Sad sledi plač, kuknjava, slinjenje i daljnja izdaja. A ti kukavički bedni narode Srbije i dalje ćuti gledaj Marićevu izdajničku tv za uništenje porodice, dece i omladine i busaj se u prsa „junačka“ sve kukavica do kukavice. Srbi širite ovu istinu po fejsu, tviteru, portalima, forumima, među sobom srpskim rodoljubima i gde god stignete.Srbija je u medijskom mraku i blokadi potpuno počinjena katoličko- protestanskim eu zlikovcima.

  • Pametno razmišljanje.
   NATO ne treba da bude bauk, koji kruži Srbijom. To je oraganzacija koja će trajati još dugi niz decenija i bolje je biti pod kišobranom ove organizacije, nego terati inat i čekati da Rusija „ojača“, pa da Srbija zadovolji izgubljenu pravdu.

   Budimo realni pa pogledajumo koje poteze povlači Rusija u poslednjih 18 godina u Srbiji. Rusija je velika sila koja ima svoje interese. Ulaskom Rumunije i Bugarske u EU i NATO, Rusija je za dugi niz godina potisnuta sa Balkana. Rusija nema namere za uspostavlja bilo kakvo vojno prisustvo na Balkanu. Rusija niti može niti želi da od Srbije pravi „nosač aviona“ u „moru“ NATO-a na Balkanu. Interes Rusije je da isključivo prodaje energente zemljama Evrope, pa i Balkana. Nakon privatizacije NIS-a nije bilo ni jedne ruske direktne investicije u Srbiji, ne zato što im to neko „onemogućava“, već zato što je to odluka same Rusije. Ulaskom Crne Gore u NATO uz blago verbalno protivljenje Rusije, postalo je jasno da je ulazak svih zemalja Zapadnog Balkana u ovu organizaciju tehičko pitanje. Ne bi bilo dobro da Srbija poslednja uđe u NATO od svih država na Balkanu. Ulaskom u NATO Srbija može da spreči da lažna država Kosovo formira svoju vojsku, sa svim posledicama koje iz toga proizilaze. Formiranjem vojske Kosova, stvaraju se sslovi za povačenjem snaga NATO-a (ili ako to neko želi da nazove sinonimom – KAFOR-a) i definitivnim ulaskom Republike Kosovo u ovu organizaciju. Ako se to desi šta Srbija može da uradi? Realno ništa…

   U našoj bližoj i daljoj istoriji puno je primera, kada je Srbija mudrom sardnjom sa velikim silama, koje joj nisu bile naklonjenje uspela da promeni svoju poziciju.

   Primer br.1 bliža prošlost:
   Nakon Srpsko-Tursko-Ruskog rata (1877-1878) voljom Rusije, stvorena je Velika Bugarska mirom u Sanstefanu. Velike sile u Evropi se nisu slagale sa ovakvom teritorijalnom podelom Balkana, a ni tadašnja Srbija. Zahvaljujući veštoj diplomatiji Jovana Ristića, izaslanika kneza Mihaila Srbija je ušla u tajni savez sa Austo-Ugoarskom, koja je zastupala Srpske interese. Distanciranje od „bratske“ Rusije i podrška Austro-ugoarske su Srbiji za zelenim stolom dali su tadašnjoj Kneževini Srbiji znatne teritorijalne dobitike na jugu Srbije. Da je Srbija istrajavala na savezničkim odnosima sa Rusijom po svaku cenu, verovatno za zelenim stolom ne bi dobila u Berlinu ništa, a danas bi se u Vranju, Leskovcu u Pirotu govorilo Bugarski…

   Primer br.2: dalja prošlost:
   Nakon Kosovske bitke, Srbiju su sa severa napali Ugri. Ono malo vojske što je ostalo nije bilo u stanju da se odupre ugarskoj najezdi, pljački i okupaciji današnje Šumadije, Mačve i Pomoravlja. Kneginja Milica je uz blagoslov Crvke donela tešku, ali ispravnu odluku odluku da se uđe u savez za Turskom to jest Bajazitom. Nakon ovoga Ugri su se povkukli preko Save i Dunava u današnju Vajvodinu.Srbija je u roku od nekoliko meseci nakon Boja na Kosovu postala vazalna država sa svojim obavezama ali i pravima. Kupljena je kakva takva sloboda i autonomija i stvoreni su osnovi za opstanak Srbije sve do drugog pada Smedereva pod Turke 24.06.1459. godine.
   Da je bilo drugačije, verovatno bi mogućnost da se obnovi Srpska država početkom 19. veka bila mnogo manja.

   Ulazak u NATO je za Srbiju jedini racionalni izbor, a svako kašnjenje u odluci da se uđe u ovu organizaciju, može imati samo negativne posledicu po Srbiju i njenje interese kako na KIM tako i po interese Srba u BiH, Crnoj Gori, Sverenoj Makedoniji i Hrvatskoj.

   • Ууу што се неко искецао, а ниш није урадео. Да ли због младости, или пробавних аспирација, „Младен“ не види очигледне ствари. Као на пример:
    #1 не постоји ни теоријска шанса да НА ТО прими Србију са Косметом као њеном територијом – што наравно важи и за пријем у ЕУ; дакле, почетна цена се зна, а да не помињемо додатне уступке по жељи чланица (Хрватска, Бугарска, Мађарска, Румунија) које сигурно не би пропустили прилику да се окористе
    #2 сасвим је реална могућност да наши НА ТО суседи чак и потом сложно и орно покушају да ставе шапу и на друге делове Србије, и да НА ТО не уради ништа, као у случају Кипра; ма не, вероваћемо НА ТО зато што је показао и доказао да је само у случају Србије спреман да прави „изузетке“ на њену штету
    #3 чак и у теоретском случају да Србију увуку у НА ТО (јер добровољно ући неће, ма колико „Младени“ језикосладили са „улажењем“ у НА ТО), ако је Хрватска „просперирала“ овако бедно упркос томе што је члан и ЕУ и НА ТО, шта реално може да очекује Србија, која ће за НА ТО и газде ове плаћенићке војске остати мала Русија докле год се зове словенска и православна? Неће да се изненадим ако „Младен“ ескивира одговор. Баш толико паметан није…

    • Valdo, Čokolado, najpre jedan savet:
     Svoje stavove brani argumentima a ne omalovažavanjem drugačijeg mišljenja, jer time ne pokazuješ svoju „veličinu“ već samo frustraciju i
     nedovoljno obrazovanje.

     Neko je rekao da je politika odnos stvarnog i mogućeg.
     Ključno pitanje, koje je za širu javnost nepoznanica jeste: Kako nas (Srbiju kako državu i Srbe kao naord) doživljavaju danas velike sile, to jest konkretno
     administracija u Vašingtonu?
     U NATO-u se pita samo jedna zemlja – SAD. Njeno mišljenje slede „male“ sile Veleka Britanija i Francuska. Ostale zemlje – člnaice se u ovoj organizaciji se ne pitaju ništa, tako da bojazan da će nas susedi čanovi NATO „bolokirati“ ili napasti u nekoj skoroj budućnosti nije realna.
     „Moć“ albanskog lobija u SAD nije toliko velika koliko mi mislimo da jeste, a to što Srbija nema svoj lobi u Vašingtonu je neka druga i tužna priča.
     Uz podršku jakih lobista Srbija može da uđe u NATO pod uslovima koji nisu ponižavajući.
     Ključni su dugoročni ekonomski interesi velikih korporacija iz SAD na ovim prostorima. Ako tu budemo u stanju da ispregovaramo uspešno, naš ulazak u NATO ne mora da znači i odricanje od KiM.
     Danas u svetu nema ljubavi i bratstva među državama već samo ekonomskih interesa. Tako na primer od „braće“ Rusa kupujemo gas i naftu po mnogo većoj ceni nego što ih plaćaju ostale zemlje EU i to plaćamo braći u američkim dolarima a ne u srpskim dinarima ili ruskim rubljama. Takođe naša braća vade naftu iz bušotina u Vojvodini i Stigu i plaćaju rudnu rentu državi Srbiji koja je 4 puta manja od rudne rente koja se plaća za izvađenu naftu iz Sibira državi Rusiji. Neko bi reko da je to cena za podršku Rusije u SB UN da lažna država Kosovo ne postane član ove ogranzacije.
     Toliko za sada o bratstvu…

     Nikada nije kasno za neki novi početak u srpskoj spoljnoj politici, a možda je sada i trenutak za obiljne pregovore sa državnim vrhom SAD oko uslova za ulazak Srbije u NATO.

     • Да ли се млађани „Младен“ залаже за то да глупости (у најбољем случају, јер сасвим је могуће, и вероватно, да су у питању пробавне аспирације у правцу сенвича) треба да поштујемо? И опет паламуђења, без конкретног признавања очигледног – да ли то чини „Младена“ вредним поштовања? – да Србија у НА ТО и ЕУ може само без Космета. И да би Србија као била „заштићена“ јер не одлучују њени суседи него њени доказани непријатељи, Енглеска, САД и (кад је ово двоје пусте) Немачка? Има ли „Младен“ још коју очигледну пропагандну глупост да нас почасти? Али зато неће пропустити прилику да опали по Русији и НИС-у полуистинама и лажима, старим пропагандним материјалом о „нераеално ниској рудној ренти“ и „високој цени“ гаса. Истина је да је рудна рента таква каква је уговорена, иста која је у време уговарања важила за домаћа предузећа – што није нимало неуобичајено – и да је уговорено да остане на снази до краја инвестиционог периода, такође ништа неуобичајено у светској пракси. Истина је да је рудна рента типично ниска за налазишта у поодмаклој фази експлоатације, каква су војвођанска. Истина је да цена гаса за Србију укључује отплаћивање дуга за раније увезену нафту и гас. Истина је да је берзанска вредност (Београд) Газпромовог дела (51%) после близу милијарду евра инвестиција још увек на нивоу оног што су платили Србији – 400 милиона евра. Истина је да би повећањем рудне ренте НИС-у са 3% на 7% Србија добијала до 20’так милиона евра годишње више, али да ли би јој Газпром и тад опростио пенале на уговорене а неповучене количине нафте – око 300 милиона евра годишње – које до сад никад није наплаћивао?

      Занимљиво је, и врло индикативно, да је „Младену“ трн у оку руски НИС, који даје убедљиво највећи допринос буџету Србије, врло је активан као донатор на локалном и републичком нивоу, и који врло коректно третира своје раднике – укључујући оне који су у току транзиције отпуштени – а не бројне стране компаније, на челу са Фијатом и Петреусовим медијима, који Србији не само да ништа не доприносе, него је коштају, али зато третирају српске раднике као модерно робље. Али не, наш једини и највећи проблем су Руси – ако не верујете „Младену“, питајте његовог брата лажова…

 2. Apsolutno sam protiv ulaska SRBIJE u NATO !!!
  Ovdje se radi jednostavno o mentalnom sklopu Naroda! BOLJE JE BITI MALI GOSPODAR NEGO VELIKI SLUGA!!! Ulaskom u NATO ne bi povratili KOSMET a izgubili bi puno vise od OBRAZA !!!
  O Vucicu ne treba trositi vrijeme. On je potrosena roba. Prozvakan i ispljunut. Neophodno je svu sangu usmjeriti da Europejci i Amerikanci opet ne proguraju “ REZERVNOG VELEIZDAJNIKA “ jer
  ih ima mnogo i samo cekaju svoju sansu !! Sta kosta, kosta, sve ce dati, sve ce potpisali, samo da ih netko bar nakratko “ USTOLICI “ !
  Sve sto se do sada potpisalo u Briselu , de fakto ne vrijedi, jer je protuustavno! Cak nadleznosti po
  Ustavu ne daju prava predsjedniku da vodi ovaj tip pregovora , i da o tome nitko nista nezna, ni Skupstina , ni Parlament ……pa se sve lako moze srusiti !!
  Nista nije jos izgubljeno!!!!,! Nervoza Siptara, Amerikanaca i E.U dokaz je tome! Crkva, Patriote, Nacionalisti, Inteligencija, Akademici i Dobri ljudi moraju se izboriti za dostijan zivot Naroda i Drzave!

 3. Srbija mora što pre ući u NATO ako misli da zaustavi dalje rastakanje svoje teritorije.

  Sadašnja „neutralna“ pozicija Srbije nije održiva na duži rok. Realnost je jedno a snovi nešto drugo.
  Nije vreme za inaćenje i isterivanje „pravde“. Treba učiti od drugih.

  Evo na primer, Milo Đukanović, kao nesporni gospodar Crne Gore bi sigurno bio srećniji da je Crna Gora „neutralna“ država i offshore zona, jer bi i dalje mogao da „razvija“ svoj diznilend prema svojim potrbama, ali shvatio je na vreme da je ulazak u NATO jedini garant mira i postojećih granica na istoku. Da Crna Gora nije ušla u NATO verovatno bi već sada bila uvučena u „programe razgraničenja“ sa susednim državama to jest sa dve albanske države na Balkanu.

  Nije sramota učiti od drugih, koji su bolji od nas i koji dalje vide…

  • Veoma si u zabludi, tek bi tad postala krpa za parcanje. NATO ne trazi partnere vec robove a tebi ako se robuje idi u neku od njihovih clanica. NATO je udarna ruka novog sveskog poretka, kaznena ekspedicija.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime