Specijalci ili Pretorijanci?

0
131

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, najavljuje da će na Dan državnosti narediti načelniku Generalštaba da raspiše konkurs za prijem 5.000 specijalaca iako je po Ustavu to posao Vlade!

Gde ce biti zaposleni novi specijalci? Da li se na ovaj način uvodi treći resor sile, ili će nova formacija pripasti nekom, već postojećem resoru?

Novoprimljenim specijalcima, Vučić obećava plate u iznosu od najmanje 300 hiljada dinara, koje će mesečno koštati budžet milijardu i 500 miliona dinara.

Koliki je broj do sada zaposlenih specijalaca nije poznato, a takodje ni kolika su njihova mesečna primanja, koja, verujem, nisu mala.

Šta je dužnost novo zaposlenih specijalaca? Da li oni treba da obezbedjuju opstanak na vlasti Aleksandra Vučića?

Osim specijalaca, Vučić računa i na vojsku, kojoj obećava povećanje plate za oko 25%, i ulaganje znatnih sredstava u dalji rast životnog standarda pripadnika vojske. O rastu životnog standarda gradjana Srbije ni pomena.

Poredjenja radi, za kulturu je u 2023. godini predvidjeno samo 0,66% budžetskih sredstava. A budžet za zdravstvo je smanjen u odnosu na prethodnu godinu.

Zašto je Aleksandar Vučić toliko zainteresovan za povećanje životnog standarda vojske i zašto obećava visoke plate specijalcima?

Naš narod lepo kaže: „ne laje kera sela radi, već sebe radi“, jer će samo dobro plaćena vojska i policija, omoguiti da i dalje ostane na vlasti.

Predstavljajući se kao veliki pobornik očuvanja mira, nagomilava ogroman arsenal raznog basnoslovno skupog oružja, što još povećava spoljni dug Srbije. Sve da bi Srbija bila najjača oružana sila u regionu. Što će, nesumnjivo, ugroziti bezbednost država u okruženju.

Pomoćnik ministra odbrane Srbije za materijalne resurse najavljuje proizvodnju „supertopa“ koji može da uništi ciljeve i na razdaljini većoj 46 kilometara.

Da Vas podsetimo:  Nacionalna inteligencija i lična odgovornost

Nikad se ne zna kada će Vučić dobiti ideju da ih upotrebi.

Novinar Milan Ćulibrk lepo reče:

„Jednom smo pobedli NATO, ja ne bih i drugi put“!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime