Spiranje mozga

0
863

Gospodaru Vučiću se mnogo toga ima zameriti, ali za jednu stvar mu se mora odati dužno priznanje. Njegov talenat za dramaturgiju, koji krasi i najmanji potez vlasti na čijem je čelu, daleko nadilazi belosvetske kreatore TV sapunica. Ko to nije mogao pre da ukapira valjda je uspeo u vreme igrokaza koji je prethodio nedavnoj gospodarevoj kandidaturi za predsednika Srbistana. Ako ne onda, morao je ovih dana dok se narod srbistanski pekao na tihoj vatri pokušavajući da razreši misteriju ko će to zasesti u premijersku fotelju. I dok je narod srbistanski pokušavao da razreši ovu misteriju nad misterijama malo kome je padalo na pamet, osim Soroševim plaćenicima i sliñom ološu, da pita ko su napucane bitange koje su na dan inauguracije demonstrirale silu i oštrile patku na novinarima i svima kojima je palo na pamet da pištaljkama i zvižducima uveličaju svečani čin “krunisanja” gospodara Vučića.

spiranjeUkoliko ste pomislili da je obznanjivanjem imena novog mandatara srbistanske Vlade, stavljena tačka na ovu epizodu naprednjačkog igrokaza kome je osnovni cilj skretanje misle naroda srbistanskog sa muke i čemera u kome životari, valjda vam je jasno da ste se prevarili. Narod srbistanski, promućuran i nadasve natprirodno ineteligentan, odmah je stavljen pred novu zagonetku. Hoće li, s koca i konopca skupljeni, naprednjaci, jagodinski obor knez i njegovi podržati mandatarku.

Pa naravno da hoće, ali u celu priču valja uneti malo dramatike, koliko da narod srbistanski ima o čemu da mozga i ubija dosadu barem do nove uguracije gospodara Vučiće u predsedničku fotelju. Naprosto iz dosade ume da se izleže sto jada. Recimo da penzionerima padne na pamet da pitaju šta bi sa onim obećanjem o vraćanju dela penzija koji su “dobrovoljno” ustupili državi ne bi li se vadila iz dugova.

Da Vas podsetimo:  Zna li uopšte Aca-propast kud udara?

Za to vreme, kao i do sada, Srbistanom će prolaziti vozovi. A kakvi to ćemo još videti i osetiti.

Uostalom, nismo li ovih dana u našoj kapitalnoj kasabi imali priliku da vidimo kako to izgleda kada se uskurče, skolca i konopca skupljeni, naprednjaci? Pa počnu da glumataju principijelnost i odgovornost. Pa tako prvo dobro popljuju predlog sopstvene vlasti da se po “mizernoj” ceni od 1.300 evropskih novčanica po aru otkupi zemljište, sasvim slučajno baš u vlasništvu supruge direktora Turističke organizacije, a onda sve poližu i glasaju za taj isti predlog. Na sreću tako nešto nije prošlo. S toga neki poverovaše da je na pomolu novi rascep unutar čačanskih, s koca i konopca skupljenih, naprednjaka, koji u pitanje dovodi opstanak na funkciji mlađanog Trifunović, predsednika gradskog parlamenta, jednog od dva SNS poverenika i povremenog ponosnog nosioca roze košulje.

A ako ste kojim slučajem posle svega gajili iluziju da unutar lokalne vladajuće koalicije ipak ima onih što drže do morala i odgovornosti debelo ste u krivu. Njihov glas razuma i odgovornosti se nije čuo kada se glasalo o novim Mega trend direktorima ovenčanim zavidnim radnim iskustom i obrazovanjem!

Naprosto u zemlji Srbistanu razum, odgovornost, principijelnost i moral ne bivaju u istom košu sa politikom.

Aleksandar Arsenijević

www.ozonpress.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime