Spomenik Stefanu Nemanji do sredine oktobra 2020.

0
607
Foto: printscreen

„Radovi na spomeniku (Stefanu Nemanji) će kompletno biti završeni do sredine oktobra.“ – Zamenik gradonačelnika o postavljanju spomenika Stefanu Nemanji. (Studio B, 17. 7. 2020. godine)

Kišni je novembarski dan, radnici blatnjavih cipela prolaze iza zaštitne ograde gde se i dalje montira spomenik Stefanu Nemanji. Postavljanje monumenta počelo je još početkom avgusta. Po rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, izrečenim u julu ove godine u emisiji “Pitajte zamenika gradonačelnika” na televiziji Studio B, taj posao je u celosti trebalo da bude gotov još sredinom oktobra.

Prošetali smo do Savskog trga tog jednog novembarskog kišnog dana, tačnije 5. novembra, i kao što se može videti sa fotografija – spomenik nije postavljen. Biće, kako je rekao Vesić, u potpunosti završen između 15. i 25. decembra, ali “građani neće moći da ga vide dok ne budu završeni svi radovi na Savskom trgu”.

Podsetimo, Vesić je nas je obavestio i da će visina spomenika biti 23 metara, odnosno, “kao sedmospratna zgrada”, a u postament će građani moći i da uđu.

Ne kasni se samo sa spomenikom. Do početka novembra se “očekivao” i završetak rekonstrukcije celog Savskog trga. A u avgustu je Vesić rekao da se očekuje da će biti završen sredinom novembra.

Podsetimo, i rok za postavljanje spomenika i za završetak Savskog trga je odlagan, što zbog virusa korona, što iz nepoznatih razloga.

Najpre, prošle godine je Vesić rekao da će se Savski trg raditi do sredine februara 2020. godine.

Naredni rok za završetak radova bila je sredina juna ove godine. Međutim, i taj rok je probijen, pa je novi, takođe probijen, bila druga polovina septembra.

Foto: Miljana Miletić/Istinomer

Nakon više probijenih rokova, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, može i zbirno dobiti ocenu – neispunjeno, ali će ovaj put tu ocenu dobiti za izjavu da će spomenik Stefanu Nemanji biti postavljen do sredine oktobra 2020.

Da Vas podsetimo:  Tražili im 50 pristupnica SNS-u da poprave put

Izvor: Istinomer

PODELI
Prethodni tekstDrugo stanje
Sledeći tekstPlava trava zaborava

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime