Spot za potresnu pesmu „Vila sa Košara“: Vratite se sokolovi da DUŠMANE ISTERAMO!

0
145

Na Sajmu knjiga u Beogradu, na štandu Ministarstava odbrane Srbije, u subotu je promovisan spot pesme „Vila sa Košara“, čiji je autor naš poznati pesnik i književnik Neven Milaković.

Spot je delo Vojnofilmskog centra „Zastava film“, Ministarstva odbrane Srbije, prenosi portal IN4S.

Najavljujući spot za pesmu „Vila sa Košara”, čiji je scenarista i reditelj Danilo Paškvan, direktor Vojnofilmskog centra „Zastava film” pukovnik Goran Ikonić, uz zahvalnost na podršci Upravi za odnose s javnošću i Umetničkom ansamblu Stanislav Binički, istakao je da ekranizacija potresne pesme posvećena svim preminulim i živim borcima s Košara i njihovim porodicama.

„Uprava za odnose s javnošću, Zastava film i Medija centra „Odbrana“, mnogo toga su uradili, što perom, fotografijom i kamerom, da zabeleže sve ono što se dešavalo 1999. godine, ali nećemo na tome stati. Uvek ćemo biti tu za srpsku vojsku i narod, kako bi mladim pokolenjima ostavili autentična svedočenja i motiv da uvek budu uz svoju zemlju“, istakao je pukovnik Ikonić.

Milaković, koji potpisuje značajan broj veoma zapaženih poetskih ostvarenja, kazao je ovim povodom kako smatra da spot predstavlja krunu jedne značajne priče.

Neven Milaković rođen je u Podgorici 1963.godine, gde je proveo i najveći deo života. Više od dve decenije već živi i stvara u Baru.

Njega je znameniti srpski pesnik Momir Vojvodić svojevremeno nazvao igumanom srpske duhovne poezije novijeg doba.

Vojvodić je kazao i da se poj Milakovića u današnjoj duhovnoj lirici izdvaja originalnošću, znanjem i strašću vere u svece kojima lirski služi…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime