Sprečite rak odmah

1
1057
Foto: pixabay

Kiselo telo je nezdravo telo. Kada je telo kiselo, ono stvara okruženje koje pogoduje razvoju bolesti, bakterija i gljivica.

Kada je telo previše kiselo, vaš organizam uzima minerale iz vitalnih organa i kostiju kako bi neutralisao kiselinu u uklonio je iz tela.

Upravo zbog toga nivo mineralnih rezervi kalcijuma, natrijuma, kalijuma i magnezijuma može da dostigne kritično nizak nivo, uzrokujući oštećenja koja mogu proći neopaženo godinama dok ne nastane acidoza.

Mnogi od nas konzumiraju velike količine hrane koja izaziva kiselost organizma, uključujući mleko, žitarice, meso i šećer. Pošto telo stalno stvara kisele nusproizvode metabolizma, ti nusproizvodi moraju biti neutralisani ili izlučeni na neki način.

Da bi se neutralisalo stalno stvaranje kiseline u organizmu, potrebno je unositi alkalniju hranu.

Usled blage acidoze može doći do sledećih 17 zdravstvenih problema:

Upala desni i karijes
Nedostatak imuniteta
Išijas, lumbago, ukočen vrat
Respiratorni problemi, nedostatak daha, kašalj
Preteran rast gljivica
Niska energija i hronični umor
Kardiovaskularna oštećenja koja uključuju suženje krvnih sudova i umanjen kiseonik
Srčani problemi, aritmija, ubrzan rad srca
Gojaznost i dijabetes
Infekcije mokraćne bešike i bubrega
Šteta nastala delovanjem slobodnih radikala
Preuranjeno starenje
Mučnina, povraćanje, proliv
Osteoporoza, slabe i krte kosti, lom kuka, koštani izraštaji
Glavobolja, konfuzija, pospanost
Bol u zglobovima , bol u mišićima i nagomilavanje mlečne kiseline
Alergije i akne

Jeste da organizam može sam da reguliše pH, ali on to može da učini samo tako što će smanjiti alkalnost na nekom drugom mestu u organizmu.

Svi telesni organi imaju dosta širok opseg pH, s izuzetkom krvi, koja mora imati pH između 7,35 i 7,45.

Stoga, ukoliko vaš organizam postane previše kiseo, krv će uzeti alkalne elemente iz sistema za proizvodnju digestivnih enzima u tankom crevu.

Da Vas podsetimo:  Kako je Šumadinac Sreten postao Aboridžin i najveći neprijatelj australijskih vlasti

Međutim, to će umanjiti optimalnost procesa varenja. Dakle, organizam može da poveća pH na jednom mestu, ali samo ako ga prvo smanji na drugom mestu, što može dovesti do različitih zdravstvenih problema.

Ono što mnogi ne znaju jeste da ukus neke hrane ne određuje njenu kiselost.

Na primer, svi znamo da je limuni kiselog ukusa, pa zato smatramo i da je kisela hrana, ali on je u stvari hrana koja povećava alkalnost. Tokom procesa varenja, njegove kiseline se oksiduju u ugljen-dioksid i vodu, što znači da ne stvaraju kisele uslove u organizmu.

Kalcijum, gvožđe, magnezijum, kalijum i natrijum su glavni alkalizujući minerali. Hrana koja je bogata ovim mineralima se smatra alkalnom hranom.

Mnoge namirnice imaju i kisele i alkalne minerale u sebi. Ukoliko ta hrana ima više kiselih minerala u odnosu na alkalne, onda se smatra kiselom hranom i obrnuto.

Organizam ima svoje granice do kojih može da regliše kiselost i alkalnost. Stoga je unos hrane jako važan za održavanje kiselo-bazne ravnoteže. Mnoge bolesti su rezultat pokušaja organizma da uravnoteži pH.

Generalno govoreći, ukoliko vaša ishrana uključuje puno kisele hrane poput mesa, žitarica i šećera, vaš organizam će postati kiseliji. Ukoliko unosite previše voća i povrća, vaš organizam može postati previše alkalan. Ključno je održavati ravnotežu.

Važno je da shvatite kako vaš organizam reaguje na određene namirnice, zavisno od dominantnog tipa konstitucije. Ukoliko je dominantan oksidativan tip, onda će voće i povrće činiti vaš organizam kiselijim, dok će proteini činiti organizam alkalnijim.

S druge strane, ukoliko je dominantan autonomsni sistem (ANS), onda će proteini činiti vaš organizam kiselijim, a voće i povrće alkalnijim.

Kako da povećate alkalnost svog organizma?

Da Vas podsetimo:  AFORIZMI-DVOSTRUKO DEJSTVO

Redovno proveravajte pH
Pijte puno vode (po mogućstvu alkalnije)
Izbacite hranu koja u organizmu postaje kisela
Zamenite tradicionalni ručak zelenom salatom
Koristite spanać, zelenu salatu i ostalo zeleno povrće za umotavanje hrane
Izbegavajte prerađenu hranu
Izbacite gazirane sokove, šećer i kafu iz ishrane. Zamenite ih biljnim čajevima i voćnim sokovima
Zamenite mlečne proizvode kokosovim ili bademovim mlekom
Uključite voćne sokove i šejkove u vašu ishranu u što većoj količini

Jako je važno šta jedete, jer to direktno utiče na vaše zdravlje.

Webtribune.rs

1 KOMENTAR

  1. То је мало компликованије. Концепт метаболичке киселости је заснован на садржају минерала, пре свега макроминерала, у храни. Они са негативним електричним набојем, као фосфор, сумпор и хлор, привучени су позитивном јону водоника (H+) у телесним течностима, формирајући фосфорну, сулфурну и хидрохлорну киселину. Минерали са позитивним набојем, као калцијум, калијум, натријум и магнезијум, привучени су негативном хидроксилном јону (OH-), и формирају калцијум-, калијум-, натријум- и магнезијум-хидроксид (тј. базе). Проблем је што коначан ефекат зависи од карактеристика метаболизма тела, који је сувише сложен да би се могло претпоставити да ова метаболичка киселост директно одређује ниво киселости тела. Ако се пође од киселости крви, са потенцијалом хидрогена (pH) од 7,4 (што значи да на сваки јон водоника долази 10^(7,4) молекула воде) као основе критеријума киселости хране, оптимални ниво је базни, са око 2.5 пута мање јона водоника него при неутралном pH7 воде без минерала. Грубо, било би потребно јести претежно метаболички базне хране, око 80%. Ако се зна да су базне хране, у начелу, поврће, семенке и природна уља и масти, неутралне до умерено киселе су воће, житарице и прерађена уља/масти, док су киселе месо (укључујући рибу), шећер (укључујући воћни шећер, фруктозу), алкохолна пића, млеко и млечни производи, повољан ефекат на здравље је много вероватније последица тога што су базне хране генерално здравије по садржају корисних хранљивих и ниском нивоу штетних састојака, него последица њихове метаболичке базности.
    Погрешно је препоручивати што више воћних сокова, јер су чак и они природни умерено кисели (метаболички) а они са додатим шећером су кисели и врло кисели (поред тога, постоји солидна медицинска евиденција да сувише фруктозе може да учини јетри слично што и алкохол, тзв. fatty liver disease). Такође, погрешно је изједначавати житарице, које су неутралне (већина) до умерено киселе, са месом, које је метаболички врло кисело (са изузетком јетре и већине других органских меса).

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime