Sprema se velika prevara u Železari

0
980

Na mesto menadžera dovode prevaranta iz Slovačke?

1_175288Kako pišu beogradski mediji, planira se dolazak Petera Kamaraša na čelo menadžmenta Železare. Pretragom njegovih poslovnih aktivnosti, vidi se da je sklon ‘mutnim radnjama’.

„Železara Smederevo“, bolna tačka srpske ekonomije, ovih dana je gotovo pa jedina tema razgovora, ne samo u Smederevu, već širom naše zemlje.

Nakon propalih razgovora sa „Esmarkom“, radnici, iako radosni što im firma ne ide u ruke Amerikancima, strahuju od budućnosti.

Ipak, prema navodima „Politike“, sudbina Železare je gotovo pa rešena – u toku su, barem tako piše ovaj list, dogovori o dolasku Slovaka Petera Kamaraša na čelo budućeg menadžmenta Železare.

Izvršni direktor za finansije u smederevskoj železari, Bojan Bojković, nije hteo ni da potvrdi ni da demantuje ove navode.

captureKamaraš, je, inače, na čelu slovačke kompanije „Pikaro“ koja se bavi svime i svačime. Osnovana je 2006. godine, a danas posluje sa kapitalom od svega 6639 evra!

Rukovodstvu ove firme, inače, očigledno nije stran rad sa malim sumama, pa se tako na naslovnoj strani sajta ove firme može videti da su u vreme majskih poplava organizovali dobrotvornu akciju sa ciljem da prikupe sredstva za pomoć Srbiji.

Okačili su dokument u kome sa ponosom navode da su sakupili čitavih 281,5 evra!

Takođe, iako pogledom na zvanični sajt ove firme možete steći utisak da je specijalizovana za trgovinu gvožđem, bili biste veoma daleko od istine. Poput Del Boja iz „Mućki“, i rukovodstvo ove firme se bavilo svime što je smatralo unosnim.

Tako se na stranici Vikipedije posvećenoj radu ove firme da su se od 2006. godine bavili: prevođenjem, programiranjem, izradom internet sajtova, organizovanjem seminara, bili su i agencija za održavanje higijene, proizvodnjom alkohola i mnogim drugim stvarima. Ceo spisak njihovog puta koji su prevalili od 2006. godine možete pogledati na ovom LINKU.

Da Vas podsetimo:  U čačanskoj bolnici više nema kardiologa

capture1

Pretragom ove firme na zvaničnom sajtu Ministarstva pravde Slovačke, naišli smo na identične rezultate – firma je registrovana i bavila se upravo ovim što se navodi i na Vikipediji. Ceo spisak pogledajte OVDE.

capture2

Da li se radi o još jednoj prevari, baš poput fantomskih firmi Muhameda el Abara ili „Esmarka“, prosudite sami.

Dnevno

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime