Sramno ulizivanje

1
1064

Smučilo mi se od Vučićevog sramnog ulizivanja Zapadu i domaćih ulizica njemu

nauseaNe, ovako se ne može voditi zdrava i uspješna srpska politika! Odavno bi trebalo već biti kristalno jasno svakom razumnom biću da sa ovim čovjekom na kormilu države, Srbija nema apsolutno nikakvu perspektivnu budućnost!

Definitivno, aktuelni kurs našeg političko-ekonomskog kormilara vodi Srbiju u ambis! Ko to do sada još nije uočio, spoznaće u dogledno vrijeme.

Nastavljajući svoj niz čudnih retoričkih gafova, naš srpski premijer gospodin Aleksandar Vučić drznuo se okuraženo, sve zarad ulizivanja i laskanja zapadnoj oholoj i ciničnoj diplomatskoj kliki, da ispali i gromadu uvrede na račun novoizabranog grčkog premijera Ciprasa i njegovog naroda, čijom demokratskom voljom je izabran da preuzme vlast u bratskoj državi.

U stilu kompleksaša, eto niko kao on, istakao je samog sebe za “ozbiljnog i odgovornog čovjeka“ koji nikad ne bi poput novog grčkog premijera Ciprasa obećavao svom narodu reformske mjere, kojima bi smanjio socijalno raslojavanje grčkog društva i započeo ekonomski razvoj.

Drugim riječima po njegovoj ocjeni ispada da je Aleksis Cipras “neodgovoran i neozbiljan političar“, i kao takav neće uspjeti u svojim predizbornim obećanjima, jer su njegove zamisli nerealne, a da su Grci u većini glupi jer su ga izabrali za svog vođu.

Vučić ne samo što je tim svojim stavom ponizio jedine izrazito dragocjene iskrene prijatelje u cjelokupnoj Evropskoj uniji, nego je poslao nepromišljenu poruku grčkm narodu i njenoj novoj vladi šta misli o njima, – zaboravljajući pritom na svu svesrdnu pomoć koju su nam Grci pružali u najtežim trenucima za vrijeme ekonomskih sankcija, koje je Srbija svojevremeno devedesetih godina mukotrpno preživljavala.

O dodatnoj izrazito važnoj činjenici da se Grci konstantno svih ovih minulih godina protive zapadnim moćnicima da priznaju Kosovo, a koja ima izrazito važnu vitalnu podlogu u strukturi srpskog teritorijalnog integriteta, – da i ne govorim.

Da Vas podsetimo:  Parking mesta za pešake

Da bi se postupalo razumno – malo je imati samo razum – citiraću slavnog Fjodora Mihajloviča Dostojevskog.

Prijateljstvo i naklonost nekog naroda se mora poštovati, gajiti i usavršavati, a ne podkopavati, – to je prioritet nad prioritetima svakom mudrom političaru. Gospodinu Vučiću očigledno nije!

Uprkos svim upozorenjima iz Brisela i Berlina, Grci su izabrali svoju novu budućnost. Novi premijer Grčke je Aleksis Cipras, – svidjelo se to nekome ili ne.

Ima li Srbija uopšte potencijal za svoje promjene?

Capture980

Da u srpskim reformama škripi svuda, pa i tamo gdje je podmazano ne može se previdjeti.

Reforme se vrše po nalogu i volji Trojke (MMF, Evropska centralna banka i Evropska komisija) kojima je isključivo važan profit i uticaj na ekonomske strukture.

Unutrašnji nacionalni interesi zemalja po kojima su rasuli svoje mreže za lov uopšte ih ne interesuju. Pod takvim okolnostima ne mogu se vršiti reforme u interesu države i građana. Tvrditi suprotno, – notorna je laž!

Potencijal srpskih patriotskih ekonomskih mozgova je u ogromnom obimu raštrkan svuda u svim političkim partijama, ali i širom dijaspore, treba ih samo izdvojiti i skupiti u jedinku koja će usmjeriti Srbiju u blistavu budućnost.

Trenutni kult bunta za promjene u srpskom narodu očigledno nema više svoju supstancu.

Pojedinačne akcije individualaca vredne su svake pažnje i respekta, ali nedovoljne. Kreatori i vođe procesa za promjene još fale, – ali to ne znači da ih uskoro iznenada neće ni biti!

Premijer koji vodi svoj narod u budućnost samo na retorici, bez sprovođenja sopstvenih ekonomskih vizija, donosi efektne rezultate isto kao jedan zubar bez zubarskih kliješta.

Srbi su izabrali svog “zubara“ da ih oslobađa od patnji i bola.

Ordinacija radi, bolesnika sve više.

Da Vas podsetimo:  “Amerikan Bife” & Pelivan – dva lica BG ugostiteljstva

Dragan Đogović

intermagazin

1 KOMENTAR

  1. Mentalitet ulizica koji ljube skute i rukave mocnijem od sebe, i opanke oko kuce nosaju dok ima Aga sa mladom spava, SRBima je ostao iz vremena turskog robstva, a znamo dobro da krv nije voda!

    Sada je doslo vreme zlo i naopako kada je provrela turska krv u venama mnogi „Srba“ koji zato prodaju vjeru za veceru a obraza takvi „Srbi“ nikada nisu ni imali!

    Pogledajte samo fizonomiju onih SRBa koji zbog svojih licni interesa kao grobari SRBstva sahranjuju SRBe u grobnicu DEMONokratije i sve ce Vam biti jasno!

    Nije zlato sve sto sija, nit’ je SRBin svaka srbska rdja turske krvi a zambi izgleda!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime