Užas: Srbe u Hrvatskoj vređaju i pljuju i na ulici

1
909

Pupovac_i_Kolinda_1018443S1

2016-02-13_190449

2016-02-13_190423

„Naime, u svega sedam dana u centru Zagreba doživeo sam, a zajedno sa mnom i moji prijatelji, komšije, studenti i saradnici koji su se zatekli u mom društvu ili mojoj blizini, da nepoznati Ijudi prolazeći pljunu na mene ili me pozdravljaju sa Za dom, spremni! ili izvikuju Pupovac, četnice, idi u Srbiju“.

Šta da čovek kaže na ove Pupovčeve reči. Jednostavno, normalan čovek zanemeće pred takvim divljaštvom u EU u XXI veku. Da li je moguće da se u Hrvatskoj ništa nije promenilo ni sedamdeset godina nakon Drugog svetskog rata, kada su hrvatske ustaše počinile zločine kakve svetska civilizacija ne pamti. Da li će se iko u Evropskoj uniji oglasiti – i barem u blagoj formi prekoriti Hrvatsku – zbog varvarsko-urođeničkog nasilja prema ljudima druge vere i nacije? Odmah da damo odgovor na takvo pitanje: sigurno je da neće! Neko opasno ludilo se zavaljalo Evropom, tako da nije isključeno da i Hrvati (uz Ukrajince) budu „udarna pesnica“ te mega države u haosu koji preti da postane ne samo neplaniran, nego i opasan po opstanak čitavog kontinenta.

I eto, kako to da Srbija (ili tačnije, srpska vlast) i dalje gradi dobrosusedske odnose sa državom u kojoj se antisrpstvo smatra jednom od najvećih vrlina koje „pravi Hrvat“ treba da poseduje? A „najveći Hrvati“ su oni koji su do juče i sami bili Srbi. Oni valjda znaju kako je to izgledalo dok se nisu „prešaltali“ na „pravu stranu“.

1 KOMENTAR

  1. Nema Hrvatima spasa! Toliko mržnje polako, ali sigurno, slabi i ubija. I pre svega, pokazuje nemoć Hrvata da se okrenu radu i svojoj budućnosti! Nemoć da budu razložni i kritični i da shvate da su, za sve svoje probleme, sami krivi.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime