Srbi, glavu gore

0
269
  • Nema predaje. Nije više važno u kojoj ste političkoj stranci, koje ste vere ili šta ste po zanimanju. Napadnuti smo jer smo Srbi. To svako od nas mora imati na umu

 

 

 

PIŠE: Dragomir Antonić

Srbi! Nismo krivi! NATO je zločinac! Braćo i sestre, mi Srbi smo žrtve! Ko vam drugačije kaže – laže! Hiljade građana Srbije, naših prijatelja, dece, rođaka umire od raka izazvanog NATO bombama. Niko ne odgovara.
Prođe i maj 7527/2019. godine. Još malo i prođe prva polovina ove godine. Da li ste primetili?

VAZNESENJE GOSPODNjE

Pre više vekova car Dušan je doneo čuveni Zakonik. Atonski prepis počinje sledećom rečenicom: Zakon blagovernog cara Stefana, leta 6857, indikt 2, na praznik Vaznesenja Gospodnjeg, meseca maja, 21. dan. U sledećoj rečenici dato je obrazloženje: „Ovaj zakonik postavljamo od pravoslavnog sabora našeg, s preosvećenim patrijarhom, kir Joanikijem, i svim arhijerejima i crkovnicima malim i velikim, i sa mnom, blagovernim carem Stefanom, i svom vlastelom Carstva mi, malom i velikom.“
Vaznesenje Gospodnje ili Spasovdan, kako ga Srbi nazivaju, ove godine je 6. juna po gregorijanskom ili 24. maja po julijanskom kalendaru. Znači ovog Spasovdana biće tačno 670 godina kako Srbi imaju zakon, koji u 173 člana propisuje i razrešava svakodnevne životne situacije i probleme pojedinca, zajednice i celokupne carske države.
Vek i kusur ranije, 130 godina pre Dušanovog zakonika, 6727/ 1219. godine, Sveti Sava je doneo Srbima na poklon večno Zakonopravilo kojim ustroji sabornost Srpske pravoslavne crkve i srpske države.
„Sa Bogom se počinju knjige ove, koje se grčkim jezikom zovu nomokanon, a našim se jezikom kažu Zakonopravilo“, prva je rečenica kojom počinje veliko delo koje napisa Sveti Sava pre osam stotina godina. U Zakonopravilu je, pored ostalog, opisano i sedam vaseljenskih sabora. Za prvi piše doslovce: „Od Vaznesenja Hristova do Prvog sabora je 318 godina, a od početka sveta, Prvi sveti i vaseljenski sabor bio je 5818 godine.“
Verujem da će se država Srbija, Srpska pravoslavna crkva i svi Srbi u kom god kraju sveta živeli s ponosom ove godine setiti i obeležiti postojanje dva duhovno-pravna akta koje malo koji narod ima na svetu. Oba zakona obznanjena su da bi se mir i red poštovao. Da se zna da će svaka nepodopština, prevarna radnja ili zločin koji se učine biti kažnjeni. Valjalo bi da se oba Božijom promisli veličanstvena rukopisa nađu u školskoj lektiri. Ako su naši preci umeli stvoriti, gospodine ministre prosvete, možete iskoristiti vlast koju vam daje vaš položaj, te omogućiti našim potomcima, našoj deci da ove knjige čitaju. Zakonik cara Dušana se još ponegde i izučava, ali o Zakonopravilu u našem školsko-obrazovnom sistemu nema ni pomena.

Da Vas podsetimo:  Aleksandar Fatić: Šta znači lustracija

PONOSNI ŠTO SMO SRBI

Imamo čime da se dičimo. Imamo šta da slavimo. Imamo šta da čuvamo. Imamo i moramo sve što smo nasledili da branimo i odbranimo! Srbi, glavu gore. Nema predaje. Nije više važno u kojoj ste političkoj stranci, koje ste vere ili šta ste po zanimanju. Napadnuti smo jer smo Srbi. To svako od nas mora imati na umu. Ko veruje da je u pitanju nešto drugo – greši! Ili je NATO stipendista te mora verovati da se jedan narod želi istrebiti zbog korupcije koja ugrožava svetsku demokratiju. Jeste velika aždaja pustila sitne pse, zmije i guštere da nam se plaze, keze, da nas izazivaju. Laju iz sve snage, reže, ujedaju u prisustvu gazde, ne bi li gazdi iskazali poslušnost i time zaslužili veće parče koske. Valjalo bi da znaju kako se ovakve situacije završavaju. Na kraju psi koji stignu pobegnu podvijenog repa, a terenske gazde, videći da im akcija nije uspela, na sve načine će pokušati da svojim naredbodavcima iz Monsa, Vašingtona, dvoglavog Vatikana objasne kako nema njihove krivice, već su eto Srbi ponovo bili nevaljali. Srpska pametarnica je puna sličnih primera. Valjalo bi da se čita i u školama uči. Nije neko veliko čudo što je prvi napad na školstvo i obrazovanje mladih izvršen tzv. „šuvaricom“. To je bio početak razbijanja Srbije i njene omladine. Imajmo uvek na umu da zločinu prethode obimne pripreme, a pripreme i planiranje skoro uvek traju mnogo dugo i na početku izgledaju bezopasno. Kad konačno dođe do realizacije plana i krenu zločini, jedina odbrana nam je: Srbi na okup! Oko vlasti, crkve, vojske i uz Božiju pomoć izgubiti nećemo.
Molimo se za srpske heroje Radovana Karadžića, Ratka Mladića, kapetana Dragana. Molimo se za zdravlje Džulijana Asanža. Pomozimo našoj braći i sestrama koji žive na Kosovu i Metohiji. Čuvajmo Republiku Srpsku.

Da Vas podsetimo:  Visoka cena ekonomskog uspeha Vlade

Dogodine u Prizrenu.

Autor: Dragomir Antonić

IZVOR: Balkanska geopolitika

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime