Srbi, spremite se da primite milost Nato snaga

0
888

192952_tmb_693349992_NATOOvih dana se čulo mnogo praznih reči o NATO od strane vlasti i opozicije. Ređale su se optužbe o tome ko je kriv za naše „razvijanje veza“ sa tim paktom od 2005. do 2016. Oni koji su bili na vlasti sredinom prošle decenije upinjali su se da nađu opravdanje za svoje NATO postupke, a da cinično osude ono što radi sadašnja vlast. Ona se opet trudila da „dokaže“ da to što čini jeste znatno bolje od prethodnog te da napadačima uzvrati optužbama da su oni na najgori način pokrenuli NATO proces. U takvim igrama se pravda NATO. Kao, sada ili nekad, sa njim uspostavljamo saradnju jer on ipak donosi „nešto dobro“. Nije tako!

NATO je, slikovito rečeno, mafijaš koji kontroliše naš kvart. U prošlosti smo mu se suprotstavili, pa nam je bacio bombu na kuću. Posle toga smo počeli da plaćamo reket i to činimo do današnjeg dana, nadajući se da će se pre ili kasnije promeniti okolnosti pa ćemo da se otarasimo nasilnika. U skladu sa tim nema za nas dobrog sporazuma sa NATO. Samo je cena direktnog odbijanja onoga što želi još prevelika. S druge strane, ne smemo ni sve da prihvatimo. Otuda, kada već ne može da odbije da igra na NATO muziku, Srbija mora da sve preduzima da ne postanemo deo njegovog ansambla. A to NATO hoće. Zato je nedavno i pokrenuo novu kampanja sa porukom: „Ko neće u NATO taj stavlja na prvo mesto interese Rusije, a radi protiv interesa Srbije.“ Rečeno je besmislica, ali uporna propaganda čini čuda, pa ne treba upasti u NATO zamku, tj. raspravu o tome da li nam treba članstvo u tom ili nekom drugom paktu. Srbija je vojno neutralna – tačka! Patriotska javnost akcenat treba da stavi na zaokruživanje neutralnosti. Na njeno cementiranje referendumom i potom ugrađivanje u Ustav (kao u slučaju Austrije ili Moldavije). Zatim je važno insistirati na dobijanju statusa međunarodno priznate neutralnosti (kao što je ona od strane OUN 1995. potvrđena Turkmeniji).

Da Vas podsetimo:  Nabavka "rendž rovera" za Komunalnu miliciju Beograda ili hardver Gorana Vesića

To i nastojanje da u duhu neutralnosti sve što je dogovoreno sa NATO bude univerzalni standard vojne saradnje sa blokovima na prostoru Evrope i bude dodeljeno Rusiji ako ona to zatraži npr. za humanitarni centar u Nišu – najviše bi zabolelo NATO. Izmakao bi mu plen koji polako sustiže, a za sada totalno nerealne priče o ulasku u ruski vojni savez ili na drugi način uspostavljanju klasičnog vojnog savezništva sa Rusijom, samo mu koriste. Jer ruše koncept neutralnosti a ako se on sruši, na osnovu odnosa snaga u našem regionu (koji će nažalost još i te kako potrajati), nećemo dospeti u ODKB već u NATO. To ne vide ostrašćene patriote a zloupotrebljavaju prikriveni NATO lobisti, kojima je zadatak da deluju sa lažno nacionalne pozicije. Za nacionalne interese moguće je boriti se samo hladne glave te realpolitički!

dragomir-andjelkovic

Dragomir Anđelković

Vidovdan / Novosti

_____________________

Sa sajta „Vidovdan“ prenosimo u nastavku i dva zanimljiva komentara na gornji Anđelkovićev tekst:

To je ono pravo! Serblji su po ustavotvorcu neutralcu Voji dobili novoga ustavotvorca. Svi ustavi i ustavotvorci, kao i neutralnost, vrede Serbljima kao buli gaće.
Bože spasi Serblje od njihovih patriotskih ustavotvoraca, dok će se od neprijatelja pokušati spasiti i sami.
Predlažem novu verziju srpske Aleluje:
Serblji samo tebe dobri Bogo hvale i slave, dok ustavotvorci će, uz neutralnost, u Ustav da te stave! Aleluja, Aleluja, Aleluja….

Nikola Turajlić

NIKOLI TURAJLIĆU, Tebi se obraćam
„Samo je cena direktnog odbijanja onoga što želi još prevelika. S druge strane, nesmemo ni sve da prihvatimo. Otuda, kada već ne može da odbije da igra na NATO muziku, Srbija mora da sve preduzima da ne postanemo deo njegovog ansambla. A to NATO hoće. Zato je nedavno i pokrenuo novu kampanja sa porukom: „Ko neće u NATO taj stavlja na prvo mesto interese Rusije, a radi protiv interesa Srbije.“ Rečeno je besmislica, ali uporna propaganda čini čuda, pa ne treba upasti u NATO zamku, tj. raspravu o tome da li nam treba članstvo u tom ili nekom drugom paktu. Srbija je vojno neutralna – tačka!.
Nikola, sve što je i ranije ovaj pametni momak pisao (piše i previše), bezbroj puta sam kritikovao. Kako se na to on smijao, kako nikada nije kao pametan čovjek odgovorio na primjedbe (kako da genije polemiše sa nekim ološem kao što je moja malenkost), odlučio sam da ga ne čitam i da ne pišem osvrte. Ugledao sam Tvoje osvrte. Pogledaj citiranao, odnosno izvrši analizu sadržaja njegovih misli.
Prvo, Nikola, sve je Srbija prihvatila što je NATO zatražio, cenu smo platili za sva vremena milosrdnim anđelom; drugo, ako već igra(mo) uz NATO muziku ili kako momak kaže: „…kada već ne može da odbije da igra na NATO muziku, Srbija mora da sve preduzima da ne postanemo deo njegovog ansambla“, hoće reći NATO-a. Važno je da neko igra po mojim direktivama (muzici), a ne da li je član ansambla (i kao pokušva da figurativno piše, ne shvata odnos ansambla i igrača). E sada dolazi glavno: „Zato je nedavno i pokrenuo novu kampanja sa porukom: „Ko neće u NATO taj stavlja na prvo mesto interese Rusije, a radi protiv interesa Srbije.“
U NATO-se ostvaruju interesi Srbije, ali u nekom drgom – ne. Kakva prepotentnost i ludorija te krvničke Alijanse. I umjesto da pokažemo zube da ih najurimo iz naših života, da raskinemo sramne sporazume po kojima smo de fakto u NATO-u, mi izigravamo neutralnost. Momak poručuje NATO-u: „Srbija je vojno neutralna – tačka!“ Dakle ovo je naiva pametnog momka. Koja je zemlja danas neutralna, a pogotovo Srbija. Ovakve stavove posebno zastupaju Nikolić i Dačić, jer su doslovno rekli da su „Titovi naslednici“. Kako može neko biti neutralan, a dnevno hrli u EU i potpisuje sporazume sa zlikovačkim NATO-om. Ako treba učiti Nikoliće, Dačiće, Vučiće i neke lumpeksperte za EU, onda ne bi trebalo učiti ovoga pametnog momka. Nijedna zemlja ne može ući u EU dok prvo ne uđe u NATO. Zato se NATO i ponaša prepotentno, smije sa na naše laprdanje da smo neutralni. I na kraju, o kakvoj „patriotskoj javnosti“ piše momak. Koje su to snage u Srbiji patriotske? Ima nešto malo pojedinaca, ali oni su u ilegali.
Nikola, mi smo prije svega prijatelji, zato te molim nemoj Srbe nazivati „nebeskim narodim“. Znaš Ti istoriju. Lazar je uoči boja na Kosovu rekao: „Ako sutra izgubimo zemaljsko carstvo, sačuvajte nebesko“, misleći na vjeru, na Crkvu (Srbe je vjera održala 5000 godina, njojzi hvala), a onda su razni Starčevići s posprđivanjem nazivali Srbe nebeski narod, posebno kada su ih ustaše surovo ubijali, govorili su:“Idite u nebesa nebeski narode“.

kolja

Komnen Kolja Seratlić

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime