Arheološki dokazi: Srbi su oduvek živeli na Balkanu!

1
2610

Izvodi iz knjige: TRAGOM SRBA

Tragom Srba, kraći izvod, odnosno, uvod u knjigu – Tragom Srba – kako bi se znalo čime se bavi i u kojem pravcu ide ova knjiga

Srp nađen u Mesopotamiji, star nekoliko hiljada godina, proglašen je najstarijim srpom civilizacije, samo zato što je stariji srpski srp proglašen krivim nožem! (Nije vic već arheološki „dokazana“ istina, dva aršina za imenovanje iste vrste alatke)

TRAGOM SRBA

tragom

Zar srpski srp nije srp, već mora biti krivi nož samo zato što je srpski !?

Hiljadu puta ponovljena laž postaje istina, zato moramo hiljadama puta ponavljati pravu istinu da bi je povratili i sebe spasili!

Najopasnija laž od koje treba poći, koja ugrožava ne samo Srbe, već i sve narode Balkana, je tvrdnja da su se Srbi odnekud doselili – što u prevodu znači da ih se sme i proterivati, sve po potrebi stranog faktora, vladara iz senke, metodom zavadi, pa vladaj!

Najstarija Boginja Serbona od pečene gline stara tri do četiri hiljada godina, ukrašena điriličnim slovom nađena je na području Podunavlja nedaleko od Vinče. Umesto da se obeleži to kulturno blago kao blago naroda koji je tada živeo na tim prostorima (za koji neznaju koji je to narod bio ali navodno znaju da nije bio srpski), koji živi i danas tu kako to potvrđuju i arheološki nalazi, pogotovo antička ćirilica koju srpski narod milenijumima koristi u kontinuitetu, od tadašnjih 27 điriličnih slova još uvek 22. Umesto te istine „naučna“ internacionalna neobjektivna “elita” naziva to blago, blago vinčanske pa podunavske kulture i ako je kultura proizvod naroda a ne mesta. Zašto ako ne zato da bi te kvazi elite izbegle reći istinu da su te preteče svetske civilizacije u stvari, po arheološkim nalazima, preteče srpske kulture i srpskog naroda na tim prostorima koji i danas od 27 tadašnjih antičkih slova ćirilice koristi u svakodnevnoj upotrebi 22 a pisma država takozvane svetske civilizacije četiri do pet. (ako laže koza ne laže rog)

Najstarija Boginja Serbona od pečene gline stara tri do četiri hiljada godina, ukrašena ćiriličnim slovom nađena je na području Podunavlja

serbonaTo što nam rade sa Markalama, Srebrenicom i Račkom to nam rade i sa našom izvornom kulturom.

Čak su se drznuli i na našu Boginju Serbonu, stariju i od samog hrisćanstva, čija je haljina ukrašena neoborivim dokazom, srpskim grbom, krstom sa četiri slova S, odnosno mladim mesecima, sa grbom kojeg mi srbi kao i slovo S (stvoreno po uzoru na mladi mesec) u kontinuitetu koristimo milenijumima do današnjeg dana, koji se smatra za najstarijim grbom Evrope a verovatno i svetske civilizacije. Nazivajući našu Boginju podunavskim a ne srpskim arheološkim blagom, odvajaju je na taj način od srba i srpske kulture a srbe od od izvora svetske civilizacije.

Arheologija je iznela na površinu dokaze da se narod Balkana milenijumima prije nove ere služio ćirilicom a da se srbi, od tih tadašnjih 27 slova, još uvek služe sa 22 dok drugi narodi imaju najviše 4 do 5 takvih slova što ubedljivo dokazuje da su srbi naslednici te antičke kulture.

serbona3Ova knjiga se bavi dokazima sistematskog zatiranja srpske kulture i to u kontiniutetu od više milenijuma. Zašto je to tako može se samo pretpostavljati da su to posledice raspada velike, ogromne, imperije na koju se okomilo okruženje iz geostrateških razloga. A da je to tako dokazuje ova knjiga konkretnim, pored već navedenih materijalnih dokaza i drugim arheološkim dokazima i mnogim drugim konkretnim primerima umanjivanja i utajivanja, preinačavanja pa i krađe srpske kulture dokazane arheološkim nalazima na prostorima današnje Srbije.

Pored navedenih primera veoma je bitno i znati da su naši preci sa naših prostora prvi topili metalnu rudu i to 800 god. prije ikoga na svetu. Treba imati na umu da su prevazišli kameno doba 2000 god. prije naroda srednje Evrope. Dok su naši preci pravili oruđe od metala stanovnici srednje Evrope su ih pravili od kamena. Kao najstariji metalurzi sveta koji su prvi znali za tehniku topljenja metala, obrađivali bakar i bronzu, bi bilo logično da su i prvi topili gvozdenu rudu a s tim i obeležili nastanak gvozdenog doba što nikog ne interesuje. Kao što se prećutkuje najstariji srpski mač nađen na području Srbije beležeći u stručnoj literaturi mesto nalaza, jugoistočnim delom Balkana tako se i prećutkuje kompletno gvozdeno doba. U stručnoj literaturi se izbegava reći; na području Srbije ili barem; na području današnje Srbije i ako je taj dokazano srpski mač iz vremena Maričke i Kosovske bitke pronađen na teritoriji Srbije odnosno na prostoru gde su se održale te dve bitke. Naprotiv, postoje dokazi da se njime kasnije kitila Venecijanska garda nazivajući ga slavenskim mačem (samo ne srpskim) koji je dospeo do njih navodno putem albanskih i hrvatskih trgovaca.

O autoru

nonkovicDušan Nonković Teodorović je počasni član Udruženja pisaca RS i dijaspore Prijedor. Ukazom broj ½-01-0004/2005-22 od 22. juna 2005. godine odlikovan je visokim državnim odlikovanjem, velikom medaljom čovekoljublja države Srbije i Crne Gore za nesebičnu pomoć i dobročinstvo, organizovanja i dopreme pomoći bolnicama, domovima i gereontološkim centrima prije svega u lekovima, bolesničkim krevetima, obući i dr. u vreme blokade, kako je to obrazloženo poveljom.

Autor je poznat široj javnosti kao glavni i odgovorni urednik i vlasnik internet portala GLAS DIJASPORE. To je mesto koje na internetu postoji već deset godina, za dvosmerne informacije iz zemlje matice u dijasporu i obratno, sa naglašenim rodoljubivim stavom.

Nonković je do sada objavio dve zbirke pesama „San i ljubav večna“ i „Zvezde horizonta“, i jednu knjigu eseja „Raj nam je na dohvatu ruke a gradimo pakao – Zašto“. „Tragom Srba“ je njegova četvrta knjiga.

„Ova knjiga je nastala veoma brzo, jer sam nešto od sadržaja već objavljivao na Glasu Dijaspore. Interesantno je to da mi je prilikom objavljivanja članaka na tu temu, uočljivo, zapalo za oko koliko tu ima navodnih slučajnosti, pa sam počeo sve te podatke da upoređujem i došao sam do zaključka da to nisu slučajnosti, niti može biti u tolikoj meri slučajnost protiv nas, naše kulture i istorije. Kada sam složio sve te članke nije mi preostalo ništa drugo osim da pregledam enciklopedije i proverim te navodne slučajnosti. Na moju radost, došao sam do neverovatnih otkrića, odnosno saznanja koja su prosto vrištala da objavim knjigu i evo, sada to realizujem…“ – rekao je o radu na svojoj novoj knjizi Dušan Nonković Teodorović za SRBski FBReporter.

Više o takvim i sličnim argumentima možete naći u knjizi; TRAGOM SRBA

KNJIGU MOŽETE NABAVITI u Srbiji PO CENI u visini OD 5€ a u zapadnim zemljama 10€

Zainteresovani mi se mogu javiti na fb inboks ili na e-adresu: dusan.nonkovic@gmx.de

1 KOMENTAR

  1. Наравно да су Срби одувек живели на Балкану и без свега овога горе наведеног. Нас су учили у школамада смо дошли на Балкан у седмом веку али су нас учили да је код нас постоји тзв динарски тип човека што уопште не иде једно са другим. Динарском типу требало би хиљаде година дао по теорији алопатричке специјације одвоји и разликује од других околних народа а то није случај јер динарски тип има исти дна као и многи други Срби. Остаје на младим генерацијама да се изборе са погрешним учењем тако што ће на часу кад их буду учили од доласку у седмом веку устати и колективно напустити таква предавања.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime