Srbi u separatističkim institucijama

0
886

DSS KiM: Pristustvo Srba u separatističkim institucijama je nespojivo sa njihovim opstankom na Kosovu i Metohiji

tkzv-vlada-kosovaSmena tzv. ministra u Vladi Kosova Aleksandra Jablanovića po svim indicijama je odrađena u dogovoru predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, Prištine i njihovih zapadnih mentora. Razlog za uklanjanje nepoželjnog ministra jeste relaksacija političke scene na Kosovu i Metohiji koju je stvorio Aljbin Kurti i njegov pokret «samoopredeljenje».

Navodno nezadovoljstvo političkog vrha Srbije je samo jeftina predstava za javnost koja će se završiti posle pregovora Beograda i Prištine u Briselu po već poznatom scenariju. Izabraće se novi tzv. srpski ministar u separatistističke institucije, a ovi već izabrani će da se vrate gde su i bili.

Građanima Srbije Marko Đurić direktor Kancelarije za KiM će objasniti da je to u interesu Srba koji žive na Kosovo i Metohiji, što je najobičnija laž. Takvo objašnjenje se kosi sa zdravom logikom jer pristustvo Srba u separatističkim institucijama je nespojivo sa njihovim opstankom na Kosovu i Metohiji. Prisustvo Srba u institucijama samoproglašene države Kosovo samo legalizuje i legitimiše ovu separatističku tvorevinu što je suprotno Ustavu Republike Srbije.

Da bi ostvarili svoje političke ciljeve Šiptari više od dvanaest godina nisu učestvovali na bilo kakvim izborima koje je organizovala Republika Srbija što im je trasiralo put ka secesiji Kosova i Metohije.

Pokrajinski odbor Demokratske stranke Srbije poziva vlast u Beogradu da opozove sve Srbe koji su birani na funkcije po zakonima samoproglašene Republike Kosovo i da raspišu normalne izbore pokrajinske i lokalne po Ustavu Republike Srbije. Jedino su takvi izbori u interesu Srba sa Kosova i Metohije kao i Republike Srbije.

U Kosovskoj Mitrovici

07.02.2015. godine

Predsednik pokrajinskog odbora

Demokratske stranke Srbije

dr Nenad Kojić

Srbi na okup

Da Vas podsetimo:  Ambasador BiH u Moskvi Željko Samardžija: Afera s ikonom Svetog Nikole smišljena da se diskredituje Milorad Dodik!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime