Srbi u zaleđini

Pritisak na Srbiju svakodnevno raste

1
892

Mi živimo u interesantnim vremenima, gospodo! Eto, reklo bi se da Srbija ne može igrati neku veliku geostratešku ulogu? Teško je čak i zamisliti da je ona toliko važna za Rusiju i za NATO. Nevelika i nebogata zemlja na Balkanu i to je sve.

No, igrači u velikoj politici nikada ne zaboravljaju da je trista Spartanaca jednom zadržalo kod Termopila persijsku armiju brojnosti 250 hiljada ljudi. Mi smo o tome još gledali i američki film. Sećate se, u njemu su veoma fotogenični Spartanci sa holivudskim frizurama zbog nečega počeli da ubijaju Persijance? Zbog toga što je polje odbrane bilo veoma usko. Svega sto metara. A sa strana strme stene i more.

ji
Vučić i Ji

A zbog čega je Srbija gora od Termopila?

Evo, zamislite da se NATO sprema na pohod da bi zaštitio mordovsku manjinu koja je ugnjetena u Rusiji. Ili bilo koju drugu manjinu. Nije važno kakvu, u svakom slučaju Rusija obavezno nekoga ugnjetava.

A kako skupljati armiju i oštriti koplja, kada se u zaleđini nalaze Srbi? Oni će prosto udariti sa boka i narušiti predivno razrađen plan.

Sad vam je jasno zbog čega se ta pega na karti mora ogrnuti NATO zastavom?

Mislim da je jasno. No prosto tako pod zastavu NATO može stati samo nekakva Crna Gora, u kojoj se rukovodstvo toliko naviklo na krađu, da bi radije bilo gde, samo ne na sud sopstvenih sugrađana.

Srbi govore: šta će nama taj NATO? Bezumni generali u toj organizaciji tako će dovesti stvar do rata s Rusijom i tada to nikome neće izgledati naivno. Nije tek tako stari Bizmark govorio, da sa Rusima mogu ratovati samo samoubice.

I tu počinje glavna predstava proteklih godina – Srbi počinju da agituju. I moram vam reći, ta predstava na mene ostavlja veći utisak od bilo kog komada Viljema Šekspira. Evo poslednjih primera.

Da Vas podsetimo:  Pad Palme

Dakle, u Beograd je stigao neki zamenik državnog sekretara SAD s prezimenom Ji i počeo učiti kako da se orjentiše na lokalu. Glavno je, rekao je on, biti budan da bi se videlo sa koje strane se privlače Rusi. Čim ih primetite, dajte nam signal crvenom raketom, mi ćemo priskočiti u pomoć i likvidirati opasnost. Ma koliko nas Srba to koštalo. A generalno, znajte da su SAD bile, jesu i biće na Balkanu najodgovornije za odbacivanje ruske pretnje.

Samo što smo odbacili ruski pokušaj prevrata u Crnoj Gori i kod vas ćemo je takođe odbaciti, nemojte da sumnjate. Za svaki slučaj, mi pripremamo demonstrante u Beogradu.

Naravno, Srbija ne može postavljati svakakva netaktična pitanja. Poput, gospodine Ji, a ko je vas postavio da budete odgovorni za Balkan? Sa koje palme ste pali u naše dvorište? Da li vi shvatate, bolesniče, šta trućate? Ako srpska vlada jednom poludi i istakne parolu „Zajedno sa Amerikom protiv Rusije“, neće je biti već sledećeg jutra. Idite na Kosovo, tamo vole da ugošćavaju takve kao Vi najboljom vrstom koksa.

No, Srbija se drži taktično.

Uzgred, taj Ji je pre Srbije boravio u Bugarskoj i takođe je tamo izazvao veliki šum. Tako je i rekao „Ponašanje Rusije kao agresora u Ukrajini negativno se odražava i u Bugarskoj, i u drugim zemljama regiona. Neophodno je naterati Rusiju da shvati da ne može nekažnjeno da to radi. Da li su Bugarska i NATO spremni da odgovore na te izazove od strane Rusije? Moje mišljenje je da je odgovor kategoričko – „da“. Bugarsko rukovodstvo je odgovorilo da su, naravno, spremni reći svoje „Da“. Bio bi to samo signal. Nisu oni tek tako odbacili kvarnu rusku izgradnju „Južnog toka“ i završno preveli naciju na grejanje drvećem i đubrivom. A nuklerne elektrane zatvorili kako bi američki energetičari mogli graditi u zemlji termoelektrane sa strujom skupom kao zlato. Zar to nije primer istinske odanosti zapadnim vrednostima? Bugari će uvereno reći „Da“ američkim planovima na Balkanu.

Da Vas podsetimo:  Mesečni pregled za Srbiju: ko nas kleo nije dangubio

Nije uspeo azijato-amerikanac Ji ni da napusti srpsku zemlju, kad se začuo vapaj iz Saveta Evrope: „Srbi, pokajte se zbog zločina u Srebrenici!!! Srbi, vi ste počinili genocid! Srbi, vi niste dostojni pristupiti u EU dok se ne pokajete! Srbi, činjenice vaših zločina je utvrdio MTBJ!!!“.

Kada se povede reč o MTBJ, to je već i suviše. Ranije ili kasnije na Balkanu će se uspostaviti razumni mir i pravedan poredak. I tada će među prvima kojima će biti suđeno pred novim tribunalom biti kompletan MTBJ sa svim sudijama i istražiteljima. i on će figurirati pod optužbom za progon boraca za istinu i kao sluga američkog imprijalizma.

Tema nije uspela da utihne a odmah su se i srpski mediji počeli uznemiravati – a zbog čega vlada kupuje rusko oružje? Jer takvim oružjem oni mogu ratovati kao Spartanci pod Termopilom! A rezerve arsenala i municija od Persij,.. oprostite, od NATO, njima nisu potrebne.

Ovde se mogu umiriti srpski novinari, koji su uvek trčali ispred rude. Za sada je to jedini način da srpska armija obezbedi savremeno oružje. Čak i ukoliko bi na čelu zemlje stajali ljudi sa strogo natovskom orjentacijom, oni ne bi imali mogućnost da kupe ni nemačke „evrofajtere“, ni američke „fantome“. Cene ujedaju. A pošto okolnosti na Balkanu ne dozvoljavaju bezbrižan odmor, bolje je imati to što je Bog poslao. Jer vi znate da je na nebu Bog, a na zemlji Rusija.

Generalno, treba istaći da se pritisak na srpsku svest pojačava. I sa dolaskom veoma originalnog predsednika SAD taj pritisak može steći nebivalu snagu. No, nešto mi se čini da on neće imati željene rezultate.

Dmitrij Sedov

Da Vas podsetimo:  Vučić ne zna da su prošle godine bili izbori

www.fsksrb.ru

1 KOMENTAR

  1. Не ради се о повећању притиска, него о повећању температуре, у плану постепеног „кувања жабе“, због чега је запад и довео Вучића (и, пре њега, жуте) на власт. Жаба је, наравно, народ Србије. Запад жели не само потпуну финансијску, економску и медијску контролу, него и контролу, тј. промену свести народа, у циљу трајног урушења Србије и, идеално, њеног брисања са географске карте. А то не може преко ноћи, и мора да се уради подмукло и увијено – за шта су и Вучић и запад врло „надарени“. Вучићева кооперативност са Русијом и, од скора, са Кином, је само део тог подмуклог сценарија, којим треба да се замажу очи народу. Наравно, и Руси и Кинези то знају, али ће искористити такву ситуацију да унапреде свој интерес колико је могуће. У оба случаја то је и интерес Србије.

    Пућин је, на пример, врло добро знао да ће Вучић узети место председника са или без његове подршке, али да ће, ако га подржи, добити нешто за узврат – јер у политици се ништа не даје за џабе. Пошто је дугорочни интерес Русије на Балкану јака Србија и Срби уопште, на први поглед апсурдно, али сасвим логично, Путин подржава Вучића ради добробити Србије и Срба. Што се тиче Вучића, неко као он у Путиновој игри шаха – а исто важи и за кинеску игру шаха – може бити само коњ. Нажалост, тај коњ је, доведен и помаган од стране запада, узурпирао сву власт у Србији.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime