Srbi vratite se Bogu i suprostavite se zlu

0
219

“Zakukaše Srbi u nevolji, al se Boga živog ne setiše, ni Boga, ni svojih greha“ Sv.Nikolaj Žički

Ništa se u našim životima ne događa slučajno, u to veruju samo budale, već se sve događa po volji i dopuštenju onoga od koga sve potiče i kome se sve vraća, a to je Gospod. Koliko se danas časnih Srba pita: Dokle će nas Gospod trpeti zbog našeg bezakonja?

Sve ove nevolje koje su nas snašle posledica su naših greha, koji su umnožili preko svake mere i kojima smo teško uvredili Gospoda i naše Svete pretke. Jedan od najtežih grehova zbog kojih danas stradamo kao narod, jeste što ćutimo dok se napada Božija pravda i istina, čime pokazujemo da u nama nema vere, ili je ima jako malo. Po nalogu svetskih zlikovaca takozvana elita u Srbiji, pripadnici vladajuće evrounijatske kaste, duhovna i svetovna vlast (pozicija i opozicija) vode narod “svom snagom“ putem evrounijatskih integracija, koji predstavlja put u propast. Prema narodu Srbskom odnose se kao prema običnoj marvi, teraju nas da budemo kao sav “normalan svet“ po merilima palog antihrišćanskog Zapada, da se odreknemo svoje zemlje, slobode i večnih vrednosti koji nas čine ljudima, a to su: Pravoslavna vera, Svetosavlje, tradicija, moral, jezik, pismo, i da prihvatimo satanističke izopačenosti – ekumenizam-papizam, blud, razvrat, homoseksualizam, nemoral, zadovoljavanje najnižih bolesnih poroka i strasti, primoravaju nas na vakcinisanje, posle čega sledi čipovanje, sa krajnjim ciljem prihvatanja dolazećeg gospodara sveta anrihrista.

Srbski narod koga danas u većini odlikuje maloverje ili neverje, strah, očajanje kao pokazatelji palosti, sklon je zbog zadovoljavanja svojih ličnih interesa kompromisima svih vrsta, kojima se zapravo čini izdaja. Narod izgubljen u vremenu i prostoru, opterećen svim mogućim nevoljama, na stvarnost gleda očima Velikog brata, zbog čega ne vidi kakvi su zaista naši dani i zašto ova stradanja i nesreće. Zaslepljen sopstvenim grehom narod Srbski ne vidi da se nalazi u globalističko-ekumenističkom mraku i samo daleko u daljini vidi se svetlost do koje možemo stići, kako je vladika Artemije govorio “Ako se naš korak ne pokoleba“. To znači da je Srbija pod okupacijom svetskih zlikovaca, a preko svetovne i duhovne vlasti koja otvoreno radi protiv Boga i roda. Ta svetlost koja se nazire, to je nada u vaskrsnuće ove zemlji i spasenje ovog naroda. Da bi se to dogodilo treba da se ponovo vratimo u naručje Onoga koji nam jedino može pomoći, a to je Gospod. Srbi pokajmo se za svoje grehe i zavapimo Gospodu: “Pomozi nam, Bože,Spasitelju naš, radi slave imena svojega, izbavi nas i očisti od grijeha naših radi imena svojega“(Ps.78,9). Tada će opet Gospod stati uz svoj narod, a onda ko sme na nas kada je Gospod sa nama i koji nam je poručio: “Ja sam svjetlost svijetu; ko ide za mnom neće hoditi u tami, nego će imati svjetlost života“(Jn 8,12).

Da Vas podsetimo:  NAPRED, PA U KREČANU. IZ ISTORIJE NAŠEG NAPREDNjAŠTVA

Srbski narod je postao obična raja koja se plaši, zbog straha ćuti i trpi i tako čeka izbore sa nadom da će sledeći aga biti bolji od prethodnog. Očajan i bezvoljan, mirno gleda kako se političari surovo poigravaju sa našim životima. Zaboravili su Srbi da se bitka dobija u boju, a ne ćutanjem i odobravanjem bezakonja, kojim čine najveći greh, izdaju Boga i roda! Niste vi koji sada ćutite, samo deca vaših majki i očeva, vi ste pre svega sinovi i kćeri majke Srbije! Čujete li vapaj naše majke Srbije koja nema drugu decu osim nas, a koju smo prepustili izrodima i probisvetima na komadanje i poniženje? Čujete li plač Srbske nejači koju satanine sluge ubijaju, muče, proganjaju sa svojih ognjišta? Čujete li plač gladnih, bolesnih, nemoćnih, uvređenih i poniženih? Čujete li plač Svetih Nemanjića za svojim zadužbinama, koje su oni podizali da se u njima služi Bogu, a danas ih skrnave ekumenisti-jeretici? Čujete li plač Svetih predaka, koji plaču zbog nas nedostojnog potomstva? Čujete li plač naše dece, koji traže od nas da ih zaštitimo od svetskih zlikovaca, koji ih ubijaju i pretvaraju u zombije? Čujete li plač…

Mudre reči vladike Artemija najbolje opisuju stanje naroda: “Gde su Srbi, umrtvljeni su kao narod. Svako gleda da nekako preživi, kao da je to jedini cilj. I prosto, narod je naš ostao bez ideje, zvezde vodilje , kao ona Vitlejemska zvezda koja je vodila Mudrace, nemamo to, nemamo čoveka koji bi mogao da stane na čelo toga naroda. Ostaje da se trudimo svaki za sebe da donese odluku i da učini šta može.“

Gospod, koji je iz ničega stvorio svet i čoveka, koji je Vaskrsavao mrtve, može da Vaskrsne i našu majčicu Srbiju, ako mi, njena deca, budemo dostojni toga. Zato Srbi, umesto što kukate nad svojom sudbinom i čekate da neko drugi uradi ono što bi trebalo vi sami, umesto što tumarate stranputicama rajetinske raslabljenosti, vratite se Bogu i postanite ljudi. Pokajmo se za svoje grehe i živimo i radimo u skladu sa Božijim zapovestima, a onda se hrabro, odlučno i ispovednički u meri svojih mogućnosti suprostavimo ekumenističkom i globalističkom zlu, a ostalo će dati Gospod! Da bi mi danas bili dostojni svojih časnih predaka, nisu nam potrebni nekakva neverovatna sposobnost ili snaga. Potrebno je samo da smo svesni svog svetosavskog porekla, da znamo ko smo, odakle smo i kuda treba da idemo, i da stupivši na pravi put na njemu istrajemo. Da bi u tome uspeli, treba da odbacimo zapadne laži i obmane, i da punim srcem prihvatimo istinu koja se nalazi u Gospodu Isusu Hristu i Pravoslavnoj veri. Kada to uradimo, onda ćemo shvatiti šta znači voleti svoju zemlju i tada nam nijedna žrtva neće biti teška. Veruj Srbine kako te Sveti Sava uči, i bori se kao što su to naši prađedovi činili za veru, slobodu i otačastvo.

Da Vas podsetimo:  POJAČAN OPREZ: OSEĆAJU SE RANJENIM!

“Gospode Isuse Hriste, Svemogući Sine Božji, izvuci narod Tvoj, mnogogrešan i mnogostradalni, od muke zemaljske i i duševne. Spasi nas i oslobodi nas robovanja grehu, strastima, podaj vrlinu i želju za oslobođenjem domovine izmučene naše Srbije!“ Ovo je molitva koju nam je ostavio Sveti Nikolaj Žički, a koju treba da izgovaramo dok ne shvatimo da bez pokajanja i žrtve nema Vaskrsenja.

Učinimo što do na stoji, ostalo će Gospod dati!

Rab Božiji Goran Živković

https://borbazaistinu.rs/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime