Srbi za Srbe: Novi dom za oca i troje dece

0
2072

2016-08-30_043349Socijalno ugrožena porodica Stojković iz Parteša, u opštini Gnjilane, dobila je nedavno novi, renovirani dom. Sredstva za pomoć Stojkovićima obezbedila je humanitarna organizacija Srbi za Srbe, poznata po čestim humanitarnim akcijama pomoći srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, ali i u Republici Srpskoj i Hrvatskoj.

Akcija prikupljanja pomoći započela je pre 6 meseci, a kako se navodi na zvaničnoj Fejsbuk stranici ove humanitarne organizacije, ukupno 685.000 dinara bilo je dovoljno da se potpuno preuredi stara, oronula kuća Stojkovića i obezbedi novo pokućstvo.

stojkovićiDonacije za pomoć stizale su, dodaju, iz Kanade, Amerike, Nemačke, ali i iz celog sveta, pa su neophodna sredstva prikupljena veoma brzo. Preko 60.000 dinara prikupljeno je i šutiranjem trojki u akciji „Trojka iz bloka“, koja je u maju ove godine, održana u Kosovskoj Mitrovici.

Četvoročlana porodica Stojković, koju čine samohrani otac Milorad i deca Tamara (8), Miloš (7) i Jelena (6) do obnove kuće živela je u uslovima teškog siromaštva u selu Parteš. Njihova majka ih je napustila kada je najmlađe dete imalo samo godinu i po dana, a nedugo potom i izvršila samoubistvo. Porodica živi od kosovskog i dečijeg dodatka, što nije dovoljno za podizanje troje dece, ali otac pored toga drži pernatu živinu i trudi se da im obezbedi najosnovnije uslove, uprkos otežanom kretanju i teškim uslovima života.

KoSSev

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime