Srbija ima bolji potez – vraćanje problema KiM u Savjet bezbjednosti UN

BEOGRAD TREBA DA TRAŽI I DA INTEGRITET SRBIJE IMA ZAŠTITU SB UN KAO UKRAJINA

3
133

Ovlašteni predstavnik Srbije, Petković, rekso je da će razmotriti povratak 1000 pripadnika bezbjednosno-odbrambenih struktura na Kosovo. To se, naravno, neće desiti i to je prijetnja koja Šiptare ne plaši a kod Srba održava iluziju sigurnosti – državne brige i zaštite koju garantuje Srbija

* Srbija treba i da odbaci Briselski sporazum, otkaže zakazani susret nelegalnog Kurtija sa zakonitim predsjednikom Srbije i da prekine svaku komunikaciju sa oktroisanom, nelegalnom strukturom i okupacionom vlašću u Prištini

Autor: Dževad GALIJAŠEVIĆ

KOSOVO bez Srba, pa tek onda stolica u Ujedinjenim nacijama – osnovni je cilj Nato-EU-SAD, Zapada u cjelini.

Teror albanske većine i njihovih specijalnih bezbjednosnih snaga ,je srpska svakodnevica na Kosovu. Raznim povodima i na cjelom Kosovu, ovaj teror je osnovni smisao političkog djelovanja Zapada i njegovih izvršilaca – od Hašima Tačija i braće Haradinaj do Aljbina Kurtija.

Prividni pregovori stvaraju lažni utisak traganja za mirnim rješenjem od strane Zapada, ali odmah poslije svakog sastanka, slijede paravojne i para’policijske akcije Šiptara.

Istovremeno, svjedoci smo konstantnog i intenzivnog ponižavanja Srbije koja sa tim snagama pregovara o međusobnoj saradnji i stabilizaciji.

Ovlašteni predstavnik Srbije, Petković, rekso je da će razmotriti povratak 1000 pripadnika bezbjednosno-odbrambenih struktura na Kosovo. To se, naravno, neće desiti i to je prijetnja koja Šiptare ne plaši a kod Srba održava iluziju sigurnosti – državne brige i zaštite koju garantuje Srbija.

Nerealan je taj potez jer bi on značio sukob sa NATO snagama a to Srbija ne želi ni pod kakvim uslovima ili povodima.

Velike riječi, koje se čuju u Brogradu, na televizijama sa nacionalnim frekvencijama i po štampanim medijima i tabloidima, treba zamijeniti konkretnim političkim mjerama i odlukama.

A to znači da su kompromisi koje je Srbija učinila i rezolucije koje je prihvatila u Tirani, bez imalo stvarnog državnog smisla i interesa.

Da Vas podsetimo:  Srbija na rasprodaji

Takve razgovore, sa onima koji su okupirali Kosovo a pogotovo Albancima, koji već čitav vijek sprovode nasilje nad Srbima na Kosovu, treba prekinuti.

Odbaciti Briselski sporazum, otkazati zakazani susret nelegalnog Kurtija sa zakonitim predsjednikom Srbije i prekinuti svaku komunikaciju sa oktroisanom, nelegalnom strukturom i okupacionom vlašću u Prištini.

Vratiti problem u Ujedinjene nacije sa zahtjevom Srbije da se Ujedinjene nacije angažuju i da rasprave, na hitnoj sjednici, potrebu i preuzmu odgovornost za zaštitu života i imovine Srba na Kosovu i nužnosti primjene Rezolucije Savjeta Bezbjednosti UN 1244.

Zahtijevati da se teritorijalni integritet Srbije zaštiti identičnim mjerama i postupcima koje je SB UN učinio na planu zaštite teritorijalnog integriteta Ukrajine.

3 KOMENTARA

 1. Opet, po ko zna koji put, u tekstu nije dotaknut srz problema. Milošević je srušen, vlast u Srbiji je na tanjuru predata VELEIZDAJNICIMA. Za uzvrat VELEIZDAJNICI su se obavezali na poslušnost. Djindjić nije htijeo biti poslušan, i znamo kako je završio. Otvorenu i suštinsku VELEIZDAJU KiMa otpočeli su
  “ zuti “ sa Tadićem na čelu, a još gori je bio i ostao Vučić. Do svega ovoga nikada ne KiMu bi ni došlo
  da na vlast nisu instalirani VELEIZDAJNICI. Drzavnost Srbije na KiMu , prema R1244 se vrenenom morala potpuno povratiti, a dogadjalo se dijagonalno suprotno. Naš problem nisu EU, NATO ni Amerikanci, jedini problem su kukavni, kukavički, ucjenjeni i ucviljeni VELEIZDAJNICI koji su na čelu Drzave. Dok god Drzavu budu vodili “ zapadni duznici ‘ ili bilo čiji duznici, a ne slobodne , moralne i etički besprijekorne osobe, patriote , smrad veleizdaje će uvjek biti prisutan. VELEIZDAJA se mora prekinuti, na ovaj ili onaj način. Nikako se ne smiju izgubiti iz vida …….bivši i rezervni veleizdajnici, koje zapad podrzava i kontrolira za slučaj “ da se vlasi ne dosjete“ !!!

  • Paa, Djindjic nije bio ,,poslusan,,….ali je kasirao plantazu u Latinskoj Americi, akcije Coca cole. Zena dobila kucu- vilu na Dedinju. Verovatno zbog zasluga i ni dana radnog staza. Ti sad vidi kako prolaze izdajnici. Uzgred zato ih ima toliko u redu … a svi se okacili na budzet drzave Srbije. Za njih brinu ambasodori Kvinte.Pocevsi od Draskovica (Vuk i Danica), ,,cuvene,, NATO-vke Jelene Milic, Kori Udovicki, Labus, Vlahovic, Canak, Kostres (zet Labusov) …..Eto takvi likovi vedre i oblace nad Srbijom.

   • Svi oni koji su prihvatili “ usluge “ Amerikanaca, da im organiziraju rušenje Miloševića, su VELEIZDAJNICI ! Kao prvi, Koštunica, koji je jedini imao takav kredibilitet, da se mogao ostvariti plan, izgubljene izbore proglasiti za dobijene
    , upasti u Skupštinu i zapaliti izborne kutije. Da je Djindjić bio na mjestu Koštunice, Narod ne bi povjerovao u nikakvu izbornu pobjedu. Djindjić je za vrijeme bombardovanja , organizirao svoj DSS , da dojavljuju polozaje Vojske Jugoslavije, NATO paktu. Nikada se poslije, čak i na upitno inzistiranje, nije izjasnio da je NATO izvršio agresiju na SRJ. Dok se Koštunica u prvim mjesecima vlasti ipak izborio za preambulu Ustava, po kojoj je KiM sastavni dio Srbije, Djindjić je rasturao domaće banke, strateški vazna poduzeća………
    Ipak je smogao snage da zvanično u ime SRJ zatrazi poštivanje i sprovodjenje R1244. “ Za čudo “ iste godine je i ubijen………. Koštunicu su maknuli sa političke scene daleko ranije. Dakle , grudva koja je pokrenula veleizdaju jeste Koštunica, zamah je dao Djindjić, a prava lavina je krenula od Tadića pa sve do Vučića .Pljačka Naroda i Drzave , sastavni je dio gotovo svake veleizdaje. Mi smo spali na to da zbrajamo tko je izdao više, a tko manje. Ja, za razliku od Vas Pero, nisam ulazio u takve “ sitnice “ , tko je koliko opljačkao !! Smatram da je u VELEIZDAJI, puno veća i nenadoknadiva šteta, a opljačkano se moze, a nadam se i mora povratiti !!!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime