Srbija mora da odgovara

0
859

mustafaSrbija mora da odgovara za nestanak našeg naroda, monstruozne zločine njenih paravojnih snaga na dužnosti na Kosovu,“ poručio je kosovski premjer, Isa Mustafa, na svom Fejsbuk profilu, dva sata pred današnju sednicu kosovske vlade, koja će imati samo jednu tačku dnevnog reda, a to je obeležavanje 27. aprila – dana nestalih. Od danas, kako je ranije najavljeno, predstavnici Srba iz Srpske liste takođe „aktivno učestvuju“ u radu kosovske vlade i skupštine.

„Danas je dan nestalih. Za porodice, ali i za Kosovo, mnogo je godina dana anksioznosti i čekanja svojih najmilijih. Srbija mora da odgovara za nestanak našeg naroda, monstruozne zločine njenih paravojnih snaga na dužnosti na Kosovu. Oni su počinili te zločine i moraju biti izvedeni pred lice pravde. Vlada Republike Kosovo koristiće sve međunarodne institucije kako bi zatražila pronalaženje nestalih, njihov povratak i ruku pravde za kriminalce,“ napisao je Isa Mustafa.

Ovo, međutim, nije prvi put da predstavnici kosovskih stranaka koji su u koaliciji sa Srpskom pominju „zločine Srba“ i to da Srbija mora da odgovara za te zločine. Prethodno je zamenik kosovskog premijera, ministar spoljnih poslova Kosova, ali i predsenik Demokratske partije Kosova, Hašim Tači, u intervjuu za Anadol Agency najavio tužbu protiv Srbije, zbog navodno počinjenog genocida Srbije nad Albancima.

On je tada izjavio da Kosovo ima dokaze da je Srbija počinila genocid.

„Raspravljamo i radimo na tome. Srbija je definitivno počinila genocid na Kosovu. Imamo dokaze za to, imamo izjave za to i celi svet to zna,“ izjavio je tada Tači, najavivši da će se Kosovo obratiti Međunarodnom sudu pravde (ICJ) nakon procene „unutrašnjih i međunarodnih okolnosti“, ne preciziravši tačan datum podizanja tužbe.

Da Vas podsetimo:  Hrvati prodaju srpski i svetski raritet

KoSSev

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime