Srbija mora da učini sve da spreči otcepljenje Kosova!

2
1576

Emisija Intervju na Balkan info, je najgledanija u tzv. alternativnim medijima. Kod voditelja Teše Tešanovića gostovao je dr Dragan Petrović naučni savetnik i geopolitičar, a centralna tema je bila šta će se dalje dešavati sa Kosovom i Metohijom, hoće li doći do tzv. «razgraničenja ili pravno obavezujućeg sporazuma» koji su zapravo drugi nazivi za priznavanje nezavisnosti (uz eventualne modifikacije) tzv. Kosova i kapitulaciju esencijalnih srpskih nacionalnih interesa po tom pitanju, što bi imalo nesagledive negativne posledice na srpsku budućnost u svakom pogledu, od identitetskih, do političkih i druptvenih. To po dr Petroviću treba na svaki način da se izbegne.

Od drugih tema su bili stogodišnjica ujedinjenja, odnosi sa današnjom Francuskom i Makronom. Petrović je kritikovao Makronovu politiku, ali je istakao da i u današnjoj Francuskoj, među vodećim političarima, kao i u javnom mnjenju, ne dominira globalistička opcija. Tu su značajnije snage koje se zalažu za dobre odnose sa Rusijom i dozirane odnose sa SAD, dakle za suverenost francuske politike, što nije slučaj sa koncepcijom Makrona u praksi, mada globalisti dominiraju u većem delu medija, i delom društvene elite.

U razgovoru povodom naučnih skupova u kojima učestvuje vezano za stogodišnjicu 1918, dr Petrović je podvukao ogroman značaj proboja Solunskog fronta od strane srpske vojske, u periodu kada je zbog revolucije i povlačenja Rusije iz rata, ugašen istočni front, a američka vojska još u većem broju nije prispela na Zapadni front, gde su saveznici, kao i na italijanskom frontu bili u strogoj defanzivi. U tom pravcu kapitulacija Bugarske, a potom slom i Turske su direktna posledica proboja Solunskog fronta, što je dovelo do kraha Austro-Ugarske i ubrzavanja kraja Prvog svetskog rata. Za 50 godišnjicu 1968 u Parizu je dato da povorku Antante predvode srpski veterani, a sada je Makron tome dao sasvim drugi pečat, pa je bilo logično da se zbog zastave tzv. Kosova, zvanični Beograd da makar demarš uoči samog skupa.

Da Vas podsetimo:  General VBA otkriva: Evo kako su prisluškivali Amfilohija kada je došao u CG

Petrović je pozvao sve opozicione snage i sve patriotske snage u Srbiji i Srpstvu, da stave po strani sve razlike, i spreče kapitulansko rešenje po pitanju Kosova i Metohije u predstojećem periodu.

2 KOMENTARA

 1. Mada naslov ovoga clanka „Srbija mora da učini sve da spreči otcepljenje Kosova!“ vrlo lepo zvuci,
  svi smo svesni da Srbija nema ni resenje ni mogucnost da ga sprovede.
  Dragan Petrovic – autor clanka, kaze da „SRBIJA MORA DA UCINI SVE . . . „, ali on ne kaze STA
  Srbija mora da ucini. Da krene u rat, da bombarduje americku bazu Bondsteel, da okupira Pristinu . . .

  Sta znace reci „MORA DA URADI SVE“ ?

 2. AKROBACIJE VUČIĆA

  Počela je ta finalna utakmica. Igraju dezerteri protiv naciona. Publika je potpuno slepa i ona je uz ove prve.

  Danas je naš kapiten Vučić u stanju nadahnute i izdajničke ekstaze, jer priprema jednu veliku albansko-srpsku akobaciju, i to samo zarad (po prvi put javnog) priznanja kosovske države. Trenutno vlada zatišje pred veliku buru. Sve je to deo te “osmišljene” uvertire pred završni čin, odnosno pred javno priznanje kosovske države, ali sada pred (šajkačom) znači pred srpskim narodom. Takođe sam pomenuo da je Vučić u Briselu odredio sam sebi i rok priznanja te nezavisnosti, a to je (kraj 2018-e) god. Do tada Vučić mora da kruniše sav svoj rad i pred Srbima, i zajedno (ponavljam) sa njima priznati nezavisno Kosovo. On ovakve Srbe može lagati koliko god hoće, ali Brisel neće moći. Žuri mu se kao što vidite. Na čelo žrtvovanih Srba na Kosovu postavio je svoje pomagače kako bi lakše opravdao svoju izdaju. Posle će opet reći da to on nije uradio, ali se nadam da mu to više neće proći. Umesto da iseli Srbe sa Kosova u Srbiju i da prekine tu izdaju, on taj narod muči tamo. Stvorio je situaciju da se Srbi moraju iseliti sa Kosova u svakoj varijanti.
  Važno je reći da je Vučuć sva počinjena zla srpskom narodu dobro sakrio od srpskog’ naroda. Ali istina nemilosrdno izlazi na površinu, a on postaje sve žešći u borbi sa istinom ne razmišljajući gde će ga dovesti ta drskost i bezobrazluk. On nikakvih argumenata za svoju odbranu nema, a njegove laži su postale nepodnošljive i providne, i srećom slab argument za njegovu odbranu. Vučić još živi u iluzijama da može sakriti jednu od najvećih izdaja i pljački Srbije. Predvodio je jednu drsku pljačku i izdaju Srbije i to pred očima srpskog’naroda. Svedoka ima dosta za sva pičinjena zla. A on je već sada je zaboravio da nam pre njega nije trebao pasoš da bi otišli u Gračanicu. Već nagoveštavaju promenu i ustava Srbije samo kako bi izbrisali Prištinu iz vremenske prognoze. Sutra će reći da je to uradio neko drugi!?

  Istine radi, samo da ih opet potsetimo ko je postavio kamen temeljac kosovskoj drżavi!?
  Mi Srbi smo jasno videli kako je Marko Đurić stvorio prvu carinu “Jarinje” prema Kosovu. Tom prilikom se obratio i zbunjenim Srbima u Jarinju i to rečima: “Pređite ovamo preko ovog mosta, ovo je most koji spaja”. Danas je to carina “Jarinje” i odatle su se avnojevske granice pretvorile u državne granice Kosova. Proverite, da li je tu danas carina i granica prema Kosovu!? Jeste.
  Takođe mi smo videli kako je Vučić ugurao “naprednu” stranku u prvu Kosovsku Vladu i parlament. Tom prilikom isti taj Vučić se obratio okupljenim Srbima u Kosovskoj Mitrovici rečima: “Mi će mo priznati kosovsku vladu i ako vi ne uđete u nju”. Posle je napravio i koaliciju čak i sa Haradinajem. Da da, to je istina od koje ne može pobeći ni Djurić ni Vučić ni Dačić… To je istina koja otkriva ko su izdajnici Kosova i Metohije.
  Zatim pitam Vučića!? Sta je protivustavno potpisao u Briselu, dana: 30. juna 2015 god. u 22 časa i 54 min.? Predaju jel’ da.
  Samo ove dve činjenice su dovoljne za doživotnu robiju.
  Mora se reći da je Vučić na vlast došao raznim manipulacijama, i lažnim obećanjima. Posle toga je organizovao bande lopova i izdajnika koji su izvršili neviđenu pljačku i izdaju srpskog naroda. Danas je sve vredno srpsko prešlo u ruke stranaca, tako da mi nemamo više ništa naše u Srbiji. A Srbija je pretvorena u pravu robovlasničku državu, u ropstvo.

  Današnja opozicija u Srbiji je slaba i ne ume da ispriča narodu istinu. Opoziciji nije cilj ono (glavno), da oslobode medije i sudstvo u Srbiji, već glume opoziciju, i čine šlagort Vučiću u skupštini. Na taj način samo i dalje održavaju ovu kriminalnu vlast. Opozicija ne vidi da je jedini cilj ovoj vlasti da zadrži i dalju blokadu medija i sudstva u Srbiji. Zašto? Da bih sakrila sva zla od srpskog naroda, i tako pokuśava da izbegne krivičnu odgovornost za ovaj sunovrat Srbije.

  S istim ciljem ova vlast je od parlamenta napravila rijaliti. Tu uglavnom sede obogaćeni pljačkaši koji na velika usta hvale svog’ vođu, i daju mu velike hvalospeve o njegovim lažnim uspesima. Istina tu nije prisutna i ti lažovi ne dozvoljavaju da se govori o izdaji, o
  pljačci i standardu ovog naroda. Ne poštuje se pravo na suprotno mišljenje i zabranjeno je iznošenje istine, iz tih razloga vlast je opoziciju optužila za izdaju i pljačku, ubeđujući i narod da su sve ove nesreće napravili upravo oni, opozicija. Ti lažove zaboravljaju da su oni na vlasti i pred Bogom i pred narodom, ako je to tačno!? Pitam Vučića!? Zašto su ti kriminalci još na slobodi?
  Nego biće ono: “Ko laže taj i krade”.
  Zato je najbolje da opozicija bojkotuje i ovakav parlament i medije i izvore.

  Na kraju vlast da bi izbegla zakonske sankcije koje joj slede za izdaju Kosova i pljačku Srbije, oni uveliko i dele srpski narod. Pojaćava se vojska i milicija u Srbiji, ne da bi branila kosovske Srbe i Rašku oblast, već da bi branila izdajnike i lopove u Srbiji, i to od sopstvenog’ naroda. Ako ovo nije jasno onda pitam: Čemu ili kome služi naśa vojska i policija ako ratom ne brane teritoriju i sopstveni narod?
  Sve će jasno biti kad se na jednoj strani nađu izdajnici Kosova i pljačkaši Srbije, a na drugoj strani biće neistomišljnici i pošten ali gladan srpski narod. Tada će vlast sigurno posegnuti sa tom silom, a ako zaigraju na tu kartu, oni će tu bitku sigurno izgubiti, jer neće imati vremena za akrobacije. Davno sam rekao da se komunisti protiv istine bore otužjem. A ako ne mogu da se odbrane oni izazivaju građanski rat i beže iz zemlje. Ova kriminalna vlast ide ka tome…
  Na kraju, na srpskom narodu je da se seti gde je bio a gde je danas, i gde će biti sutra.
  Samo da ga podsetim da su akrobacije sve veće i veće u vezi priznanja kosovske države…
  Na žalost na vidiku je “velika” pobeda izdajnika a Srbi ostaše bez Kosova…
  I posle ovog’ udarca videćemo šta će biti!? End…

  P:Slavko Jakovljevic Bgd.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime