SRBIJA NA DNU

1
304

Srbija nema skupstinu, nema vladu, nema nijednu instituciju. Samo Aleksandra Vučića! On je trenutno jedini legitiman „organ“. Nedavno je predsednik s pravom izjavio da je Srbija praktično u vanrednom stanju. Zna čovek! Lično ga je uveo!

Genocid nad sopstvenim narodom

Srbija se ljulja, trenutno izgleda kao rasturena porodica. „Otac porodice“ se klati, kao pijan, priča čas jedno, čas drugo… ukućani sludjeni… Onaj ko se pobuni, dobije „primeren“ korpus „sankcija“, jer je „narušio strategiju vladanja“ koju je Srpska napredna stranka, poistovećena sa državom, zacrtala kao svoj jedini cilj.

Cene divljaju, kamate na kredite skaču, a evro zvanično miruje! Samo u Srbiji.

Iako je od opštih izbora prošlo više od dva meseca, jedina institucija je predsednik. Bio je to i pre minulih izbora, odlučivao o svemu, tako da praktično nema nikakvih promena, u odnosu na stanje pre izbora.

Sve te institucije i funkcije koje trenutno nedostaju, ovakvoj Srbiji, Vučićevoj, i nisu neophodne. Samo proizvode ogromne troškove, koji se naplaćuju od gradjana – sve po glavi stanovnika.

Sav „učinak“ prethodnog parlamenta, suvišan je, nepotreban, jer, nijedan od zakona, usvojenih po hitnom postupku, bez javne rasprave, ne primenjuje se. Osim kada treba oglobiti gradjane!

Za Aleksandra Vučića ni Ustav Srbije, nije obavezujući. Nedavno se zakleo pred raspuštenom skupštinom, na Miroslavljevom jevandjelju, dodajući svojevoljno i tekst koji po ustavu ne postoji: („tako mi bog pomogao“).

Predsednik Srbije, svako malo obavlja funkciju premijera. Najnoviji primer je „Otvoreni Balkan“ – sastanak u Ohridu,gde su svi ostali učesnici bili premijeri. Da je reda i da Vučić na mesto predsednika vlade nije „posadio“ fikus, u Ohridu bi prisustvovao premijer Srbije.

Sve aktivnosti predsednika Srbije izlaze iz ustavnih i zakonskih okvira. On dovodi investitore i „investitore“, polaže kamenje u temelje budućih objekata, poklanja delove teritorije države, (savamala, linglong…), deli budžetski novac kako sam želi (crkvi, Dodiku, stranim investitorima, bankama koje pljačkaju narod preko kredita u švajcarskim francima, sportskim klubovima…), kako mu padne na pamet.

Da Vas podsetimo:  Inflacija u aprilu pet odsto, cene rastu – ali sporije

Ali, dok je u Kragujevcu nedavno lično objavio da „Stelantisu“‘ – „fijatu“, poklanja 48 miliona evra, sada, kada treba „vaditi kestenje iz vatre“, šalje svoju poslugu da „pregovaraju“ sa radnicima koji, po upravo njegovom dogovoru sa „investitorom“, treba da ostanu bez posla.

Ne treba sumnjati da je najnovija ponuda tzv. Vlade Srbije i fikus premijerke da deo radnika koji su ugroženi Vučićevom politikom ostaje bez posla, dobije otpremninu od 11.000 evra, plus jos 5.000, i, van budžetskog zakona, takodje, odluka Aleksandra Vučića.

Srpska pravoslavna crkva redovni je korisnik budžetskih sedstava, iako je po Ustavu odvojena od države.

Ništa od onoga što nam se dogadja, na unutrašnjem ili spoljnom planu, niti je po zakonu, niti produkt zdrave pameti. Ali, u Srbiji ne postoji institucija koja to može da zaustavi. Sudije ćute i čekaju da im predsednik saopšti šta i kako treba da presude. Onaj ko iskoči iz tog šablona, brzo bude „skraćen“ za „glavu“,ili bar za uši.

Širom Srbije vršljaju razne grupe i pojedinci, što domaći, što „bratski“ i „prijateljski“ emisari, zaduženi za uterivanje gradjana u stranački „red“. Svako ko pokuša da i najmanje samostalno misli i govori, brzopotezno se izlaže najodvratnijim uvredama i pretnjama.

Po našoj državi vršljaju razne horde i čopori desničara, lažnih patriota i grupa kojima je Rusija ispred sopstvene domovine, koji nekažnjeno ruše i ugled i izgled Srbije, Policija čuva izgrednike i sankcioniše gradjane koji se ne mire sa haosom.

Ministar policije se svakodnevno ZVANIČNO oglašava političkim pamfletima i pretnjama, svadja nas sa susedima, dok preko granice bez problema odvode decu otetu od rodjene majke. A svakodnevna ubistva i nasilje su postli uobičajena pojava.

Rusofili divljaju i orgijaju uz blagoslov! Niko ne sme ni da ih oštro pogleda.

Da Vas podsetimo:  Šta još treba da se desi

Vučićevi izvršitelji energično ekspresno sprovode zakone prema gradjanima. One zakone koje sami ne poštuju.

Zakonodavstvo važi samo za „nepodobni“ deo stanovništva. Mogu da gundjaju, gladuju, ćute…. ali sve moraju da plate – po zakonu!

U Srbiji je 1929. godine, jedan Aleksandar, krunisani kralj, suspendovao državu, uveo šestojanuarsku diktaturu. Poslednjih deset godina, drugi Aleksandar, nekrunisani kralj Srbije, bez formalne krune, vlada kako mu padne na pamet. Pritom se često sudara i sam sa sobom! Obećava, laže, zavadja… i tako se održava na tronu.

A narod slep, gluv, uspavan… cuti, gleda…

„Ovaj narod vrlo dobro znade

da je stvoren samo Knjaza radi,

da Mu daje poreze i hvale,

da Ga dvori i ponizno kadi.!“

(J.J.Zmaj)

Čeka se proleće, kada će „knjaz“ opet viknuti sa brda:

„U kraljevstvu Jutututu

Kralj trinajsti Balakaha

Obećao svom narodu

Da će dati juhahaha.

Samo neka budu verni,

Nek vojuju o svom kruhu,

Neka ćute i nek žmure,

Nek plaćaju juhuhuhu.

Poslušni su Jututunci,

Plaćali su juhuhuhu,

Ćutali su, žmurili su,

Vojevali o svom kruhu.

A prolećem svakog goda

Popne s’ na breg Balakaha,

Pa poviče gromoglasno:

Dobićete juhahaha!

U kralja su jake prsi,

Grlat li je Balakaha,

Kad poviče, brda s’ ore –

Juhahaha, haha, haha!

Svi se grotom smejat stanu,

Sve se trese brat do brata,

A od smeha, teška smeha,

Za trbuh se i kralj hvata.

A šta im je tako smešno?

Il’ je smešan Balakaha?

Il’ su smešni Jututunci?

Il’ je smešno “juhahaha”?

Sve troje je dosta smešno,

Ponajviše Balakaha,

Kad ozbiljno, milostivo,

Progovori: Juhahaha!

Srećni su ti Jututunci,

Srećan li je Balakaha,

Kad ih tako razveseli

Prazna rečca: Juhahaha!“

Da Vas podsetimo:  INSPIRIŠE ME LJUBAV PREMA BOGU I LJUDIMA: Dragana napisala čuvene duhovne pesme koje se pevaju širom sveta i dobila orden od Amfilohija!

Nije, nažalost, kod Srba, ova pojava novijeg datuma!

http://senatodorovic.blogspot.com/

1 KOMENTAR

  1. Србију на дну држе они исти који шире хистерију о Русији и „десничарима“ тако да се маните провидне антируске и антисрпске пропаганде јер је то исто. Данас је сваки Србин који не жели да учествује у глобалистичкој хистерији „десничар“ јелте.
    Ено вам га Фијат и слични „усрећитељи“ из ЕУ који терају раднике из Србије да видите куда воде и усрећитељи и њихове марионете. Вучић је само капо у њиховом логору а логораши би да криве капое а не немачке и остале стражаре на кулама.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime