Srbija ne može bez Brankovića

0
1330

Pokrajinski odbor DSS za KiM: Srbija ne može bez Brankovića – nekad Vuk, danas Vučić

vucic-uckPosle predaje policije predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je ponovo pogazio Ustav Srbije i predao kompletan pravosudni sistem države Srbije na Kosovu i Metohiji samoproglašenoj republici Kosovo.

Dok je potpisivao Briselski sporazum Aleksandar Vučić sedeo je, po rečima svojih saradnika, na neudobnoj i tvrdoj stolici i za njega je ta situacija bila bolna, sada je bio na mekoj i ni da trepne predao je jedan od simbola državnosti Srbije šiptarskoj strani. Izgleda da izdaja samo prvi put boli, kasnije izdaje čak i prijaju.

Priče o srpskim sudijama koje plasira javnosti Srbije Aleksandar Vučić su najobičnija politička glupost i idiotizam jer te sudije sude po zakonima samoproglašene države Kosovo a zakletve polažu pred predsedsedicom samoproglašene separatističke tvorevine zvane nezavisno Kosovo Atifetom Jahjagom. Srbi na severu Kosova više vole da im sve sudije budu Šiptari ali da zakletvu polažu pred predsednikom Skupštine Srbije i sude po zakonu države Srbije.

Uostalom, elitnu konjicu kod srpskog cara Dušana činili su Švajcarci ali oni tada nisu štitili interese švajcarske kneževine nego carske Srbije.

Posle predaje simbola srpske državnosti na Kosovu i Metohiji vladajuća politička nomenklatura po već ustaljenom receptu lagaće i obmanjivati javnost Srbije. Predsednik Vlade Srbije govoriće da je to u interesu Srba, što je daleko od svake logike jer se time zaokružuje državnost Kosova što je suprotno golom opstanku Srba u južnoj srpskoj pokrajini. Potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić isticaće da predajom pravosudnog sistema nije pogažen status neutralnosti tokom pregovora, dok će Tomislav Nikolić i dalje pisati platformu o Kosovu i Metohiji a Ustavni Sud će se osećati i dalje nenadležnim.

Da Vas podsetimo:  EVROPSKA UNIJA- NAJZAD U KANDŽAMA AMERIKE

Nažalost ova vlast je bacila pod noge dva veka srpske istorije. Srbija ipak ne može bez Brankovića nekad Vuk danas Vučić.

SKK

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime