Srbija nestaje: gubimo Ćupriju- od januara do oktobra više nego duplo umrlih od novorođenih!

0
45

Najava predsednika Republike, Aleksandra Vučića, da se planiraju značajne mere radi povećanja nataliteta, među kojima i isplata 300.000 za prvorođeno dete, kao i dodatne povlastice za majke koje rode tokom studija, samo potvrđuju da je Srbiji dogorelo do – zatiranja.

Do sada se govorilo da samo na razlici između rođenih i umrlih, Srbija godišnje izgubi jedan grad veličine Ćuprije. Kada se na to doda reka mladih koji svoju sreću traže na svih pet kontinenata, stanje je još gore. Ima i onih, koji suprotno predsedniku Vučiću, smatraju da novčana davanja neće povećati natalitet. Profesor beogradskog Fakulteta političkih nauka, dr Miroljub Jevtić, osnivač politikologije religije i stručnjak za islam, bez uvijanja kaže da (pseudo)hrišćanskoj civilizaciji, koja se vezuje za Evropu, Ameriku i Australiju, sleduje zatiranje i silazak sa istorijske scene. Tokom istorije nestale su mnoge civlizacije, pa neće biti ništa izuzetno ako sa svetske pozornice nestane civilizacija koja umesto rađanja slavi smrt. I sve to pod parolom jednakosti i slobode. Profesor Jevtić smatra da decu, makar onoliki broj koji je potreban za obnovu nacije, rađaju samo one kulture koje su religiozne. Ako nema vere u Boga, onda ne vredi ni to što Francuska obezbeđuje svakoj trudnici i platu i penziju, što Nemačka Holandija, Danska, Švedska… daju mnogo više nego što je najavio predsednik Srbije.

Najnoviji podaci o broju živorođenih i umrlih u Srbiji upotpunjavaju sumornu sliku domaće demografije. Od januara do oktobra ove godine u Srbiji je rođeno 50.974 dece. U istom periodu umrlo je 108.379 ljudi i žena, što je u odnosu na prošlu godinu, kada je umrlo 86.798, više 21.798, ili za 24,9 procenata. Samo oktobru je rođeno tek 5.498 beba, a umrlo 14.666 stanovnika Srbije!!! Broj rođenih u u oktobru, odnosu na isti mesec u prošloj godinu, većije za samo 15 beba, ali je broj umrlih (14.666) samo u oktobru ove u odnosu na isti period prošle godine veći za čak 8.353!

Da Vas podsetimo:  Firmi koja je mesecima rekonstruisala niški most 3 milijarde za hitnu izgradnju fabrike vakcina

Stanje u regioni Šumadija i Zapadna Srbija niošta nije bolje: od januara do oktobra je rođeno 16.955 beba, dok je u istom periodu umrlo 40.063 stanovnika, što je za 8.378 umrlih, ili za 26,4 procenta, više nego u istom periodu prošle godine.

https://ucentar.rs/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime