Srbija pod Vučićem proglašena za mafijašku oazu

6
2617
Foto: pixabay

Aleksandar Vučić je izbrisao granice između države i organizovanog kriminala. Pod njegovim vođstvom Srbija je i zvanično proglašena za mafijašku oazu, jedinu u Evropi.

„Međunarodna grupa za borbu protiv pranja novca“ („Financial Action Task Force“, FATF) pre dve nedelje stavila je Srbiju na crnu listu država koje su osumnjičene za pranje para i finansijsku podršku međunarodnom terorizmu.

Na sramnom spisku nema zemalja za koje se veruje da su leglo mafije. Nema Kolumbije, Bolivije, Južnoafričke Republike i sličnih. Nema ni Albanije, iako 75 odsto evropskog narko-tržišta kontroliše njihova mafija.

Zahvaljujući Vučićevom gangu Srbija se našla u društvu još samo osam država: Severne Koreje, Etiopije, Irana, Iraka, Šri Lanke, Sirije, Tunisa i Trinidada i Tobaga.

Na tu vest, koja opisuje dubinu pada Srbije, premijerka Ana Brnabić je reagovala tako što je 24. februara 2018. svim članovima kabineta poslala dopis sa oznakom „Važno – Vest na koju danas ne reagujemo!“ A, reakcija je izostala i kasnije. Dok srpska vlast zabijanjem glave u pesak želi da od građana sakrije istinu, strane bezbednosne službe vredno rade i sakupljaju dokaze kriminalnih radnji kojima Srbija ugrožava sigurnost mnogih država u svetu.

Nemačka obaveštajna služba BND objavila je podatke o akciji koju je Haradinajev klan sproveo sredinom novembra 2016. godine. U nemačkom gradu Bamberg na brod je ukrcan tovar lakog naoružanja i 1.200 pušaka „zbrojovki“.

U slovačkoj luci Komarno, na granici s Mađarskom, utovaren je još jedan kontigent oružja. Brod je Dunavom doplovio do Dalja, sela pored Vukovara, gde je oružje prebačeno u kamione sa srpskim registarskim tablicama jednog transportnog preduzeća iz Sremske Mitrovice.

Pod zaštitom „čoveka iz vrha novosadske policije“, kamioni su nesmetano otišli na Kosovo. Akcija je raskrinkana do detalja. Otkriveno je koji brod je prevozio oružje, skriveno u džakovima sa đubrivom, poznata su imena svih učesnika u tom švercerskom lancu, pa i brojevi pripejd kartica koje su korišćene. Kao organizator je označen Daut Haradinaj, koji se odavno nalazi na crnoj listi američkog Stejt departmenta upravo zbog šverca oružja i droge, ali i terorizma.

Podaci BND-a ukazuju da Haradinajev klan naoružanje, kupljeno u Nemačkoj, Holandiji, Slovačkoj, Mađarskoj i Ukrajini, već godinama prodaje teoriristima s Bliskog istoka. Novac, stečen tim kriminalom, braća Ramuš i Daut ulažu u Srbiju.

Da Vas podsetimo:  Uputstvo za glasanje u aprilu 2022.

Uz pomoć istih pojedinaca iz vrha srpske vlasti, albanski mafijaši su samo u poslednje dve godine u kupovinu zemljišta u Vojvodini uložili oko 300 miliona evra i još toliko u izgradnju nekretnina.

U Novom Sadu su podigli jedan hotel, nekoliko restorana i stambenih zgrada, a građevinski biznis razvijaju i u nekoliko beogradskih opština. Posao se odvija po davno utvrđenoj šemi. Srpski državljani otvaraju firme u ofšor zonama, na čije račune im se uplaćuje novac od prodaje oružja. Jednostavnim transakcijama pare se prebacuju na firme u Srbiji i peru kupovinom zemljišta i ulaganjem u građevinske projekte. Korumpirani Srbi zadrže određeni procenat, a „višak“ ostaje albanskim mafijašima.

Sprega albanskih i srpskih kriminalaca povezala je i najviše predstavnike vlasti u Prištini i Beogradu, što je kulminiralo koalicijom Haradinajeve i Vučićeve stranke. O toj krvavoj hobotnici počelo je glasnije da se govori posle ubistva Olivera Ivanovića. Nekoliko političara upozorilo je da severom Kosova upravljaju kriminalci bliski braći Vučić. Uz ranije prozivanog Zorana Milojevića Zelju, pomenut je Milan Radojičić. Aleksandar Vučić je odmah izjavio da ne poznaje nijednog od njih, iako postoje desetine fotografija koje dokazuju suprotno. Postoji mnogo više svedoka, koji znaju istinu.

– Predsednik Srbije je izjavio da ne poznaje Milana Radojičića, vlasnika mitrovačkog restorana „Grej“, koji je bio domaćin njegovom sinu tokom njegovih poseta severu Kosova i Metohije. Ne znam ko bi poslao dete kod nepoznatog čoveka. Predsednik možda nema uvid i da je njegov rođeni brat Andrej Vučić bio glavni gost na krštenju Radojičićevog deteta u Zvečanu. Zna se i da je Radojičić vodio pregovore sa Ramušom Haradinajem o učešću Srpske liste u njegovoj vladi. On to sigurno nije radio samoinicijativno ili samo sa dozvolom Marka Đurića i Gorana Rakića, nego i Aleksandra Vučića – rekao je Marko Jakšić iz Narodnog pokreta „Otadžbina“.

Kad je Aleksandar Vučić, uz pomoć svojih medijskih saboraca, demantovao te tvrdnje objašnjavajući da Andrej pet godina nije bio na Kosovu, Jakšić je dopunio svoj iskaz:

– Na pomenutom porodičnom slavlju Milana Radojičića bilo je više od 300 zvanica. Na veselju je pevao Aco Pejović, a osim pomenutog Andreja Vučića, koji je sedeo u vrhu stola, bili su i ondašnji načelnik MUP-a Beograd Veselin Milić, kao i Nikola Petrović, kum Aleksandra Vučića.

Da Vas podsetimo:  MILUNKA SAVIĆ NAŠIH DANA! Mara Milićević iz Šida, IAKO JE OSTALA BEZ PENZIJE, opet bi ratovala za Srbiju!

Jakšić je istakao da ne zna šta je „toliko uzbudilo Vučića, izuzev ako nije patološka želja da se distancira od Radojičića“. Naravno da je serija Vučićevih laži izazvana željom da sakrije tragove koji vode ka opasnom kriminalcu, za koga mnogi na Kosovu smatraju da je povezan s Haradinajevim klanom, ali i ubistvom Olivera Ivanovića. Brutalnim lažima Vučić možda može da prevari deo srpske javnosti, ali ne i strane obaveštajce, koji imaju uvid u sve njegove kriminalne aktivnosti.

Iako su američke i evropske službe izvršile pritisak na politički vrh iz Beograda i Prištine, nisu uspele da preseku lanac šverca oružja i pranja novca. Nisu uspele jer se u vrhu vlasti nalaze ljudi koji istovremeno rukovode organizovanim kriminalom.

Da ne bi remetili političke procese, koji imaju zvaničnu podršku SAD i EU, strane službe su pokušale da mafijaški mehanizam razbiju na nešto nižem nivou. Od srpskih vlasti je traženo da eliminiše Milorada Veljovića, koji je sumnjičen za učešće u organizaciji švercerskih akcija. Na kraju, Vučić je pristao da Veljovića makne s mesta direktora policije, ali nije smeo da mu se preterano zameri, pa ga je prebacio na funkciju savetnika u Vladi.

Naravno, američki obaveštajci dobro znaju da se vrh srpskog mafijaškog brega izdiže mnogo iznad Veljovića. Američki mediji i kongresmeni javno su ukazivali na ulogu koju imaju braća Aleksandar i Andrej Vučić u brojnim kriminalnim aktivnostima. Još traje istraga koja bi trebalo da utvrdi njihovu odgovornost prilikom sporne prodaje srpskih akciznih maraka Haradinajevom klanu u vrednosti od 600 miliona evra. Pored toga, otkriveno je da su u terorističkim napadima širom Evrope učestvovali islamisti koji su registrovani u Srbiji, kao što je bio Ahmet Almuhamed, jedan od zločinaca koje su u novembru 2015. izvršile pokolj u Parizu, kad je ubijeno 120 ljudi.

Nemački obaveštajni podaci ukazuju da je u Srbiji izrađeno 3.000 falsifikovanih pasoša s originalnim čipovima i svim zaštitnim karakteristikama, kojima sada raspolažu islamski teroristi. Krajem prošle godine u Novom Pazaru je razotkrivena grupa koja je prodala 300 srpskih pasoša Turcima, među kojima je bilo i nekoliko krupnih kriminalaca. Srbija je javno, u svečanoj atmosferi, dala državljanstvo i pasoš palestinskom teroristi Muhamedu Dahlanu, osumnjičenom za ubistvo Jasera Arafata. Kao što je “Magazin Tabloid“ već izveštavao, Srbiji se na teret stavlja i nelegalna prodaja oružja u Libiji. Prema tim informacijama, kontigent naoružanja, namenjen Islamskoj državi, plaćen je 20 miliona evra. Pare su stigle u Srbiju, ali oružje je zadržano na brodu, usidrenom u Rijeci. Ceh je platilo troje službenika srpske ambasade u Tripoliju. Ambasador Oliver Potežica je poginuo u „saobraćajnom udesu“, kad je izrešetan sa sedam metaka. Službenici Slađana Stanković i Jovica Stepić, koji su uzeti za taoce, ubijeni su nakon što su srpski prevaranti odbili da isporuče oružje ili da vrate novac.

Da Vas podsetimo:  Svaki 10. zaposleni u Srbiji u riziku od siromaštva, ali se o radničkim pravima retko priča

Uporedo s tim, kao da namerno doliva ulje na vatru, vlast u Beogradu odlučila je da ukine vize za Iran, Katar, Kuvajt, Oman, Venecuelu, Paragvaj, Kolumbiju i Gvatemalu. Sve države s tog spiska nalaze se pod posebnom paskom američkih bezbednosnih službi.

Poslednji slučaj koji baca senku sumnje na Srbiju dogodio se 3. februara ove godine, kad je na severu Sirije, u provinciji Idib, oboren ruski vojni avion Suhoj 25. Rusko ministarstvo odbrane je procenilo da je Su-25 oboren modifikovanom raketom proizvedenom u Srbiji. Zbog toga je Rusija podržala odluku da se Srbija nađe na spisku država osumnjičenih za podršku međunarodnom terorizmu.

Amerikanci su u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Saudijskoj Arabiji prekinuli najveći svetski mehanizam za pranje novca. Na taj način zaustavljen je priliv para za izgradnju „Beograda na vodi“. S druge strane, Rusi takođe Vučića upozoravaju da se ne igra vatrom, jer bi svojim postupcima mogao da izazove „ukrajinski scenario“ i građanske sukobe u Srbiji.

S obe strane, i iz Vašingtona i iz Moskve, steže se omča oko Vučićevog vrata. Uskoro, čim bude politički potrošen i odbačen, sva saznanja stranih i domaćih bezbednosnih službi iskoristiće se u sudskom postupku koji će braću Vučić i njihove saradnike poslati na dugogodišnju robiju.

Tek kad se to desi Srbija će moći da se oslobodi iz kandži njihove mafije.

Predrag Popović

magazin-tabloid.com

6 KOMENTARA

  1. „Nema ni Albanije, iako 75 odsto evropskog narko-tržišta kontroliše njihova mafija“ – КОЈИ бисер. Сада ни Мило, ни Рама, ни Таћи, ни Харадинај… све сами узорни грађани. Хехе. А хајци се придружују Балканци разних кошуљица, које свлаче брже од змија…

    • Ti im daješ to pravo Vučiću svojim ne činjenjem nego ljigavom podaničkom, služavskom politikom. Do kada će ameri dolaziti s ucenama u zemlju Srbiju kao sada Mičel s naredbom o osnivanju vojske Kosova??? Do kada će ljiga i slinavac koji vodi ovu zemlju puzati pred amerima eu i vatikanom najvećim neprijateljima Srbije i Srba. Kako nazvati njih koji su nam oteli Kosovo i Metohiju, kako nazvati njih koji su Srbiju zagadili na 1.000 godina osiromašenim uranijumom? Kako nazvati njih koji nas uništavaju harp-om, raznim realijitima gde truju decu i mlade. Kako nazvati njih koji su podržali i planirali genocid nad Srbima u privremeno okupiranoj Republici Srpskoj Krajini i Hrvatskoj i pomogli hrvatima u proterivanju Srba s vekovnih ognjšta. Kako nazvati tu gamad koja posle toga tvrdi kako su Srbi izgubili pravo na Kosovo zbog lošeg ponašanje prema šiftarima a hrvati nisu izgubili pravo na Krajiinu unatoč genocidu i proterivanju Srba??? Onda pohvali Mičel lakoverne Srbe kako smo u svim ratovima na strani antifašista i kako smo uvek na strani pobednika??? Hej Mičel jel to vi ameri nas Srbe i dalje ponizujte pa šta mi imamo od našeg poštenja? Vi čvrsto stojite uz Hrvatsku koji su pak uvek gubitnici i na strani fašista i fašizma i vi i vatikan i eu i dan danas ćutite na bujanje fašizma u Hrvatskoj? Šiftari su etnički počistili Kosovo od Srba a radili su to sve vreme pod hrvatom josipom brozom najvećim zločincom nad Srbima uz pomoć naivnih srpskih generala. Naivni i glupi Srbi ni danas ne svaćaju da je broz maksimalno razorio Srbiju i priredio secesiju. Dok u svojoj Hrvatskoj Srbima nije dao autonomiju nad sada privremeno okupiranoj Republici Srpskoj Krajini nego to zamaglio konstitutivnošću Srba u Hrvatskoj koju je Tuđman opet uz pomoć amera, vatikana i eu olako poništio. Ti isti vučkovi prijatelji ne dozvole da imamo srpsku vojsku nego vojsku Srbije da ne vređamo manjine. Ali u isto vreme Hrvatskoj je to dozvoljeno imaju hrvatsku vojsku i briga ih za osećanja manjina. Ovaj naš ljigavac i njegovi sluge samo ponavlja kako on niša ne sme, šta bi bilo kad bi on, kako bi to bilo kad bi on tako itd. Pa kad bi ti postao pravi čovek a šta nisi nego ljiga i puzavac možda bi te tvoji „ prijatelji „ tada poštivali ko Kolindu, Tačija, Orića, Gotovinu i ostale koje poštuju jer imaju stav makar i nacistički ali ga imaju. Da ne govorimo gde si ti u odnosu na gospodina Orbana koji se sam suprostavio celoj eu u kojoj Mađarska jeste a Srbija nije ali ti si ljigavo podanički kao i uvek primio preko 15.000 izbeglica dok je jedna Hrvatska koju cene primila ispod 500. Ti ćeš ako ostaneš na vlasti potpuno opustošiti i uništiti Srbiju a lako je moguće da s tobom izgubimo i državnost i opstanak. Pogledaj si idiote formulaciju Hrvatska je država Hrvata i ostalih koji su samo nacionalne manjine??? A Srbija nije država no zemlja svih njenih građana a najmanje Srba. Hrvati bez problema uz pomoć lobija koji drma Srbijom kupuju naše njive i tvornice dok Srbi to u Hrvatskoj ne mogu ni u ludilu. Pogledajte šta smo postali kolonija za opasni otpad kojim se truju naše reke, pitka voda i tlo, dok se Hrvatska čisti od tog smeća.Poniženi smo gore od bilo koje naj zaostalije zemlje sveta i ne vidi se kraj daljnjim poniženjima ako narod ne ustane. Delite ovu istinu po svim portalima, fejsu, instagramu i gde god stignete.

  2. Немам намеру да било шта оспоравам али чисто због истине погледао сам веб сајт ове организације („Financial Action Task Force”, FATF) и нисам нашао ни речи од онога што је написано у овом тексту.
    Можда име портала који је објавио текст најбоље упућује у тачност изнесених информација „magazin-tabloid.com“.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime