Srbija poručila: Slava Rusiji!

1
2068

U organizaciji Srpskog sabora Zavetnici juče je održana šetnja za Rusiju, gde je više od hiljadu ljudi prošetalo ulicama Beograda u znak podrške bratskom ruskom narodu i održavanju referenduma u Donjecku i Lugansku. Okupljeni su nosili zastave Rusije i Srbije, slike Vladimira Putina i cara Nikolaja, kao i zastave Donjecka , Odese , Luganska i Harkova .

zavetnici2
Ispred Hrama Svetog Save obratila se Milica Đurđević, portparol Srpskog sabora Zavetnici, koja je podsetila na slavnu istoriju dva naroda. Ona je istakla da uprkos tome što vlasti u Beogradu potpadaju  pod  uticaj svojih mentora sa Zapada, koji traže od Srbije da okrene leđa Ruskoj federaciji, srpski narod nikada neće zaboraviti istorijsko savezništvo Srba i Rusa.

„Draga pravoslavna braćo i sestre, u trenucima vašeg velikog stradanja u Ukrajini, zahvalni smo vam što svaku priliku koristite da međunarodnoj zajednici ukažete i na pitanje suvereniteta Srbije i nepravde koja je učinjena nad našim narodom NATO agresijom 1999. godine bez saglasnosti SB UN i secesijom Kosova i Metohije, podržanom od strane Zapadnih sila.“

zavetnici1
Nakon obraćanja kolona je krenula ka ruskoj crkvi, noseći parolu „Slava Rusiji“. U šetnji su učestvovali i ruski dobrovoljci koji su učestvovali u poslednjim ratovima za slobodu srpskog naroda tokom devedesetih godina.

zavetnici

Srpski sabor Zavetnici se zahvaljuje svima koji su se odazvali „Šetnji za Rusiju“.

Živela Srbija! Živela Rusija!

Autor: Danijel Igrec (Srpski sabor Zavetnici)

like-button.net here

wordpress-themes.org here

1 KOMENTAR

  1. Свака част овим младим људима на одличној организацији!

    Русија и Србија браћа заувек!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime