Dveri: Srbija pred opasnošću od rata

1
1335

brana-dveri-crveni-logoNasilne demonstracije Albanaca u Makedoniji, diplomatska ofanziva SAD i pretnje turskog premijera Erdogana da će „imati problem sa sto miliona Turaka onaj ko pipne Bošnjake“ jasni su signali da je pokrenut proces destabilizacije Balkana i samim tim ugrožena bezbednost građana Srbije.

Zato je od životne važnosti da se što pre krene sa materijalno-tehničkim ojačavanjem Vojske Srbije, kao što je neophodno da se pod hitno krene sa revitalizacijom namenske industrije kroz nova ulaganja i stratetška partnerstva. Neophodno je aktuelizovati stare i pokrenuti nove bezbednosne sporazume sa Rusijom.

Bezbednosna situacija na Balkanu se znatno usložnjava i ubrzava. Nasilne demonstracije Albanaca u Makedoniji istovremene su sa pretnjama Turske i naporima SAD da kroz podsticanje konflikata destabilizuju Balkan i spreče realizaciju Južnog toka kroz Srbiju.

Pokret Dveri upozorava da više nije samo pitanje da li ćemo odbraniti Kosovo i Metohiju, već su na meti i ostali delovi Srbije koji spadaju u projekat tzv. „velike Albanije“ i tzv.“zelene transverzale“ (Raška oblast, preševska dolina i južna Srbija do Niša).

Zbog svega toga podržavamo najavljene vojne vežbe Vojske Srbije i Oružanih snaga Ruske Federacije, ali predlažemo i sledeće mere:

Hitnu realizaciju ponude Ruske Federacije za jačanje PVO snaga Vojske Srbije kupovinom novih aviona i raketnih kompleksa, po mogućstvu sistema S-300;
Revitalizaciju namenske industrije Srbije, u cilju modernizacije i jačanja oklopnih i artiljerijskih jedinica Vojske Srbije.
Zbog osnovanje sumnje da su akcije Turske, SAD i Albanije koordinisane, unilateralno istupiti iz SOFA sporazuma.

Važno je napomenuti da je za jačanje i modernizaciju oklopnih jedinica Vojske Srbije potrebno delimično ili potpuno istupiti iz programa Partnerstvo za mir, jer jedino tako našu vojsku možemo opremiti oklopnim transporterima „Lazar“ i modernizovanim verzijama jugoslovenskog tenka T-84, koji su nam dostupni u domaćoj proizvodnji, i samim tim su najbrže i najpovoljnije rešenje.

Da Vas podsetimo:  Ne podiže se natalitet sa 300 hiljada dinara socijalne pomoći.

Ovim merama Srbija se ne naoružava za bilo kakav ofanzivni rat, ali pokazuje ozbiljnost u pružanju bezbednosti svim svojim građanima.

Dveri  / Branimir Nešić

1 KOMENTAR

  1. počnite vi prvo od konkretnih dela.od smišljene pljačke naroda,jer svaki dan samo smišljaju kako će uvesti novu pljačku.tako su sada doneli odluku da uvedu tehnički pregled na svakih šest meseci na auta starija od petnaest godina,a takvih je preko sedamdeset posto,jer su nas opljačkali i narod nema para za nova.u celom svetu se tehnički vrši na dve godine ili naj manje godišnje,al su ovi smislili da je to zbog bezbednosti,a to baš veze nema.pa su smislili da ko pretekne trojicu biciklista pravi prekršaj od 15000 do 30000,što opet nema u svetu. a gde su izmišljeni atesti za plin. jesu to nova preduzeća u kojima narod treba da radi i da živi.javno o tim prevarama pričajte u skupštini,jer je to naj urgentnije.naveo sam samo sitnice a toga bi imalo za celu stranu.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime