„Srbija privatni šou Vučića koji na svim TV glumi mučenika“

1
1120
Vučić u Novom Pazaru / Foto: YouTube Screenshot

„Uvek smo bili korak ispred, ali postoje problemi s respiratorima. Bude li trebalo, sam ću sesti u avion i vadiću ih iz magacina pa da vidimo ko će me sprečiti. Sešću u avion ‘Air Serbia’ i počeću utovarati respiratore u avion. Briga me i za ateste i administrativne stvari, idem tamo bude li potrebe“, rekao je nedavno ljutito predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

A grupi doktora pred bolnicom u Novom Pazaru, gde je lično predao pošiljku respiratora, i pokornim slušačima je rekao:

„Imate ovde 10 kliničkih respiratora, vi ne razumete šta to znači, ali kad u Njujorku stigne 29 takvih, oni su presrećni“.

Ovih uskršnjih dana mučenički je izjavljivao da će kleknuti pred patrijarha SPC-a Irineja i moliti ga da odustane od poziva vernicima da dođu u crkve.

– Uzdam se i u patrijarha, klečaću pred njim da shvati ono kroz šta prolazi država, jer želimo da spasimo živote – objasnio je Vučić, piše Jutarnji.

Naime, SPC je tražio ublažavanje drastičnih mera kretanja tokom uskrsnjih praznika, koje je uveo Vučić. Podsetimo, prošli vikend je uveo policijski čas u trajanju od 60 sati (od petka do ponedeljka), a sada ga je još pojačao za 24 sata – od petka do utorka ujutro!

Aleksandar Vučić prošao je u ovih malo više od mesec dana koronavirusa put od ismevanja i sprdanja sa zarazom u stilu svog beloruskog imenjaka i autoritarnog pandana Aleksandra Lukašenka (koji postojano, uprkos širenju bolesti i dalje stoji na istim pozicijama), do najstrožih mera bezbednosti u Evropi. Oba oca nacija zapravo su svoje zemlje i stanovnike učinili taocima vlastitih hirova i odluka.

Aleksandar Vučić glavna je „zvezda“ u Srbiji u epohi korone. Ima ga svuda i o svemu govori i drži predavanja. Stalno je na srpskim televizijama, a njegov nastup na javnom servisu RTS, pohvalili su se, najgledanija je emisija u poslednjih 10 godina.

Da Vas podsetimo:  Predsednici Skupštine Srbije: Od “snaga haosa i bezumlja“ do “hordi fašista“

Gledaniji je i od sjajnih srpskih košarkaša i odbojkaša, a zasenio je najveću svetsku tenisku veličinu, Novaka Đokovića.

Takav je Aleksandar Vučić – juče šeretski o koroni, a danas vrlo drastičan, s mnoštvom zabrana, s naoružanom policijom u gradovima, pun ljutnje i pretnje Srbima ako se ne pridržavaju onoga što im, kako ističe, „poručuje država“.

A ko je tu „država“, ne treba puno da se pita. Preti „Italijom“ i grobljima koja neće moći primiti sve one koji ga ne budu slušali.

No, Vučić ne odustaje – on sebi stvara aureolu mučenika i bezgrešnika koji poput biblijskog Joba pati za Srbe i Srbiju (doduše pomažu mu Putin i Si Đinping, ali prema njima je više nego uslužan), a građani Srbije su oni koji ne slušaju i koji će biti krivi krenu li stvari loše. Vučić ne misli da bilo šta radi pogrešno i onda kad je ismejavao koronu i sada kad uvodi najdrakonskije mere, pa i kad se putem Skajpa po kratkom postupku osuđuju ljudi.

Mediji su pod kontrolom – njegovi ga hvale i na delu je gradnja neviđenog kulta Vučića u doba korone, ostali, kojih je ionako malo, nemaju ništa. Čak je jednom održao konferenciju za novinare samo pred kamerama, bez novinara.

Aleksandar Vučić veći je i važniji od opakog virusa, od čega je dosad u Srbiji zaraženo oko 5.000 ljudi, a umrlo ih je 103. No, Vučić koristi vladavinu u doba korone na način da je potpuno degradirao demokratske institucije i to je i početak i kraj sukoba s koronom u Srbiji, uz pomoć provučićevskih medija, koji ga predstavljaju kao jednog i jedinog borca i mučenike za spas Srbije.

Kako kaže predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac – „pojavljuje se svugde i o svemu govori. Potiče strah (već spomenuta puna groblja) i nudi nadu – 100 evra pomoći za svakog građanina“.

Da Vas podsetimo:  Slika Skupštine Srbije posle konačnih rezultata korona-izbora

Lutovac kaže da Vučić bez prekida provodi besprizornu političku kampanju i očito nema nameru prestati. Pita se i postoji li kap koja će preliti čašu Vučićeva režima, koja je vremenom pandemije napunjena do vrha.

– Istorija je prepuna primera u kojima su tirani i autokrati činili sudbonosne greške zato što nisu prihvatali da mogu napraviti bilo kakve greške – rekao je Lutovac.

Provučićevski mediji i njegovi verni saradnici su na braniku odbrane svog voljenog vođe. Ministar odbrane Aleksandar Vulin napao je hrvatske medije zbog pisanja o Vučiću, spajajući to sa 10. aprilom i osnivanjem zločinačke i zlokobne marionetske NDH, a najtiražniji list u Srbiji, „Informer“, takođe se obračunava s onima koji drugačije pišu o Vučiću.

Na meti je srpska redakcija TV N1, portal Istinomer, te dnevni list Danas, a sve češće mediji u okruženju, pa tako i hrvatski. I sam Vučić očigledno je opterećen Hrvatskom (!?) – što je zapravo prilično bizarno jer je jedini koji se poredi s nama, što ipak više govori o njegovim frustracijama nego o nekakvoj (ne)uspešnosti Hrvatske, s kojom se, eto, barem neko želi porediti i uzima je kao parametar poređenja – Vučić se tako nedavno pohvalio da je Srbija lider u regiji, a Hrvatska će pokazati najgore rezultate.

„Sada je potpuno jasno zašto se hrvatski gnev ne smiruje. Histerično napadaju Srbiju jer je sada konačno jasno da naša država stiže i prestiže Hrvatsku koja je oduvek bila jača prema ekonomskim parametrima. Napadaju i srpskog predsednika Aleksandra Vučića jer je uspeo ono što nijedan lider naše zemlje nije uspeo u istoriji – biti lider u regionu po stopi privrednog rasta“, piše glavno Vučićevo gasilo.

No, obe zemlje, kao i ostale u regionu, imaće veliki pad BDP-a zbog recesije koja je, zbog Covida-19, već uzela maha i daje negativne rezultate.

Da Vas podsetimo:  VUČIĆU, pa i mi imamo decu!

Doduše, ipak treba spomenuti, da prema njemu vernim srpskim medijima, Vučiću veruje više od 61 posto Srba.

Izvor: Jutarnji.hr

1 KOMENTAR

  1. AV je duša od čoveka, bez duše. Velikodušno je omogučio da se pseta šetaju dva puta dnevo po dva sati. Tr
    S druge strand, penzioneri, koje mnogo voli i da im bezdušno otima penzije, omogučiće, da u dogledno vreme, se našetaju tri puta nedelnn po 1800 sekundi na domak kuće, kako ne bi se izgubili gladni, žedni i umornih godina u prirodi. Hvala na dušebrižnišvo najvećeg Vođe!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime