Srbija rekorder u iznošenju novca

1
1037

Da li ste znali da Srbija zauzima neverovatno, ali istinito: PRVO MESTO U SVETU po osnovu NELEGALNOG IZNOŠENJA NOVCA iz zemlje? Naime, 4.5 milijardi evra se iznese iz zemlje na godišnjem nivou i to po osnovu utaje poreza i korupcije!

2015-08-11_053926Skandal je da posle javnog objavljivanja zvaničnih podataka NBS (koja je te podatke ustupila američkoj organizaciji „Global financial integrity“) niko iz vlasti nije našao za shodno da na ovakve alarmantne podatke reaguje: ni srpski „Eliot Nes“ – Aleksandar Vučić, ni resorni ministri, ni NBS!

Za nevericu je i podatak da je od 2003. do danas na ovaj način po osnovu utaje poreza i korupcije izneseno iz Srbije preko 55 milijardi dolara!

Kada sve ovo vidimo, zaključujemo da je vrhunsko licemerje kada Vučić slavi kao veliku nacionalnu pobedu dobijanje kredita od MMF u iznosu od nekoliko stotina miliona evra (koji se uz visoke kamate mora vratiti), a da se u isto vreme na godišnjem nivou nelegalno IZNOSE MILIJARDE EVRA iz Srbije. I nikom ništa. Dokle?

snaganaroda.rs

1 KOMENTAR

  1. Ova vest je zaista bombastična, i može se reći da je od prvorazrednog začaja za svakoga ko razmišlja o tome kako da se pomogne srpskoj privredi i društuv. Da li redakcija može da objavi tekst sa više informacija o ovome, ko konkretno iznosi novac, na koje načine, sa linkovima, kako bi vest dobila na ubedljivosti, gde je to i šta tačno objavila NBS, i ta strana firma? Hvala, pozdrav.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime