Srbija to smo svi mi

0
893

Jedna od najlepših zemalja na Balkanu- Srbija. Lepa a moralno osakaćena, ponižena, zapuštena, bedna i jadna tužna i ubijena u pojam -Srbija.

2015-07-31_060128

Ipak ova zemlja ima nade i prosperiteta. Ima samo u slučaju ako ozbiljno shvatimo da Srbiju prvenstveno treba ujediniti. Srbija je i Vojvodina i centralna Srbija i jug Srbije. Nikako se ova zemlja ne može izvući iz kandži zagarantovane propasti ako se nastavi “iskorišćavanje” Vojvodine po potrebi i sećanje juga Srbije samo kada su izbori i preko potrebni glasači sa juga!

Srbiji je potrebna reforma socijalne politike, nova i zdrava spoljna politika. Srbiji je potrebna reforma u obrazovanju jer Srbija vapi za akademskom čestitosti. Ova zemlja mora da prepolovi cenu politike, mora da ukine za polovinu troškove političkih stranaka. Srbija mora da sarađuje sa zemljama u regionu. Njeno najveće bogatstvo je zemlja i Srbija ne sme da “rasprodaje” svoju zemlju, nego mora da hrani Evropu a ne da se hrani evropskim otpacima.

Pravilnom reformom, Srbija ima ogromnu šansu da postane bogata poljoprivredna zemlja. Nadasve je pogrešna politika prosjačenja po svetu i moljenja ”kupite ovo ili kupite ono made in Serbia”. Srbija mora da bude meta stranih investitora ali ne nuđenjem robova koji rade ispod svake cene. Srbija mora da obezbedi minimalna primanja od 700 evra kako bi ojačala kupovnu moć i obezbedila svom narodu pristojan i dostojanstven život. Srbiji su potrebni stručni političari a ne patetičari. Kada shvatimo da smo mi ustvari Srbija, kada shvatimo da se trenutno nalazimo u avionu koji vrtoglavom brzinom pada, kada shvatimo da prvenstveno treba da spasimo sebe pa tek onda nam je moguće da spašavamo našu decu i njihovu budućnost, tek onda i samo onda možemo da kažemo: “Postavili smo prvi temelj, armiranog betona na kome ćemo ponovno izgraditi našu zemlju Srbiju” Kada dobijemo priliku da ovo ponosno izgovorimo, Srbija ima nade . Budimo svi mi Srbija a ne pojedinci jer mi i jesmo Srbija i ona pripada nama. Osvojimo ponovno sebe jer mi smo SRBIJA!

Da Vas podsetimo:  Vladimir Umeljić: SRBOCID HRVATSKE DRŽAVE 1941-1945. OPRAŠTANjE? IZMIRENjE?

opozicionar.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime