Srbija ukinula plaćanje poreza na kockarnice, kladionice, kazina

0
8592

SKANDALOZNE IZMENE ZAKONA O POREZU NA DOHODAK GRAĐANA OD SVIH IGARA NA SREĆU

  • Zašto država Srbija podilazi priređivačima igara na sreću, kad su oni ionako najbogatiji, puni para, i do sada dok su plaćali porez na ostvareni dobitak
  • Sve normalne zemlje strogo kontrolišu i oporezuju ovaj sektor, koji je po svojoj prirodi jedan od najvećih kanala za pranje novca, a srpski režim ih izuzima iz obaveze oporezivanja i kontrole Poreske uprave.
  • Da li su vlasnici kazina i kladionica bliski vlastima?
  • Zašto država Srbija štiti interese funansijskih moćnika umesto da naplati porez od onih koji već imaju previše i tim parama pomogne najugroženijima

Verovali ili ne režim Aleksandra Vučića odlučio da ukine poreze na kladionice i kockarnice.

To je učinjeno u decembru 2020. godine bez ikakvih valjanih obrazloženja,

To je nedavno saopštila i stranka Slobode i pravde, koja saopštava:

“Naime, u decembru su usvojene skandalozne izmene Zakona o porezu na dohodak građana, kojim je ukinuto plaćanje poreza na ostvaren dobitak od svih posebnih igara na sreću, uključujući kladionice, kazina, igračnice i automat klubove, a posebno je naglašeno da se porez ne plaća na ostvareni dobitak od igara na sreću preko interneta”, navodi se u saopštenju.

Vlasnici ovih kladionica postali su već sada najveći donatori i mecene, šta će tek biti od sada, kada ne plaćaju nikakav porez?

“Licemerje vlasti je ovim podignuto na još viši nivo, jer kada su u pitanju frilenseri, onda porez mora da se plati odmah i to sa kamatom, a kada su u pitanju vlasnici kladionica i kockarnica, onda država promeni zakon da se porez ne bi uopšte plaćao.

Čak idu i korak dalje pa onima protiv kojih je pokrenut psotupak zbog neplaćanja poreza po starom zakonu omogućava da ga završe po novom, odnosno da izbegnu bilo kakva plaćanja. Ovo  nije prvi put da se podilazi priređivačima igara na sreću. Neoporezivi deo je prvo 2018. godine podignut sa 11.684 dinara na čak 101.900 dinara, ali to očigledno nije bilo dovoljno, pa je oporezivanje potpuno ukinuto”, navodi se u saopštenju.

Da Vas podsetimo:  Usvojeno „rekordno povećanje“ minimalne cene rada nedovoljno za dostojanstven život
U kockarnicama i kladionicama broj zaposlenih za 4 godine povećan za 45%.

Dok sve normalne zemlje strogo kontrolišu i oporezuju ovaj sektor, koji je po svojoj prirodi jedan od najvećih kanala za pranje novca, srpski režim ih izuzima iz obaveze oporezivanja i kontrole Poreske uprave.

Zato danas i u najmanjem mestu u Srbiji, na svakom uglu imate 3-4 kladionice, zato je u kockarnicama i kladionicama broj zaposlenih za 4 godine povećan za 45%.

Zato ovaj sektor ostvaruje prihod od preko 800 miliona evra i zato se u vanrednom stanju kladionice poslednje zatvaraju, a prve otvaraju.

Mnogo mladih kladioničara i kockara pate od bolesti zavisnosti od kocke  i leče se u specijalnim ustanovama za odvikavanje

Umesto da naplati porez od onih koji već imaju previše i tim parama pomogne najugroženijima. Ova vlast je još jednom dokazala da joj nisu važni ni ljudi, ni državna kasa, već isključivo interes moćnika bliskih vlasti.

Na svakom ćošku u Beogradu i Srbiji kladionice, kockarnice, kazino, automat klubovi i igraonice

Izvor: Izmedju sna i jave

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime