Srbima u Novom Brdu opet kradu stoku

1
539

Tele-kravaPosle kraćeg zatišja ponovo je počela krađa stoke u novobrdskom kraju.

Porodica Miljković iz sela Izvor, mahala Miljkovi ostala je bez krupne stoke čime je njihova egzistencija dovedena u pitanje.
U noći između nedelje i ponedeljka, iz štale porodice Miljković, za sada nepoznati počinioci ukrali su gotovo svu krupnu stoku koju su imali. Kako će se dalje snaći samo oni znaju, budući da ova petočlana porodica živi od poljoprivrede i socijalne pomoći.

“To se desilo preksinoć. Uzeli su mi četiri krave, jednog bika i tele. Izveli su još dva teleta, ali su ona ostala, nisu mogli da ih odnesu“
, kaže Miodrag Miljković koji se i pored svega ne predaje.

“Boriću se kao što sam se borio do sada. Ići ću napred, siguran sam u sebe. Šta će biti dalje, videćemo”, dodaje Miljković.

Novobrdska sela često su na meti provalnika. Nedavno su, takođe u istoj mahali I negovom rođaku pokrali svu stoku. Policija je izvršila uviđaj, ali Miljković kaže da od toga nema vajde jer do sada nijedan slučaj krađe stoke nije rasvetljen.

KM Novine

1 KOMENTAR

  1. E pa takva su vremena i obicaji. Srbima kradu, otimaju, pljuju ih, ubijaju. A nama lepo. Vucko obecava: od nedelje koje srede, bice jos i bolje..

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime