Srbin živeo 130 godina: Imao je 5 ŽENA, a svakog jutra radio je ISTU STVAR koja mu je produžila život

2
95
Foto: Jutjub/printskrin/Kurir televizija

Srpski Aga, kao su od milošte meštani zvali ovog starinu od 130 leta. Toliko je živeo Jovan Ivić iz kuršumlijskog sela Bogujevac.

Iako je na seoskom groblju na njegovoj spomen ploči uklesano da je živeo 126 godina, imali smo prilike da zavirimo u izvod iz matične knjige rođenih i da se uverimo da je Jovan poživeo do 130 godine.

Grešku je napravio kamenorezac koji je na spomenik uklesao manje godina. Neverovatno, ali postoji i umrlica koja to dokazuje. Ali nije tu kraj čudima sa Jovanom. Dugovečni starina imao je čak pet žena, koje je sahranio jednu pored druge. Ime svakoj od žena počinjalo je na slovo “S”.

Ovo su Jovanove žene: Stojanka, Stanka, Stamena, Smiljana i Stana.

“Kad god dođem na groblje ja zapalim sveću i njegovim bivšim ženama. Deda je poslednji umro, on je svoje žene sahranio. Tačno kad je napunio 100 godina, izrasli su mu novi zubi, a posle nekog vremena izrasli su mu i umnjaci”, otkrio je njegov unuk Luka.

Kaže da je deda Jovan jeo isključivo domaću hranu, svojom rukom proizvedenu.

“Nije postojalo kupatilo, ali je deda najviše voleo uveče da se istušira, a ujutro je obavezno pio po čašicu rakije”, ispričao je Luka.

 

2 KOMENTARA

  1. И шта каже унук, деди кад је напунио 100 година израсли нови зуби. Претпостављам да је претходне зубе изгубио тако што је зубима ломио немачку и бугарску тешку артиљерију. Деда мора да је један од јунака из Марвелове серије

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime