Srebrenička laž o genocidu pokazuje ko je kakav od srpskih političara

2
273
Aleksandar Kašiković

Povremeno vodim razgovore sa ljudima o strukturi srpske političke močvare. Uglavnom poznajem patriote. Neki od njih, kivni na režim iz rodoljubivih razloga, ne mogu da prihvate bilo kakvu kritiku opozicije, budući da režim nosi politiku koja po Srbiju nije korisna, u najmanju ruku.

Slažem se da je naprednjačka politika slaba, zato i jesam u stranci koja joj oponira i to sa nacionanih i demokratskih pozicija. Ako li samo letimično pogledamo aktivnosti građanoida u našem etru, videćemo zašto nas i njih deli gvozdena zavesa koju ne može poderati ni silna želja za obaranjem aktuelne vlasti.

Potpredsednik Nove stranke, izvesni Vladimir Vitošević, izneo je sledeći stav o lažnom „genocidu“ u Srebrenici:

Ovo je jako važno. Vitošević, Marinika Tepić, Žarko Korać, Nenad Čanak i sl. koji saslužuju „Majkama Srebrenice“ i muslimanskim političarima u optuživanju Srba i Republike Srpske za genocid u nameri da se ukine srpski entitet kao „genocidna“ tvorevina, pokušavaju da nam se predstave kao bolja društvena alternativa, humano, progresivno, demokratsko, osvešćeno političko lice Srbije.

No, oni to svakako nisu. Nisu ništa do kolonijalni kmetovi. Kapoi imperijalnog logora koji rastrubljivanjem imperijalnih izmišljotina, kleveta i poruga na račun sopstvenog naroda, obezbeđuju sebi mrvice sa konkvistadorskih stolova. Niko to nije bolje rekao od profesora Slobodana Antonića kad je opisivao tadašnje naprednjačke navijače sa Vidovdana rečima:

„Jer, naravno, rezonuju naši pametnjakovići – ko će pametan kritikovati stranku koja zasigurno dolazi na vlast i od čijeg će plena čak i njima, intelektualnim hijenama, morati zapasti kakvo masno kopito, ili iznutrica?“.

Isti opis se može koristiti za ustanovljavanje veza naših koraksoida, kako pristojniti suši elitu na električnim trotinetima naziva jedan moj stariji stranački kolega, prema Imperiji. I oni su kao hijene koje kruže oko srpskog državnog trupla u nameri da ga dogrizu, da otkinu neku zamašćenu tetivu ili mesnati komad repa. To su one apanaže i grantovi koje razne zapadnjačke NVO uplaćuju našim građanoidima. Istina, oni ih uglavnom ne koriste da se domognu sendviča sa jeftinom švarglom, već određenih beličastih praškova, ali suština ostaje ista. Prodaju se neprijatelju, stavljajući mu na raspolaganje svoje račvaste jezičine, ne bi li ga opravdali za agresiju iz 1999. i događaje iz ratova u BiH i Hrvatskoj. Očistiti obraz zapadnjačke imperije, a oblatiti srpski, to je projektni zadatak čije izvršavanje već više od dve decenije puni džepove kompradora, olajavača, cinkaroša, denuncijanata, marodera i dojavljivača iz ovdašnje političko nevladničke kaljuge.

Da Vas podsetimo:  Genocid, Nemačka i moral

U Srebrenici nije bilo genocida.

O tome je mnogo pisao i govorio Stefan Karganović, srpski advokat iz Holandije. Na predstavljanju jedne knjige je kazao veoma bitnu stvar koja ogoljava razloge insistiranja na srebreničkom mitu:

Ciljevi operacije koja se sprovodi preko Krivičnog Tribunala za Bivšu Jugoslaviju u Hagu su, kao prvo, pisanje nove, lažne istorije ne samo sukoba devedesetih, nego mnogo šire i vremenski dublje; zatim, zamena prihvaćenih normi međunarodnog prava i normalizovanje nove, do pre kratkog vremena nepoznate sudske prakse, sve u službi hegemonističke politike. Istovremeno, operacija ima još jedan ne manje važan cilj: da vam ispere mozak i da vas prinudi da internalizujete lažnu istoriju i lažno pravosuđe, da bi na kraju moralno kapitulirali pred vašim mučiteljima i progoniteljima i izjavili spremnost da u znak iskupljenja uradite bilo šta što se od vas traži.

Oni zahtevaju da se mi predamo, da se ne opiremo njihovoj pljuvačini po našoj istoriji i našem obrazu. Hoće da nas nateraju da ćutimo kada nas vređaju, prozivaju i kad nam presuđuju. Želja im je da u nas usele stid i sram koji parališu i obeshrabruju. Hoće da otupe naš refleks za samoodbranu.

No, čovek siguran u sebe i svoj narod to neće dozvoliti. Za takvog čoveka istupamo mi, srski nacionalisti organizovani u stranke i udruženja kojima je glavni motiv za društveno političko delovanje odbrana države i naroda, a ne dobijanje stipendija, dotacija i honorara.

Osnovna logika i bar osrednje obrazovanje dovoljne su da se shvati da genocida nije moglo biti.

Genocidna namera – podrazumeva da državni i/ili vojni vrh planiraju uništenje jedne etničke grupe. To zahteva strategije, taktike, naređenja, uputstva, dokumenta i sl. Nijedan takav dokument nikada nije pronađen, niti pokazan čak ni u lažnom sudu u Hagu. Ako bi takav plan postojao, pa valjda bi se realizovao odmah po otpočinjanju rata, a ne na njegovom kraju, tri godine kasnije. Zašto bi neko odlučio da počini genocid samo u jednoj opštini, a ne na celoj svojoj teritoriji? Kakav bi cilj, onaj ko želi da počini genocid, ostvario time što će muslimane očistiti damo iz male Srebrenice, a ostaviti ih u Banja Luci, Trebinju, Bijeljini, Prijedoru, Tesliću…?

Da Vas podsetimo:  Prekid partnerskih odnosa sa EU poguban za budžetske prihode Srbije

Uništavanje cele etničke grupe – U Srebrenici je ubijen značajan broj muslimaskih muškaraca, uglavnom vojničke dobi, u jednom kratkom periodu. Neki kao vojnici, drugi kao zarobljenici. Deca, žene i starci su evakuisani. Ne postoji čak ni naredba političkog vrha za masovno streljanje zarobljenika. U pitanju je, verovatno, osveta zbog neselektovnog ubijanja Srba, kako vojnika tako, u još većem broju, civila u srebreničkom kraju. Treba li podsećati na klanje i sakaćenje dece od strane Orićevih mudžahedina? To bi se moglo smatrati genocidom, jer su ubijani svi, deca, žene, muškarci, starci. U samoj Srebrenici, nakon njenog oslobođenja od strane VRS, zločin je počinjen na vojno sposobnim muškarcima. Nije bilo govora o uništavanju celog jednog naroda. Sem toga, mit o srebreničkom genocidu je novijeg datuma, nije nastao odmah po dešavanjima iz 1995, već, kako je govorio pokojni Žarko Janković i mnogi drugi tek 2001.

Amerikanci imaju satelitske kamere, mogu da vide koje cigare puši stražar – kažu oni koji nam osporavaju pravo i potrebu da se kontraobaveštajno štitimo. U tom smislu, kako to da oni svojim satelitima nisu snimili nikakve ogromne pokrete vojske RS i masovne ukope? To ističe i dr Branislav O. Popović, istoričar u seriji svojih tvitova.

Apsolutno nikakva logika ne može da objasni da bi bilo ko planirao da izvrši genocid isključivo na jednom malom području, pri tom ne izdavši bilo kakva naređenja pisanim putem i čekajući na ostvarenje tog svog nauma čak tri godine od početka rata. Ako uzmemo primere iz istorije, shvatićemo da su Hitler i Hrvati odmah počeli sa svojim genocidima. Nisu čekali 36 meseci. Donosili su rasne zakone, izdavali naređenja i sl.

Da Vas podsetimo:  Da je sutra referendum o ulasku u EU: Za ulazak 46, protiv 37 odsto građana Srbije

No, geopolitički ciljevi Zapada, njegovo poimanje Srba kao malih Rusa i poslovni poduhvati zpadnjačkih političara u BiH i na Kosmetu, u sticaju, čine da Srbi moraju biti oglašeni zverima i apsolutnim krivcima za zločine i raspad SFRJ. Zato su sve te snage usmerene na rušenje Republike Srpske i na nametanje osećaja stida i krivice našem narodu.

E, sad, što to oni rade je jedan par cipela, a što postoje i oni „ljudi“ naše krvi ili bar s našim pasošem, koji za njih obavljaju prljave telalske poslove po Srbiji i Srpskoj, sasvim je druga stvar. Mnogo je to veća sramota, te zaslužuje totalni prezir i gađenje.

Takvi, koji rigaju izlučevine svoje žuči na Srbe, žele da za njih glasamo. Mediji pod kontrolom zapada ih forsiraju, nevladnici im terciraju, zatupljena kavijar levica im aplaudira.

Mi, srpski rodoljubi, ne smemo doći u zabludu da biramo između njih i aktuelnog režima. Mi moramo da budemo jednako protiv jednih i protiv drugih, jer i jedni i druge rade protiv interesa naše zemlje i naroda. Davno je DSS proklamovao ekvidistancu i toga se treba držati. Valja nam graditi jak patriotski blok, obrazovanih, kulturnih, stručnih i dobronamernih ljudi koje povezuje ideja srpstva, ali ne jeftinog, prostačkog šešeljevsko kafanskog tipa, već prosvećenog, kakvo je promovisao Vojislav Koštunica, a pre njega nosioci državotvorne tradicije u Srba. Danas je to patriotska koalicija NADA sa Novim DSS na čelu.

autor:Aleksandar Kašiković

http://xn--j1aat.xn--90a3ac/

2 KOMENTARA

  1. Osim veleizdajničke pozicije ( vlasti ) stvorena je raznolika, relativno jaka, iz vana instruirana i financirana ,od NVO podrzavana, veleizdajnička opozicija. U toku godina vlasti, menjale su se partije i ličnosti, a veleizdajnička politika je uvjek ostajala. Sada se i taj mehanizam više pred narodim ne moze maskirati. Nekad ljigav od poslušnosti i ulizništva, prema zapadnim mentorima, Vučić, počeo je kalkulirati. Krajnji, jedini i najveći njegov cilj je ostanak na vlasti. Za to će sve učiniti, pa čak i okrenuti se protiv svojih mentora, ukoliko mu od Naroda prijeti veća opasnost. Manje je inteligentna
    veleizdajnička opozicija. Oni su do kraja odani svojim gospodarima. Sada ih je potpuno lako prepoznati, sve su maske pale : “ KiM nije dio Srbije, U Srebrenici se dogodio genocid, E U nema alternativu, guraju Srbiju u NATO , Rusiji sankcije ……….“ Doslijedna je veleizdajnička opozicija. U svakom zlu ima i nečeg dobrog ! Sada prava patriotska opozicija ima svoju šansu !!! Svakom gradjaninu Srbije bi moralo biti jasno tko je tko ! I pored svega , ipak, na sreću sve ovisi isključivo o nama, i KiM i Republika Srpska i izbor prijatelja……… samo neprijarelje ne mozemo birati, oni su uvjek prisutni i aktivni , reklo bi se od uvjek i uvjek isti……..

  2. Autori „petog oktobra „, dugoročno su razmošljali, kada su stvarali veleizdajničku vlast u SRJ , sada Srbiji. Osim veleizdajničke pozicije ( vlasti ) stvorena je raznolika, relativno jaka, iz vana instruirana i financirana ,od NVO podrzavana, veleizdajnička opozicija. U toku godina vlasti, menjale su se partije i ličnosti, a veleizdajnička politika je uvjek ostajala. Sada se i taj mehanizam više pred narodim ne moze maskirati. Nekad ljigav od poslušnosti i ulizništva, prema zapadnim mentorima, Vučić, počeo je kalkulirati. Krajnji, jedini i najveći njegov cilj je ostanak na vlasti. Za to će sve učiniti, pa čak i okrenuti se protiv svojih mentora, ukoliko mu od Naroda prijeti veća opasnost. Manje je inteligentna
    veleizdajnička opozicija. Oni su do kraja odani svojim gospodarima. Sada ih je potpuno lako prepoznati, sve su maske pale : “ KiM nije dio Srbije, U Srebrenici se dogodio genocid, E U nema alternativu, guraju Srbiju u NATO , Rusiji sankcije ……….“ Doslijedna je veleizdajnička opozicija. U svakom zlu ima i nečeg dobrog ! Sada prava patriotska opozicija ima svoju šansu !!! Svakom gradjaninu Srbije bi moralo biti jasno tko je tko ! I pored svega , ipak, na sreću sve ovisi isključivo o nama, i KiM i Republika Srpska i izbor prijatelja……… samo neprijarelje ne mozemo birati, oni su uvjek prisutni i aktivni , reklo bi se od uvjek i uvjek isti……..

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime