Srećna Nova godina

1
562
Foto: printscreen

Godina koja je za nama neće biti upamćena po ratnim dejstvima ili oružanim sukobima ali ćemo 2020. pamtiti po borbi sa jednim opakim nevidljivim neprijatelj koji nam je odneo veliki broj dragih ljudi. Borio se ceo svet sa nemani zvanom Covid 19 ali ni do kraja ove godine nismo na vidiku da smo uspeli da se izborimo do kraja. Verujemo da ćemo tokom 2021. godine proglasiti potpunu pobedu nad ovim opakim nevidljivim neprijateljom. Nema gore borbe nego kad ne znate sa kim i sa ćim se borite, ali medicinski radnici a i sami građani su se hrabro borili i ako nam je taj neprijatelj potpuno promenio živote. Sićušno, nevidljivo, neuništivo, a ipak krhko, suptilno nešto, celom svetu je uteralo strah u kosti, svetske moćnike oborilo na kolena, ugrozilo egzistenciju svih nas.

Od ove 2020. više ništa nije isto, saživeli smo sa maskama koje moramo gde god da krenemo da nosimo na licu kako bi sačuvali naše živote. Drage nam je ljude ova neman odvela u nepovrat, one koji su izgubili bitku sa Covidom. Ništa više nije isto, nema ni društvenog života, onoga što je osnov da bi čovek normalno funkcionisao. Čak 30 odsto više telefoniramo nego ranije, 70 odsto manje idemo po kafićima i restoranima i skoro svakodnevno obaramo rekorde u korišćenju interneta. Internet je sad mesto gde se skoro sva kupovina odvija jer se strah uvukao među ljude da odlaze u prodavnice i tržne centre. Broj ljudi koji je ostao bez posla meri se u milionima u celom svetu, a i ovi što su još uvek zaposleni boje se da bi i oni mogli ostati bez zarađenog dinara. Ovaj virus je pokazao da mnogi poslovi mogu da se rade iz svog doma da nam nije ni tu potrebna ta društvena zajednica. Opaki neprijatelj nije nam dozvolio ni da putujemo, da viđamo naše najdraže koji žive u drugim država, da odlazimo na prekopotrebne odmore.

Sad je potrebno zastati, sabrati se i tu ostati dok se svet ne vrati u ravnotežu. Izdržati. Biti strpljiv. Svim čitaocima portala “Koreni” želimo srećnu i veselu Novu 2021. godinu. Da istrebimo ovu pošast koja nam je iz korena promenila život, ali i ujedno naučila da volimo, cenimo i pazimo jedne druge.
Neka nam Nova godina donese puno mira ,zdravlja druženja za kojim svi žudimo.
SREĆNA NOVA 2021. GODINA !

Redakcija portala koreni.rs

1 KOMENTAR

  1. СРЕЋНО!

    Свим добрим људима Срећна Нова 2021. година Нова. Да у њој влада здрава средина, без корона и других вируса, да више никада свет не буде окупиран истим или сличним непријатељем као сада. Никада свет није поробљен истим окупатором као ове 2020. године корона вирусом. Да сви народи живе нормално, здраво и весело, без ратова, колонијализма и тортуре сваке врсте. То желим себи и свима и добрим људима и онима другима, поправиће их време. Политичарима, поред срећну Нову годину, желим да мање лажу, краду и угњетавају своју живу околину.Деца да живе сходно свог узраста, без злопатње, глади и жеђи. Укратко, свима на свету овом Срећна Нова 2021. година и све остале године које нису по хришћанском календару, а еквивалентне су 2021. години.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime