Srećna nova PCR godina!

0
529
Foto: printscreen

Vlast građanima želi srećnu Novu 2021!

U tom smislu ne razlikuju se republički i kragujevački naprednjaci. Kao neprikosnoveni imaoci apsolutne većine na svim nivoima, enormnim dizanjem cena građanima čestitaju nastupajuću 2021. godinu i obilno „daruju“ udarcem na ionako prazne novčanike. Posebnu pažnju u vreme pandemije, gde prema rečima predsednika SNS Aleksandra Vučića, beležimo „najbolje rezultate u Evropi“ privlači poskupljenje PCR testova. Nova cena je astronomskih 9.000 dinara!? To konkretno znači da penzioner koji želi da se samoinicijativno testira kako bi izbegao moguće zaražavanje, recimo svojih unučića, mora da doda još 4.000 dinara na „pomoć“ kojom će narednih dana biti obradovan od strane države. Ko radi za „minimalac“ a takvih je u Srbiji najviše, moraće da sa zagarantovanih 32.156 dinara, mesec u kome se testirao svede na 23.156 dinara i od tog novca plati komunalije, hranu, eventualno stanarinu, da se uklopi u „besplatno“ školstvo za decu i ostane živ. U oba slučaja, sa ili bez testiranja na Covid 19, potrošačka korpa ostaje nedostižna iako njen sadržaj nije ni blizu realnog sadržaja neophodnog za život dostojan čoveka.

Kragujevčane u 2021. čeka i „čestitka“ od gradskih vlasti koja se uklapa u republičku sliku „zlatnog doba“. Pored poskupljenja pretplate javnog servisa RTS i cigareta i duvanskih proizvoda, čak do 30% otići će u vis cene komunalnih usluga. Odlukom gradske skupštine za pomenuti procenat poskupeće voda, iznošenje smeća, parking… Ako se u obzir uzme ranija odluka o povećanju poreza, jasno je da se prosečan Kragujevčanin, isključivom voljom SNS i njenih koalicionih partnera, stavlja na klackalicu između mogućnosti da preživi ili neke druge.

Bez želje da budemo maliciozni, u ime čitalaca portala Ucentar.rs zahvaljujemo se na lepim željama i obilatim poklonima republičke i gradske vlasti.

Da Vas podsetimo:  VOJVODINO SRPSKA TI SI ŽIVA SA'RANjENA ILI: O OSVEŽENIM ANTIFAŠISTIMA

Sržan Stošić
Izvor: ucentar.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime